Vyrážky na brušku

jana.bn
31. jan 2015

Ahojte, mam rocneho synceka, ktoreho uz cca 1,5 mesiaca trapia vyrazky na bruchu. Lekari ich pomenovali urtiky. Nikto nevie, co tie vyrazky sposobuje. Kedze uz problem trva dlhsie, lekari ma zacali vselicim strasit a odporucili mi pobyt v nemocnici. Nakolko synceka kojim a momentalne mu rastu 4 zubky naraz a teda kojim najma v noci pomerne casto, v nemocnici by som mohla byt s nim na izbe jedine na nejakom skladacom lozku a cez den na stolicke a myslim, ze tento psycho nemocnicny teror, by nam obom viac uskodil ako pomohol, hospitalizaciu som odmietla. Boli sme na odberoch krvi a v moci malickemu zistili kvasinky. V priebehu obdobia, co ma vyrazky sa mi podarilo ich takmer vyliecit - nerobila som nic ine, len som vyrazku natierala mojim mliekom. Nariadili nam aj napriek vyskytu 1-2 malickych vyrazok prisnu dietu a cele sa to spustilo odznova. Poprosim o skusenosti mamiciek, ci sa niektora stretla s podobnym problemom, pripadne co urobit, aby som nic nezanedbala. Lekari mi odporucaju nemocnicu a z ineho mesta som si zas vypocula nazor, ze ak dieta nema iny zavazny problem - teploty, hnacky a pod. (co malicky nema), ze pobyt v nemocnici psychicky neprospeje ani dietatu ani mne. Snazim sa nieco nezanedbat, ale tiez nerobit malickemu stres, ktory by urcite nepomohol. Prosim - ak viete, poradte. Dakujem

katrinka8
31. jan 2015

@jana.bn - a akí lekári Ti odporučili hospitalizáciu (pediater, kožný...)? Kvôli čomu? Aby sa vyrážky liečili alebo aby sa zistilo, prečo ich má? Napíš trochu viac okolo tohto. Ja by som asi zašla aj za inými odborníkmi a podľa toho sa rozhodla. Hospitalizácia nie je nič moc, ale zase ak by to malo byť niečo vážnejšie, tak radšej áno.

zabina27
31. jan 2015

neviem ti poradit s vyrazkami, ale ked som bola s malym v nemocnici, tak u nas je normalne mamina na posteli a babo v postielke, nas mal sice iba mesiac, ale vedla boli asi s trojrocnym chlapcekom.... akoze nebolo to bohvieco, presklene izby, nemocnica, taky vacsi by sa tam aj nudil uz, no celkovo, radsej je kazdy doma, ale ked bolo treba 😒 to len na margo toho spania, neviem, o aku nemocnicu by sa jednalo. keby si vedela, ze to pomoze ten pobyt v nemocnici, tak by si to podla mna inak brala, ked uz pises, ze psychicky to neprospeje (asi nikto to nema rad)

jana.bn
autor
31. jan 2015

Pytala som sa, co by tam s nim robili. Vraj krvne testy a tak. Skusali by liecbu. Ale ja nechcem na malickom nic skusat a krvne testy vedia porobit aj ambulantne. Suhlasim, ze je to lepsie ist do nemocnice, ked je to nevyhnutne, ale ja si skor myslim, ze v nasom pripade je to alibizmus lekarov, lebo vyhrazaju sa kadecim a ked sa spytam, co riskujem tym, ze vysetrenia urobia ambulantne, odpoved je, ze stratim cas. Lekar, s ktorym som situaciu konzultovala mimo tych, ktorych riesenie bola jedine nemocnica mi povedal, ze ak tu vyrazku nesprevadzaju problemy ine - napr. hnacka, teploty, opuch a podobne, ze by hospitalizaciu mozno ani nezvazoval, nakolko tam moze dieta ziskat dalsie ochorenia typu chripka a pod. a hlavne tie iste testy mi mozu urobit ambulantne. Sice nie jeden lekar, tak mozno to potrva, ale dieta bude pokojne doma, co tiez moze prospiet k lieceniu. Hospitalizaciu odporucil kozny lekar. Aby sa zistila pricina a nastavila liecba. Malickeho vyrazky hnevaju iba vtedy, ked ho rozbalim - chvilku sa skriabe, ale nie je z toho nervozny. Inak vymysla a robi vsetko tak ako predtym. Robili mu testy mocu - ma nalez - kvasinky, ale vraj treba pockat na krv a vytery - az potom sa nastavi liecba.

jeennyv
31. jan 2015

Ja ti z mojho pohladu neodporucam nemocnicu, ak lekari doteraz presne nevedia co to je, tak tam to nezistia jedine budu do tvojho dietata pichat rozne blbosti a skusat ako to zareaguje, to robia teraz malej jednej nasej znamej, ktora tiez bojuje s nejakou nevysvetlitelnou alergiou...z nemocnice ju po dvoch dnoch vybrala... ja by som skusila nejaku alternativnu liecbu...

jana.bn
autor
1. feb 2015

Ahoj - tento nazor zdielam aj ja. Pockam asi na krvne testy, robili nam aj vytery a poziadala som aj o ster z pokozky a verim, ze uz tam zistia, co sa deje. Pripadne zajdem na imuno-alergo na testy a ak ma este niekam poslu - pojdem vsade. Myslim, ze ked netusia, co mu je, davali by mu kadeco a ja ho nemienim pchat liekmi, pretoze podla mna mozu sposobit ovela vacsie patalie svojimi nasledkami.