Vyliečia sa deti z vírusov aj bez antibiotík?
Ahojte
Dcera 4r ma v puse afty,teploty a a biee na mandliach,crp ukazalo ,ze je to virusove ochorenie
Ma brat B,gamtum verde sprej,a zrazat teploty
Ak za 3 dni nenastane zlepsenie mame ist pre antibiotika,nemala jej uz nasadit dnes?
Idu sviatky, asi by som znovu skočila k pediatricke. Pohotovosť cez sviatky bude masaker
Podla CRP to nie je bakterialna infekcia, takze ATB su zbytocne. Virusove ochorenia sa leicia symptomaticky a podporou imunitneho systemu. ATB by boli na mieste ak by sa k virusovej infekcii pridruzila bakterialna. Lekarka postupovala spravne.
@anonym_autor na virusove ochorenia antibiotiká nezaberu, cize....
Pre svoj pokoj si mozes kupit crp test na doma a otestovat ju o 3-4 dni, ak jej nebude lepsie a nasledne sa rozhodnut ci cakat na dr alebi ist na pohotovost..
Ale dr postupovala spravne, kedze nema vysoke crp, nie je tam bakterialny povod, netreba atb.. nemaju na co posobit, bude jej rovnako ako jej aj je..
No,ak ste utekali k Dr.skor ako po 24hod,tak crp ani vysoke byt nemuselo. Biele capy na mandliach su angina,takze tam to bez ATB nedate.
No,ak ste utekali k Dr.skor ako po 24hod,tak crp ani vysoke byt nemuselo. Biele capy na mandliach su angina,takze tam to bez ATB nedate.
@iwesska presne tak, CRP v krvi stúpne zvyčajne až o 3-4 dni
Od piatka vecera bola nesvoja a s teplotami
@anonym_autor na virusove ochorenia antibiotiká nezaberu, cize....
@anonym_42138f
@viestta
@anonym_40ee05 mna len znepokojilo,ze biele bodky na mandliach,ale ona neplace,ze boli ani nic,akurat tie teploty a toto virus?
Malé deti dosť často bolesť hrdla necítia. Dala by som spraviť crp ešte raz . Ak bude nízke ATB jej budú zbytočné. Avšak ak má biely povlak,časom sa môže k angíne pridať aj baktéria. Ale aj nemusí.
@anonym_autor no a vytee z hrdla dr nerobila? Lebo to naisto ukaze ci tam je bakteria alebo nie. Podla.mna keby to bola bakterialna angina bolelo by ju hrdlo
@anonym_autor no a vytee z hrdla dr nerobila? Lebo to naisto ukaze ci tam je bakteria alebo nie. Podla.mna keby to bola bakterialna angina bolelo by ju hrdlo
@luteam nerobila
@iwesska môže to byt herpa angína, aj vtedy je biele hrdlo. Aj afty v ústach nasvedčujú skôr tomu. Na to sú antb zbytočne
Inak môj syn mal aj povlak pri mononukleóze a tam sa tiež atb nedávajú, dokonca niektoré druhy sa ani nesmú. Ale to som vedela,že bude mononukleóza,lebo mal aj uzliny hrozné.
uplne blbosti čo tu píšu, že len ked je CRP sa maju dať antb... Moja dcera mala 5x zapal priedusiek ani raz crp nemala ani len zvýšene a musela mať VZDY antb.. Tak isto aj ked kašle tak 9/10 musí mať antb lebo sme hore celé noci čo ju ide zadusiť...
uplne blbosti čo tu píšu, že len ked je CRP sa maju dať antb... Moja dcera mala 5x zapal priedusiek ani raz crp nemala ani len zvýšene a musela mať VZDY antb.. Tak isto aj ked kašle tak 9/10 musí mať antb lebo sme hore celé noci čo ju ide zadusiť...
@anonym_17981a to akože tvoje dieťa užíva skoro vždy atb pri každej chorobe? Vieš,že približne v roku 2050 budú už baktérie tak odolné voči atb,že sa môže umierať na bakteriálne infekcie častejšie ako na rakovinu? Presne pre takéto prípady, že sa predpisujú aj zbytočne.
@anonym_17981a to akože tvoje dieťa užíva skoro vždy atb pri každej chorobe? Vieš,že približne v roku 2050 budú už baktérie tak odolné voči atb,že sa môže umierať na bakteriálne infekcie častejšie ako na rakovinu? Presne pre takéto prípady, že sa predpisujú aj zbytočne.
@domka222 uviedla som príklad neni chorá 10x do mesiaca. Ale teda nabuduce ked mi dieťa nespať v noci 5 dni a budem robiť od inhalovania, zvhlčovania, preplachovania nosa, neviem čo všetko tak poviem dr že nie ešte týžden vydržíme nespať 🙈
Mame za sebou vysetrenia na elrgo, plucnom, ORL vsade možne proste máva take otrasne suché kašle, že vždy zaberú až antb nech sa snažím a kupujem a robím čo chcem... Takže preto píšem, že zvýšene CRP nie je jediný indikátor na antb.
Tak isto máva laryngitidy,.. ano na laryng sa nedavaju antb, decko mi kašle týžden po zachváte , nakoniec jej vezme výter a čo? moraxella, pneumokok a neviem čo všetko z vyteru takže čo? antb 🙂
Z vírusov áno. Z baktérií nie. Z vírusov ťa ATB nevyliečia, na tie to nefunguje, len na baktérie.
@domka222 uviedla som príklad neni chorá 10x do mesiaca. Ale teda nabuduce ked mi dieťa nespať v noci 5 dni a budem robiť od inhalovania, zvhlčovania, preplachovania nosa, neviem čo všetko tak poviem dr že nie ešte týžden vydržíme nespať 🙈
Mame za sebou vysetrenia na elrgo, plucnom, ORL vsade možne proste máva take otrasne suché kašle, že vždy zaberú až antb nech sa snažím a kupujem a robím čo chcem... Takže preto píšem, že zvýšene CRP nie je jediný indikátor na antb.
Tak isto máva laryngitidy,.. ano na laryng sa nedavaju antb, decko mi kašle týžden po zachváte , nakoniec jej vezme výter a čo? moraxella, pneumokok a neviem čo všetko z vyteru takže čo? antb 🙂
@anonym_17981a Aký vplyv majú ATB na kašeľ? Žiadny
@anonym_17981a Aký vplyv majú ATB na kašeľ? Žiadny
@anonym_4bfed8 veru žiadny, ked jej ich začnem dávať tak mala si zmysli že o 2-3dni sa stav zlepšuje 🙂
@anonym_4bfed8 veru žiadny, ked jej ich začnem dávať tak mala si zmysli že o 2-3dni sa stav zlepšuje 🙂
@anonym_17981a pokiaľ nemá pľúcne chlamýdie alebo pod chuťovky,tak je bežné, že sa kašeľ lieči aj 3 týždne. Ale však je to tvoja vec.
@anonym_17981a pokiaľ nemá pľúcne chlamýdie alebo pod chuťovky,tak je bežné, že sa kašeľ lieči aj 3 týždne. Ale však je to tvoja vec.
@domka222 nie je kašel a kašel... sedeli sme v obyvacke na telke cele noci čo ju islo zadusiť.. Nehovorím o kašli kde zakucká 3x.
@domka222 nie je kašel a kašel... sedeli sme v obyvacke na telke cele noci čo ju islo zadusiť.. Nehovorím o kašli kde zakucká 3x.
@anonym_17981a však píšem,že je to tvoja vec. Len môžeš čakať aj možnosť, kedy jej tie atb už nemusia zaberať. A to už bude horší prípad, ako ten,že nespíte pri kašli týždeň.
Dievcata nehadajte sa
@anonym_17981a V tom prípade, je podstatné dávať správne liek na kašeľ, nie za každú cenu ATB, naozaj nie sú účinné vo všetkých prípadoch.
@anonym_17981a tvojej dcére by viac pomohla zdravšia strava, hlavne potraviny s vyšším obsahom vitamínu C ako ATB. Céčko je výborná prevencia proti vírusom, zápalom...

@anonym_autor ako antibiotiká - určené na baktérie pomôže na vírusové ochorenie? Nie nemali jej nasadiť už dnes. Vďaka takým nasadeniam je kopec baktérií rezistentných voči atb.