Vyrážky, ktoré sa náhle objavia a do 10 minút miznú

saski333
2. dec 2014

Mojej malej sa robia náhle vyrážky na tele červené fľaky v tom ako keby stipance, ako kedy sa poprhlila a po niekoľkých minútach zmiznú a znovu sa objavia no na nervi. Máte niejake skúsenosti ? Má aj soplík, kašeľ, na noc teplotu okolo 38C, v noci nespí aj 4hodiny.

ichbinich
2. dec 2014

@saski333:
To mal aj moj syn. Na vecer horucku/ zvysenu teplotu, cez den relativne fit. Po troch dnoch taketo poprhelne vyrazky. Dalo sa pozerat, ako sa to objavuje, cestuje po tele a mizne...
Lekar skonstatoval, ze urtikaria. Je to proste nejaky vysyp po nejakom viruse. Vravel, ze presne sa tieto vysypy/exanthemy ani nedaju poriadne urcit, lebo ich je tolko.
Ked ma "iba" tieto priznaky, tak to prejde same. Mna varoval, ze to moze trvat aj 2 tyzdne, ale nastastie bolo po necelom tyzdni po vsetkom. Dal mu nejake antihistaminika, ale nakoniec ich syn nebral, kedze ho nic nesvrbelo.
Vyzera to horsie, ako to je. Ale mozno by som predsa len sla za lekarom, nech sa na to mrkne. Zavolaj si popredu, kedy mozes zhruba prist, teraz su cakarne plne kadecoho, aby ste nenachytali viac, ako uz mate 😉

saski333
autor
2. dec 2014

Áno ? hneď som kľudnejšia ja som bola včera u lekárky povedala že má malá vyrózu a na tie vyrážky že možno potravinová alergia no nme sa to nezdá lebo nič také nejedla, no ona vyrážky nevidela lebo akurát nemala ani jednu ako naschval jej sa objavuju hlavne pobede a v noci ako som jej išla zmerať teplotu mala skoro celé telo vyhádzané a ráno nikde nič.

jaja1979
2. dec 2014

Pozri si tuto diskusiu, tam sa o tom pise. A ano, je to virus, ako prislo, tak odide, ziadna tragedia. Moje decka to chytili jeden po druhom.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-su-tieto-flaky-na-brusku/

jaja1979
2. dec 2014

@saski333 Pozri si tuto diskusiu, tam sa o tom pise. A ano, je to virus, ako prislo, tak odide, ziadna tragedia. Moje decka to chytili jeden po druhom.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-su-tieto-flaky-na-brusku/

saski333
autor
2. dec 2014

Ďakujem.

radulienka7
25. nov 2017

@saski333 toto presne toto iste mame my teraz a teraz som to malej objavila a jak som patrala som natrafila na tento príspevok, dajte vediet ako ste dopadli 🙂

gondyo
25. nov 2017

ja to mám asi 20 rokov a som v pohode...

radulienka7
19. dec 2017

inak mne doktorka na druhy deň povedala ze to je zihlavka...

adrianela
19. dec 2017

Toto máva aj môj 2,5r. synček. Vždy keď má teplotu okolo 38, tak mu nabehnú, hlavne na tvári, červené pupačiky. Potom samé zmiznú. On je dosť silný alergik na potraviny. Keď sa mu to objavilo prvý krát,tak mal ATB.tak som myslela, že z nich, ale dr.povedala,že to nie je z toho. A ani nebolo,bo sa to objavuje len pri teplote a samé zmizne. Tak už neriešim.

miana23
15. feb 2018

Maminky natrafila som na tento príspevok keď som pátrala čo je mojej malej. Bola chorá najprv vysoké teploty, potom vraj hrdlo, kašeľ a tahanic s chorobou asi dva týždne sa jej vecer urobil vysyp drobné pupaciky ako zihlavka v priebehu troch hodín zmyzli. Myslela som že nejaká alergia. Na druhý večer sa situácia zopakovala s plačom sa zobudila zas vysypaný hlavne na nožičkách. Napíšte prosím čo vám pomohlo preslo to samo?

patricka
30. jún 2019

Ahojte moja mala tiež vyhodí sa a zmizne jej to... A takto stále dookola už druhý deň..... Už ma. Aj teplotu a soplik.....hacalo jej to vtedy keď jedla v ten deň maliny jahody a aj orechy proste všetko naraz... Už som. Zúfalá..... Boli sme u Dr a mame fenistil kvapky.... Baby prejde jej to? Za aký čas asi?