Vyrážky u 2-ročného
Ahoj, nemáte skúsenosť s niečím takýmto? Máme to už mesiac a stále sa to šíri ďalej. Naposledy sme dostali locoid a fenistil kvapky, nech sa neskriabe, ale vôbec to nezaberá. Vyrážky sú na chvíľu bledsie, potom opäť tmavé červené a tak dookola. Malý ma diétu, neje nič dráždivé, napriek tomu to máme už aj na stehnách a začína to aj na ramenách. Podľa dr ekzém, no mne sa to nezdá, mali sme ekzém v rodine, vyzeralo to úplne inak. Dnes som šla znova k dr a má dovolenku, zastupujúci dr to za akútny stav nepovažuje, tak neviem... v sobotu odchádzame na dovolenku, mam obavy, aby to nebolo niečo vážnejšie.

Stornovat dovolenku a riesit s koznymlekarom
U nás takto nejak vyzerala nedávno viróza, tiež dlho len vyrážky, chvíľu lepšie chvíľu horšie, ťahalo sa to týzdne, až nakoniec mala celé tele vysypané a prišli aj sople, teplota.. lekárka hovorila, že je teraz veľa takýchto vysypovych viróz medzi deťmi. Ale teda našu to nesvrbelo, ani o tom nevedela, keby to nevidela.
Ahoj ma tiror vyrážky aj inde ako na brušku?
@vasjar začína to na stehnách a pár hore na ramenách. Dr to videl, prv nedal nič len fenistil, keď sa to zhoršovalo, tak dal krém locoid, vraj 10 dní natierať a zmizne to. Natierame 8 dní a ten locoid evidentne nezaberá. Inak mu nič nie je, ani sopliky. Prestali sme aj na ihrisko chodiť teraz, len doma na dvore sa hráva, ani do bazéna nechodí.
Presne toto sme aj my mali, najskôr stehná, slabiny, potom rúčky, a potom aj brucho chrbat.. lekárka tiež hovorila keď ju videla, že nič, len počkať, že na kožné nás posielať nebude zatiaľ, že len premastovat.. a asi týždeň na to dostala teplotu, sople a o pár dni to začalo pekne ustupovať
@zuzkagg bodaj by, aspoň by som bola kľudnejšia. Maly to ma na brušku od začiatku júna , vtedy som si to všimla na dovolenke pri mori. Dr to videl 2x. Zastupujúci tvrdí, že keďže to má mesiac, nie je to akútny stav a ani nemáme chodiť. Posledne dni to začína na stehnách a dnes mal par bodiek na ramene. Ešte zajtra skúsim, či nás vezmú v nemocnici v kožnej ambulancii bez výmenného lístka, lebo inak mame termín až 4.augusta na kožnom. Známa ma platí, že to môže mať z črevných parazitov, no neviem o tom nič nájsť na gugli 🙄
Viete čo, náš 2 ročný mal teraz to isté, to sú potnicky, chytil to minulú sobotu, okupal sme ho 2x v harmančeku, a natreli trochu indulonou a mizne mu to...
Ahoj, precitaj si nieco o apec syndrome, je to virusoveho povodu a sposobuje takyto vysev (tusim tu bola foto, ale vtedy som si nevedela spomenut, ze ako sa to vola) Ak je to ono, same to do 8 tyzdnov zmizne. Zvycajne zacnu vyrazky na boku tela a odtial sa to siri. Nas maly to mal po chorobe, kedy bral aj atb, oslabena imunita, atd. Vyzeralo to zle, ale jeho to ani nesvrbelo, zmizli to asi za 6 tyzdnov. Doktorka nemala ani paru o tomto syndrome😃
Dobry den, zistili ste co boli tie vyrazky? Syn ma tiez taketo,vznikli z nicoho nic najprv na stehne,o par dni nad zadkom a teraz po asi tyzdni aj na ruke plus dnes ochorel.zatial to trva 2tyzdne.