icon

Vybratie nosných mandlí u 3 ročného v celkovej narkóze

annie13
16. sep 2011

Syncek ma 3 roky a po neustalych chorobach soplne kasel teploty nas poslali na ORL a odporucaju nas na vybratie mandli, mame uz aj termin operacie. Je to vraj nejaka nova metoda Scheiwrova alebo tak nejak neviem ako sa to pise, je to vsak v celkovej narkoze. Idu nam to robit v BB Rosweltke tak ak niekto nahodou priamo tam bol, potesil by ma nejaky opis ako to prebieha. Rano ze nastupime a vecer mozme domov. Mate niekto skusesenosti, mozu nastat nejake komplikacie, bolesti po prebrati z narkozy? Nastalo zlepsenie zdravotneho stavu po vybrati? Dakujem za kazdu informaciu

spinoscapularnabeta
9. máj 2014

Syn to ma uz tiez za sebov, operovali ho vo Zvolene na jednodnovke pani doktorka Somorova.
Na izbe sme ho prezliekli, pozreli rozpravku. prisiel ho pozriet anesteziolog. Do pol hodky som ho odprevadila na operacku, bola som pri nom aj pri uspavani. uspavali ho po sediacky, anesteziolog ho drzal od zadu, sestricka za ruku a maly len odfukoval smrad do balonika takze ziaden stres pre dietatko. zakrok trval 20 minut po nom nas doktorka hned informovala o priebehu. po zobudeni sme dostali banan a pobudli na izbe tri hodinky. Zatial nas kontrolovala sestricka a anesteziolog. Nakoniec skontrolovala maleho doktorka a sli sme spokojni domov. Doplacali sme 40 €. Pristup aj prostredie bolo velmi dobre🙂

jeja21
27. máj 2014

@pajik17 dobry den, chcela by som vas poprosit o info, ako prebiehala operacia, vsimla som si ze ste boli 20.5. v BB v nemocnici. My ideme zajtra s 2 rocnou dcerkou a mam z toho velky starch, velmi by ste mi pomohli s nejakymi informciami. dakujem velmi pekne

billam
27. máj 2014

@jeja21 pytala si sa síce niekoho iného, ale ak sa neurazis, tak aj ja ti odpoviem...dcérka tiež podstupila vybratie nosnych mandli v 3 rokoch, v celkovej anesteze...prišli sme rano, nalacno...dali jej vypiť taky sladky sirup - oblbovak, po ktorom začala byt spavá...odniesla som ju na rukách sestricke...a išli ju operovať...trvalo to cca 30min...potom mi ju doniesli späť na izbu, to bolo cca o 9.00...ona sa potom začala prebudzat a pustili nás domov okolo 13.00....priebeh celého dňa bol ok, az som bola prekvapena, lebo som dost predtym stresovala.

jeja21
27. máj 2014

@billam dakujem 🙂

pajik17
27. máj 2014

@billam dakujem za odpoved no uz sme mali na to ist len mi mala ochorela a brali sme zase antibiotika... ja tiez trochu stresujem ako kazda matka ale dakujem za odpoved este raz

sunnygirl26
27. máj 2014

@kkati prosim ta, v ktorej nemocnici bola operovana? mozno si to spominala a prehliadla som, tak sa radsej pytam 😅

kkati
28. máj 2014

@sunnygirl26 v KE v Detskej fakultnej

sunnygirl26
28. máj 2014

@kkati vdaka😊my ideme do vojenskej

jeja21
31. máj 2014

ahojte, tak sa s vami podelim o skusenosti z BB z nemocnice. Prisli sme na 7.00, prijali nas, isli sme na izbu, kde nas prisla pozriet anesteziologicka. Izbicka mala, boli sme nastastie v ten den len dvaja na nosne mandle, este ze sme zobrali PC s rozpravkami, o 9,00 malej dali naladovku o 9,20 som ju zaniesla pred operacku doktorke. Asi o 10,oo bolo po, okolo 10,45 sa zobudila, to bolo najnarocnejsie, vyvadzala asi hodinu, stale si chcela trhat infuzku, ukludnila sa o hodinku, zaspala a o 14.00 nas pustili. Bola aj je umrncana, boli ju to stale, a uz je to stvrty den, tak hadam sa to coskoro upravi a uvidime.... ☹ Inak pristup v nemocnici velmi dobry, vsetko prebehlo OK

ivetkab.
3. júl 2014

Bola ste vyberať nosné mandle niektorá aj v Ke- Šaca? Túto stredu sa tam ideme pozrieť a v podstate aj dohodnúť termín na vyberanie. Bude to tiež jednodňovka, len mám strašne obavy asi ako každá matka, že ako to syn zvládne.

sofia18
4. júl 2014

@sedem ahoj este to máš vám sirupček pomohol ? dakujem

sedem
6. júl 2014

@sofia18 ahoj, este to mam a ono to nie je sirup, ale kvapky a nam to pomohlo, co skonstatoval aj Dr na ORL, ze mandla sa trochu stiahla, mozno keby sme pokracovali v kvapkach,, stiahla by sa viac, ale moja dcerka uz mala vodu v uskach a tak sa uz muselo operovat, takze sme uz dalej nekvapkali....rozhodne vsak odporucam vyskusat 😉

sofia18
6. júl 2014

@sedem ved to že aj my už máme veľké problémi s uškami ☹

kobercek1
3. sep 2014

@jeja21 ahoj mohla by som sa este popytat na bystricu? My ideme so synom o mesiac a som trochu v strese. Kamoska mi volala ze jej znama bola z dcerkou a jej ju zobrali, cize nebola pri nej ked ju uspavali amala strasne plakala a odvtedy je uplne hotova ked ma ist od mamy prec. No nas maly je hotovy z doktorov vzdy sa boji ze mu budu brat krv takze ak ho zoberu prec uspavat tak ma chyta panika. Ked som rozpravala s anestiziologickou tak som myslela ze ked bude fukat balonik budeme pri nej len ma ta kamoska zneistela. Bude tam s nim manzel, ja budem s mladsou dcerkou vonku cakat. Dakujem

marina3
3. sep 2014

@kobercek1 co sa tyka BB, tak my sme boli na vyber mandli ked mal maly 2aj 3/4 roka, necele tri roky.... a pravdaze ho neuspavali pri mne, ved to je nelogicke.... vsak musi byt v sterilnom prostredi a podobne...t.j. na operacne. Pekne ho odniesli, dali mu fukat balonik, zaspal, potom ho povyzkliekali ...ked sa zobudzal z narkozy, tak bol zlostny ako cert, ale to je pri mandliach ze vraj normalne, asi hodinu vrieskal a trepal sa, tak sme sa museli s manzelom vymenit ( cakal von), lebo uz som nevladala, celu ma dokopal. potom to preslo, poslal si a o 16tej sm isli domov ako keby sa nic nestalo. Netreba to prehanat s uzkostlivostou, kazda matka sa boji ( aj ja) ale lekari su predsa lekari a nechcu nasim detom zle.

jeja21
3. sep 2014

@kobercek1 ahoj, oni mu daju taky sirup asi pol hodku pred operaciou/naladovku. Nasa mala pozerala na bruchu na PC spievankovo a pomaly som sledovala ako ju berie, ako keby bola opita...potom som ju na rukach zobrala pred dvere do operacky a tam uz bola sama, ale vobec to nevnimala a po operacii podobne ako u mariny3...hodina kopania revu a vrieskania, najhorsi na tom bol ten tuberacky hlas pri placi, to bolo najhorsie, vyspala sa a bolo lepsie, robili jej to asi o 10,00 a domov nas pustili o 14,00 a bolelo ju to asi 3 dni. Je to stress, ja som si rano musela dat Sedativ PC 🙂 ale zatial vyzera ze to stoji za to. Drzim palce.

kobercek1
3. sep 2014

@jeja21
@marina3 dakujem za odpovede

zhadiska
6. sep 2014

ahojte baby...dcerke pred 2 dnami vyberali nosnu mandlu, vsetko bolo ok, ale dnes vnoci sa mi zacala stazovat na bolest hlavicky vzadu...treba s tym ist k lekarovi alebo mame pockat...

sofinka12345
29. okt 2014

ahojte, tiež máme ísť na operáciu ale rozmýšlam, do ktorého mesta, či zvoliť Bánovce alebo už radšej Trenčín, kde je shaver ?

zrka
17. dec 2014

@sofinka12345 ahoj, prosím ťa bola si na tej operácii? a kde? ako to prebiehalo? Ja by som mala ísť s malým teraz v januári do Trenčína. Nejaké info o TN poteší, ak ste to náhodou tam absolvovali 🙂 . Ďakujem

sofinka12345
17. dec 2014

@zrka ahoj, zatiaľ sme neboli, pred operáciou je treba byť tých 14 dní zdravých, zatiaľ sme vybavili aspoň alergológa, hádam nás to posunie ďalej a budeme vidieť, či sa to po liečbe zlepší.
Vybratie mandlí plánujeme na jar/leto. Ten Trenčín odporúčajú, ale niektorí zas naopak.

miriamab
10. jan 2015

@gabika7706 aj my mame problem s uskami, stale ma zalahnute a zvacsenu nosnu mandlu. Caka nas jej vybratie plus chcu robit nieco s eustachovou trubicou, vraj tam vkladaju nejaku rurku... ako ste to mali prosim vy? Pomohla ta operacia uskam? Dakujem za odpoved.

mikki007
10. jan 2015

My máme tiež pred sebou operáciu....nosné mandle musia von a do ušiek vložiť ,,stipule ,, či ako sa to volá,aby jej ten hnis vytiekol. Rada si prečítam rady od mamičiek.

gabika7706
10. jan 2015

@miriamab dcére mali jej dávať aj stipuli do uší v rámci jednej operácie, nakoniec jej nedali, lebo keď vybrali/odstránili mandľu, usúdili, že by to malo stačiť na preliečenie..bola veľmi veľká. Odvtedy problémy ustúpili, mala asi raz zapálené uško, chodí pravidelne plávať a je v pohode.

ena70
10. jan 2015

@zrka môjmu synovi vyberali mandle v TN ale to bolo pred 9 rokmi....a vtedy bolo všetko v pohode...bol tam vtedy primár Pavlík...neviem kto tam teraz je...ale bol milý a starostlivý....vtedy sme tam ale pobudli 2,5 dňa...vtedy to nerobili v priebehu jedného dňa...no nemám žiadne negatívne skúsenosti s nimi...

miriamab
10. jan 2015

@gabika7706 dakujem za odpoved. No snad to pomoze aj nam a nebude to zbytocny zakrok...

bambulka82
15. feb 2015

@miriamab ahoj, my sme boli tento piatok so synom na vybrati nosnej mandle a davali mu aj tie stipulky do usiek..vsetko uplne super, kde vam to budu robit?

miriamab
15. feb 2015

Ahoj. Boli sme objednany teraz na 12teho, ale zrusila som to, lebo mal sopliky a kasel. 2.3. ideme na vysetrenie do BB, tam mu to aj maju robit. Uvidime, co povedia... Najradsej by som bola, keby mu to ani nemuseli robit... Vam to robili v narkoze? Mali ste tiez problemy s uskami?

bambulka82
24. feb 2015

@miriamab nam to robili vo Zvolene na 1-dnovke a v celkovej anesteze..urcite odporucam, skveli ludia su tam, maly ani nevedel co mu robili a cely cas sme boli pri nom, aj ked ho uspavali. Dnes sme boli na kontrole, vsetko v poriadku.
A ano, mali sme velke problemy s uskami.

dzudka
6. mar 2015

@zhadiska
@bambulka82
@gabika7706

@sofinka12345
@mikki007
@marina3

Baby som vas oznacila potrebujem skusenosti po vybrati nos. Mandle v celkovej narkoze syna operovali v pondelok pred op. Bol zdravy uplne dva mesiace ......
Baby rano ho zoperovali vecer sme prisli domov a od utorka ma teploty od stredy 38.5 stvrtok rano som s nim bezala na orl kliniku kde nas op. Ze dobre dame atb kedze mu velmi zapacha z ust a ze ma teplotu
Od vcera bere atb 250mg zinat a 12hodin zjedol 4davky a aj tak ma horucky 38.5
Je mi na nic
Aky ste mali vy priebeh
Ci vasim detom hned dali atb po op. alebo nedali vobec a ani teploty nemali....?,?????
Je mi z toho na nic.....