icon

Vybratie nosných mandlí u 3 ročného v celkovej narkóze

annie13
16. sep 2011

Syncek ma 3 roky a po neustalych chorobach soplne kasel teploty nas poslali na ORL a odporucaju nas na vybratie mandli, mame uz aj termin operacie. Je to vraj nejaka nova metoda Scheiwrova alebo tak nejak neviem ako sa to pise, je to vsak v celkovej narkoze. Idu nam to robit v BB Rosweltke tak ak niekto nahodou priamo tam bol, potesil by ma nejaky opis ako to prebieha. Rano ze nastupime a vecer mozme domov. Mate niekto skusesenosti, mozu nastat nejake komplikacie, bolesti po prebrati z narkozy? Nastalo zlepsenie zdravotneho stavu po vybrati? Dakujem za kazdu informaciu

monicm
7. feb 2014

@daduska881 ak chceš skúsenosť priamo s týmto lekárom,tu ti nepomôžem,ak chceš skúsenosť s výberom mandlí ako takých,tak ti môžem povedať,že náš vtedy 3 ročný to zvládol super,v nemocnici bol s ním manžel,ráno prišli,okolo obeda ho operovali.ked sa prebral z narkozy bol mrzutý,podráždeny (deti tak vedia reagovať na narkozu,je to vraj bežné a úplne v poriadku),ale po cca hodinke zaspal znova a ked sa potom zobudil,všetko bolo v poriadku.vtedy si ho tam nechali aj cez noc a na druhý deň ráno ich pustili domov.dostali sme pamycon,striekali sme morskú soľ,musel mať kľudový režim (ale to bolo pre nás nemožné,tak sme aspoň striehli,aby nebehal) a inak bolo všetko úplne v poriadku.držím palce,zvládnete to

daduska881
7. feb 2014

@monicm ano presne aj toto som chcela vedieť 🙂 ako to prebieha a tak... ;) fuuuha to bude ťažke aj nášho drobca udržať v kludovom režime,ale budeme to musieť nejak všetko zvládnuť Dakujem pekne za info aj za podporu 🙂

nelinka20
22. feb 2014

@daduska881 dobry vecer chcem sa spytat ci ste boli vyberat uz mandle,mi mame ist v pondelok k Boldisovi Jana

daduska881
23. feb 2014

@nelinka20 Dobrý deň už som písala IP 🙂 Daša

leanax
28. feb 2014

Dobrý deň. Boli ste niekto na vyberanie mandlí s dieťaťom v detskej fakultnej nemocnici na terase v Košiciach? Chcela by som len info ako to tam prebieha a či ste boli spokojné.

kkati
28. feb 2014

@leanax s dcérkou som tam bola tento pondelok, bola v celk. narkoze.. Z toho "krčného" hľadiska prebehlo všetko ok. Od prvého dňa po operácii dcérka už vôbec nechrápe, pekne čisto dýcha, nedá sa to porovnať s tým čo bolo predtým. Taktiež veľká spokojnosť s tímom lekárov a sestričiek na Orl odd. Najväčší stres sme mali zo zavádzania kanyly pred zákrokom a potom po zákroku dosť grcala,asi 6x, takže nás pustili domov až o pol siedmej večer. No problém začal 2deň po zákroku, keď dostala horúčky 39st. a silné hnačky, skončili sme na infekčnom na infúziách, vyzerá že tam niekde chytila črevnú virózu ☹ Dnes už sme doma, ale je hrozne slabá a netuším kedy sa z toho dostane.. Nie to síce na 100perc. že to dostala tam, ale predtým bola prakticky 2týždne len doma, nikam sme nechodili a nikým chorým do styku neprišla

leanax
28. feb 2014

@kkati no pekne, chúďatko malé. A tu kanylu jej zavádzali ešte pri vedomí? Nedali jej najskôr tú oblbovačku?

kkati
28. feb 2014

@leanax bolo to takto: ráno ju vyšetrila Dr. ktorá ju mala operovať a hneď potom nás dali na izbu. Na chodbe majú detský kútik, tam sa šli hrať (na jednodňovku boli prijaté ďalšie 2detičky). Po hodine jej prišli dať vypiť náladovku, po nej začala byť veľmi veselá, spievala, smiala sa. Iné dievčatko zase ostalo oťapené, ledva stálo na nohách. Trochu počkali a že jej skúsia zaviesť kanylu, ale nešlo to vôbec, začala kričať tak to nechali, že to skúsia na operačke (samozrejme tam ich potom za to zdrbali že prečo to už nemá). Potom ju viezli na oper.sálu, čo bolo dosť ďaleko (bola som stále s ňou). Pred sálou sme čakali asi 20min, dcérka bola stále veselá. Prišli pre ňu a mňa poslali do bufetu, a že od hodinu mám prísť pred operačku že už bude po tom. Lenže ja som tam čakala ešte ďalšiu hodinu, vraj ju nechali ešte spinkať. No mňa už nikto neinformoval čo sa deje, takže som bola dosť v strese. Potom sme šli na izbu, zo začiatku bolo dobre, ani nechcela spať, po hodine ju načalo napínať a ďalšie 2hodiny sme sa trápili..Nakoniec jej dali torecan čípok a do 20min. bola úplne fit. Teda len do ďalšieho dňa ☹

leanax
28. feb 2014

@kkati nás to čaká teraz v marci , malá je objednaná na 18, marca na príjem, ale kedže nie sme z KE musíme tam byť tri dni, teda v utorok príjem, v stredu operácia a vo štvrtok domov, ja sa najviac bojím injekcii ako to malá zvládne, ešte ju nepichali tak aby to nejak ona vnímala okrem očkovaní a ja ako matka sa stráášne bojím narkozy, neviem sa zmieriť s tou predstavou, že ju uspia, možno len preháňam, ale strach je silnejší ako ja ☹

kkati
28. feb 2014

@leanax určite to zvládnete 🙂 síce s tými injekciami budeme mať už asi aj my problém, hoci dovtedy jej to nič nerobilo, ani keď jej brali krv z prsta, a teraz pred dvoma týždňami keď jej brali krv na predoperačné ani nemukla. Práveže rada chodila k lekárom. Najhoršie že potom jej aj na infekčnom opäť zavádzali kanylu a bol to riadny cirkus, 4sestričky ju držali a museli jej predtým pichnúť aj inj. na ukľudnenie a potom už aj pri crp-čku plakala.. Ale rozmýšľam, že na tom krčnom sa ma najprv pýtali či nemá problém s injekciami, možno keby som povedala že áno, tak by to nechali tak a urobili to až na sále, hoci tam z toho neboli veľmi nadšení. Záleží aj od toho aké má žilky, možno nebudete mať vôbec problém.. Držím palce 😉

jarka721
28. feb 2014

dcere vyberali ked mala sest,rano sme prisli a okolo 13tej nas pustili......treba sledovat sliny ci nie su krvave ci nenastalo vnutorne kravacanie a vtedy ist hned na pohotovost ,to je vraj jedina komplikacia , po narkoze dcere nic nebolo len bola unavena a tak sme ju nechali spat,cela operacia prebehla do 10min a nam to pomohlo,uz nieje vobec chorlava 🙂 este sa nezlakni ak synovi potom bude strasne pachnut z ust,to je spalene maso po tom ako zastavuju po odstiknuti krvacanie -aspon u nas v KE nemocke to tak bolo ............drzim palce a nemaj strach ,hoc viem ze sa to lahko hovori (sama odkladam operaciu syna ,ma pruh) vsetko dobre dopadne !!!!! 😉 🙂

mamalucia
8. mar 2014

@janka273 ja sa chcem spýtať či po operácii keď spala tak či sa jej zle dýchalo.My sme boli na operácii vo štrtok.tie ani krvička po operácii akurát pri spánku zle dýchala?Sestrička nam povedala ze to má opuchnuté a že to bude ešte asi 2-3 dni.ako to bolo u vás?

peeetulka84
8. mar 2014

@leanax Presne toho istého som sa aj ja bála,ale všetko dopadlo ok. môjmu synčekovi robili krčne aj nosne mandle teraz v stredu. a tiež tam boli 2 noci. v útorok nastúpili a vo štvrtok prišli domov.

leanax
8. mar 2014

@peeetulka84 a kde v ktorej nemocnici vás operovali?

peeetulka84
8. mar 2014

@leanax My śme boli v skalickej nemocnici.

zufzufmeister
12. mar 2014

Ahojte, chcem sa spýtať aké máte informácie pred operáciou nosných mandlí. Musí byť dieťa úplne zdravé, my sme boli dnes na predoperačnom a malý má hrozné sople, aj pokašliava, navyše nás dnes chytila črevná viroza, napriek tomu nás pediater do toho tlačí, vraj sa to do týždňa prelieči a nemám o tom ani hovoriť pred lekárskou a anesteziologičkou. Zdá sa vám to OK?
@peeetulka84
@mamalucia
@janka273
@kkati
@nelinka20
@monicm
@daduska881
@strapco13

peeetulka84
12. mar 2014

@zufzufmeister My sme museli byt úplne zdravy. a 3 týždne pred tym nesmel brať antibiotika. my sme sa kvôli chorobe museli 3 krát preobjednávať. Neviem, ale neriskovala by som to. radšej sa v nemocnici snimi porozprávaj.

luliu
12. mar 2014

@zufzufmeister urcite by som to netajila pred operaterom a anesteziologickou - praveze by som ich na to upozornila a ony rozhodnu. Nas operovali v piatok a v tom obdobi sme brali ATBb

kkati
12. mar 2014

@zufzufmeister v nemocnici nám povedali že 2týždne musí byť zdravá, bez atb a bez akútných ochorení... samozrejme presne 2týždne pre plán.zákrokom ochorela, ale bola to len obyč.nádcha a trochu kašel, dostala Trifed, ale Dr. povedala že nič netreba presúvať, za 10dní sa z toho dostala, aj keď zahlienená bola aj tesne pred operáciou, ale odsať ani vyfúkať to nešlo, s tým sa už nedalo nič robiť. Aj kamoškin syn šiel na tento zákrok hneď po chorobe a dobratí atb. Tieto deti bývajú často choré a veľakrát je problém aby boli 2týždne úplne zdravé, takže pokiaľ nemajú teplotu a netečie im z nosa, príp. niečo vážnejšie tak to nevadí.

daduska881
13. mar 2014

@zufzufmeister ahoj náš maly mal tiež soplíky aj v deň operácie spomenula som to v nemocnici asi dva dni pred operáciou začal vnoci pokašliavať tiež som to povedala ked mu to išli robiť,ale aj tak mu to spravili,všetko prebehlo uplne v poriadku 🙂 vten deň večer sme išli domov a na druhy deň maly ani nevedel že mu niečo robili...soplíky sme ešte mali aj potom unas to trva dlhšie kym prejdu a kašlať tiež začal viac,ale do tyždna to prešlo a teraz sme v pohode 🙂

monicm
13. mar 2014

@zufzufmeister tak jeho postup je veľmi zvláštny,teda tá časť,že to nemáš spomínať.je mi jasné,že je ťažké udržať dieťa úplne zdravé,ale o tomto by mal rozhodnúť ten,čo bude operovať a nie pediater,aspoň podľa mňa.tajiť by som to netajila,to určite nie

monhla
13. mar 2014

@zufzufmeister To je divná rada od lekára ☹ Netvrdím, že moja nemala trošku soplíky cca týždeň pred operáciou, ale ozaj mierne. Moja malá anesteziologičke "nabonzovala" aj to že berie lieky na kašel - hašlerky 😀 /vo vykúkerných miestnostiach ju drhlo a tak som jej dala hašlerku, aby sa jej uľavilo /
P.S. Moju malú po operácii kontrolovali a ak by vracala tak by ju ani neprepustili domov. Takže s črevnou virózou by som tam URČITE nešla. Ako by vedeli, čo je viróra a čo komplikácie po operácii.

nelinka20
13. mar 2014

@zufzufmeister ahoj my sme museli uz druhy krat odvolat operaciu ,teras sa musime ist nahlasit znovu ale neviem kedy lebo malu je tasko udrzat zdravu

katka444
17. mar 2014

@alusha ktora p.doktorka? my ideme 9.4. p. d.Kralinska

alusha
17. mar 2014

@katka444 operovala ho Dr. Somorova

katka444
17. mar 2014

a boli ste vo Zvolene v Medicentre? Môžem krátke info ako to tam prebieha? dakujem

pajik17
23. apr 2014

@annie13 dobrý deň a už ste boli na tej operácii??

annie13
autor
23. apr 2014

@pajik17 kedze otazku som polozila v roku 2011 🙂 tak ano

pajik17
24. apr 2014

jaj aha som si nevšimla prepáčte... mi ideme teraz 20.5 a chcem sa spýtať ako to prebiehalo a akú ste mali reakciu a či Vám to pomohlo... moja malá má 2 a pol roka

pajik17
2. máj 2014

@annie13 jaj aha som si nevšimla prepáčte... mi ideme teraz 20.5 a chcem sa spýtať ako to prebiehalo a akú ste mali reakciu a či Vám to pomohlo... moja malá má 2 a pol roka