Vyrážky u novorodenca
Ahojte, malý ma 13 dní a má takéto vyrážky hlavne tam kde som fotila ale aj na tvaricke ale ne také veľké menšie... Môže to byť alergia, umývam a olejujem z Johns finálovým

U tak malinkeho nepouzivaj nijaku kozmetiku. A aj oblecenie per iba skoro v cistom, vela plachania, aj to moze skodit.
@julianula nedavaj nic, dieta nepotrebuje kremovat nicim! Zbytocnost!
Per veci len vo froschi lovele a pod vsetko hypoalergenne
Ak kojis bacha na stravu
Prosím ťa, "netestuj"na ňom žiadnu kozmetiku. Čistá voda a len riťku natrieť ak treba.
Umyvat iba v cistej vode. A ziadne olejovat 🙈🙈🙈🙈
Uvidis ci nebude lepsie.
Aj ja som umývala iba v čistej vode a neolejovala deti. Stačí oplachnut vo vode a naozaj nič nepoužívať…
Čistá voda... Ved tske malé dieťa sa nemá od čoho zaspinit/spotit aby ho bolo treba umývať rôznymi prípravkami.
A myslíte že ho to môže aj svrbiet, ? Ako je kľudný ale či náhodou,
J&J je asi jedna z najhorsich znaciek. Navyse olej - akykolvek, je uplne nevhodny a na suchu pokozku aj zbytocny. Natierat telo len telovym mliekom ( ak ma suchu pokozku) a ideal neparfumovanym (la roche posay, bioderma..). Svrbiet to nemusi, umyvaj v cistej vode a s parfumovanou kozmetikou opatrne a az ked bude dieta starsie.
Lovela prah, žiadna aviváž, na kúpanie by som dala aj hypermangan, podľa mňa ho to aj svrbí. A čo sa týka kozmetiky, všetko vyhodiť, žiadne natieranie. Ak by sa to do týždňa stále rozširovalo, je to alergia na mlieko.

@julianula syn mal z J&J alergiu ešte v pôrodnici, tam to používali. Bábätko nepotrebuje kúpať so žiadnym mydlom. Kúp v čistej vode a len záhyby a ritku umy detským mydlom. Nenatierať ničím, pokiaľ to nie je treba. My sme dostali raz takú emulziu do vody, to bolo fajn. Ale naozaj sme nekrémovali.