icon

Vybratie nosných mandlí u 3 ročného v celkovej narkóze

annie13
16. sep 2011

Syncek ma 3 roky a po neustalych chorobach soplne kasel teploty nas poslali na ORL a odporucaju nas na vybratie mandli, mame uz aj termin operacie. Je to vraj nejaka nova metoda Scheiwrova alebo tak nejak neviem ako sa to pise, je to vsak v celkovej narkoze. Idu nam to robit v BB Rosweltke tak ak niekto nahodou priamo tam bol, potesil by ma nejaky opis ako to prebieha. Rano ze nastupime a vecer mozme domov. Mate niekto skusesenosti, mozu nastat nejake komplikacie, bolesti po prebrati z narkozy? Nastalo zlepsenie zdravotneho stavu po vybrati? Dakujem za kazdu informaciu

jannka07
24. nov 2017

@duratlicka ahoj, môžem sa opýtať aké homeopatiká ste užívali?

slavka164
25. nov 2017

@kapokapo Dik za info 😉

kapokapo
25. nov 2017

@slavka164 drzim palce....

duratlicka
1. dec 2017

@jannka07 Homeopatika nefunguju stylom,ze dvaja pacienti maju rovnake priznaky,tak im pomozu tie iste lieky.Je to aj od povahy dietata a celkoveho zdravotneho stavu.Nasa pediatricka pozna nase deti od narodenia,preto trafila liecbu.Nebudem preto menovat,ktore konkretne uzivali.
Uzivala aj sirup ACC na rozpustanie hlienu,mozno pomohol ten,vraj ho pouzivaju na zmensenie nosohltanovej mandle aj na krcnom v Bratislave.Lepsie je ACC v tabletach,sirup ma spotrebu len 10 dni.
A mozno to chcelo len cas.

jannka07
3. dec 2017

@duratlicka
Dakujem za odpoved 🙂

vanesa73
3. jan 2018

Dobry den, neviete mi niekto povedat kolko sa zvycajne caka na antolskej na termin operacie mandli?
Mame ist na tu jednodnovu na kramaroch ale chceli sme vedet aj inde.
Dakujem

jannka07
3. jan 2018

@vanesa73 tak mesiac a pol. My sme tak dostali termín

vanesa73
3. jan 2018

@jannka07 no uz som sa dovolala na antolsku ze tri mesiace mi povedali tak musime ist na tu jednodnovu, nechcelo sa nam platit 245 eur ale tak neni na vyber.

jannka07
15. jan 2018

@vanesa73 tak toho musia mat asi teraz vela. Nas to caka buduci tyzden

vanesa73
15. jan 2018

@jannka07 a kam idete na to?

jannka07
16. jan 2018

@vanesa73 na Antolsku. Vy už ste to absolvovali?

slavka164
17. jan 2018

@kapokapo ahoj, tak v stredu mame termín aj my.. boli sme v pondelok na krvy ( bolo to hrozné ) a dnes sme museli ísť znova lebo jedna skúmavka krvy sa mu zrazila tak chcú ešte jedny vyšetrenia urobiť kvôli zrážanlivosti krvy , no dnes sa nepodarilo ani doktorke ani sestričke zobrať malému krv.. ma strašný strach s toho , možem sa ta opýtať prosím ta ked ste tam rano prišli tak dajú niečo nejaký “ oblbovak “ dieťaťu predtým než mu zavedu kanylu ? Lebo ja si neviem predstaviť ako by mu to zaviedli

linddi
17. jan 2018

Ahojte mamičky. Nás čaká zákrok 8.2.18 na Kramároch. Synovi 2,5r. idú vyberať nosnú, orezávať krčné a zavádzať niečo do uška :( už teraz mám z toho šoky, keď si spomeniem, čo nás tam čaká. Prosím, tie ktoré ste boli na Kramároch, ako to tam prebieha? Dá sa to tam zvládnuť....ideme až na 4 dni hospitalizácie. Ďakujem a pekný deň.

kapokapo
17. jan 2018

@linddi ahoj , ja som bola na jednodnovej chirurgii ....

slavka164
17. jan 2018

@kapokapo my ideme tiež tam na tu jednodňovú.. prosím ta dajú malému niečo na oblbnutie predtým než mu pôjdu zavádzať kanylu ?

kapokapo
17. jan 2018

@slavka164 ahoj...daju...moja bola uplne mimo, videla vela zrkadiel a bolo tam jedno atd... uplne v pohode... skor bolo zle ked sa prebudila, vsetky deti ok a moja mala total agresivna bola, asi 3 hodiny som si nevedela dat rady, ale ona sa velmi zle prebudza aj ranon nieto ze este z narkozy... inac super pristup, vsetko ok.... vyberali jej nosne plus 1 ucho nakoniec namiesto 2 ...mala tam tekutinu a nepocula dobre.... potom hned este tam zacala jest detske piskoty....bola strasne hladna... potom cca 3 tyzden doma... ja som mala stresy z jej hlasu, dlho nerozpravala a ak, tak velmi zle, nevedela artikulovat asi mesiac...uplne som z toho bola mimo.... deti sa jej smiali a potom akoby utalo palicou a uz bolo dobre..... neboj sa ...isto to zvladnete....

slavka164
18. jan 2018

@kapokapo ďakujem ti za odpoved , mala som s toho najväčšie obavy lebo to čo robil pri odbere krvy bolo hrozné a neviem si predstaviť žeby mu išli kanylu zavádzať len tak..

jannka07
18. jan 2018

@slavka164. Ahoj, tak to sa stalo aj nám teraz. V utorok sme boli na odbere a včera ráno nám volala lekárka, že máme prísť, lebo ze sa v jednej skúmavke zrazila krv. Nabrať sa jej aj včera podarilo až na druhý krát. Zajtra ešte na anestéziológiu. Tiež sa toho veľmi bojím. Musia malej tiež prepichnut bubienok, lebo zle počuje. Teda mne sa zdá akoby sa jej ten sluch upravil. Tak dúfam, že to nie je len zdanie...(V kútik duše dúfam, že ju ešte pozrú pred zákrokom a povedia, že nie je treba nič robiť)

slavka164
18. jan 2018

@jannka07 my sme boli v stredu druhy krát na tých odberoch ale nepodarilo sa im zobrať mu už ani kvapku 😏 4 sme ho držali , aj mu skúšali pichat dole aj hore na ruke a nic.. strašný strach mal a bojoval s nami..

nastasyk
22. apr 2018

@nikuska1731 mozem poprosit o, info ako to u Vas prebehlo? Syn ma srdcovu chybu a tiez chceme ist do BB. vdaka

kapokapo
23. apr 2018

@nastasyk ahoj,,,my sme boli v ba...

eva671
27. jún 2018

dobry den , ja by som sa chcela spytat, ci je v poriadku odsavat hlieny 2 rocnemu dietatku vysavacom ? a uz sa to takto robi dlho.....

ukulela
27. jún 2018

@eva671 nevidím problém. Ale 2 ročného už pomaly uč aj fúkať nos. Odsávačka v pohode, keď potrebujes

alabla
27. jún 2018

@eva671 neviem co presne je podla teba problem...ci dlhotrvajuca tvorba hlienu, alebo samotne odsavanie vysavacom. Pokial su hlieny priesvitne, tak by to nemal byt problem. Pri zelenych a zltych ide zrejme o nejaku bakteriu a treba dat atb kvapky. Posudi lekar. Ak dieta nevie este fukat, tak su bud odsavacky na vysavac, alebo ustne. Ja preferujem na vysavac, je to rychle. Treba vsak pred odsatim zvlhcit nos morskou vodou, to iste po odsati. A neodsavat prilis casto, lebo to vedie opat k zahlieneniu. Telo nechce mat suche sliznice.

eva671
27. jún 2018

@alabla ale ved vysavac nemoze poskodit nosne mandle ? ved to je silny tlak

alabla
27. jún 2018

@eva671 no studie som necitala...ale keby mohlo dojst k poskodeniu mandli, tak to nikto tento produkt na trh neumiestni...ale ako som pisala, aj s odsavanim treba opatrne...treba citat navod, tam je popisany spravny postup, pri ktorom sa nic nestane.

simona14
13. mar 2019

Dobrý deň, mate niekto skúsenosti dokt. MIHALIKOVOU ORL ZVOLEN...????

prcko1
17. máj 2019

Dobrý deň chcem sa opýtať a radu že či mám malému vybrať nosnú mandlu ma pusu otvorenú a ma zvecsenu nosnú mandlu a sopliky mu stekajú nechcem spraviť chybu ktorú by som ľutovala a bojím sa ze často bude chori

kapokapo
18. máj 2019

@prcko1 ahoj, zalezi na tom co odporucaju lekari... mojej dcerke vyberali... mala zalahnute uska a stale byvala chora...

prcko1
18. máj 2019

@kapokapo práve my len sopliky nič iné a stekajú mu to je všetko pusu ma preto otvorenú lebo ma pred kus mal dlho dudlik