Vyrážky - nerovnosti kože u 10 mesačnej dcérky

katkaseiner
1. júl 2013

Ahojte maminy, reagujte prosim len tie ktore mate skusenosti. Moja dcerka ma 10 mesiacov, prve slniecko sme uz absolvovali a problem nebol, samozrejme vzdy ju natierame opalovacim kremom. Teraz sa jej na tvaricke, krku, rucickach a lytkach vyhodili take malinke pupaciky, nie hnisave, len take miniaturky. A prave tam, kde sa slniecko dostane, resp. dostalo. Mohla by to byt alergia na slniecko? Ja som ju ako 1rocna mala a bola som aj v nemocke, ale vraj ja som mala hnisave pupaciky a ozarovali ma, plus natierali. Kedze mamina so mnou v nemocke nemohla v tom case byt (to bolo pred vyse 30 rokmi) tak nevedela presne cim mi to natierali. Manzel ma tiez dost haklivu pokozku a od slniecka sa obcas vyhadze, vyzera to skor ako hnisave pupaciky. V minulosti mal na to taku vodicku, ale kedze vela rokov zil v zahranici a tam je toho slniecka menej, uz dlho nic neuzival.
Ale spat k veci... urcite k lekarovi pojdem, len by ma zaujimalo ak ste boli v takejto situacii, co sa dialo. Poslal vas detsky lekar ku koznemu? Resp. robili sa aj nejake testy na ine alergie? Kedy sa vlastne dietatu mozu taketo testy urobit a v akom pripade sa vlastne robia? Ak mali vase deticky cosi podobne, zmizlo to uzivanim nejakych liekov resp. masticiek? Zajtra teda urcite zbehnem k lekarovi, ale budem rada ak budete reagovat a napisete ako sa ste sa dostali ku skutocnej detskej prdelkovskej pokozke. Dakujem

jankaja
1. júl 2013

@katkaseiner ja teda neviem, či to môže alebo nemôže byť alergia na slnko. Dcérka sa v tých horúčavách, čo boli, vyhádzala na bruchu, chrbte, rukách... Teda aj na miestach stále zakrytých. Boli to malé červené vyrážky, ktoré jej prechádzali miestami až do takých červených máp. Aj ju to svrbelo, na noc sme jej dávali fenistilové kvapky. Po ochladení začervenanie zmizlo, ale drsnejšia pokožka ešte pár dní zostala, teraz už sme sa zbavili aj tej.
Dcérka má atopický ekzém, našťastie len mierne príznaky, dávame jej stále do kúpeľa Balneum Hermal a mažeme Excipial Lipolotio. To premasťuje pokožku a má ju takú "prdelkovskú".