icon

Vyrážky u novorodenca

silviamich
4. jan 2026

Co je to podľa vás a co mu mam nato dať ? Doktorka mi povedala že novorodenecke akné a nic netreba ale sa mu to zhoršuje

silviamich
autor
4. jan 2026
pribinak
4. jan 2026

Holtov krém a naniesť tenucku vrstvu. Dostaneš kúpiť aj bez predpisu

silviamich
autor
4. jan 2026
@silviamich

@silviamich syn ma 5 týždňov a ma to uz dva týždne

pribinak
4. jan 2026
@silviamich

@silviamich pediatrička čo poradila?

anonym_a9748f
4. jan 2026
@silviamich

@silviamich dojčíš bábätko ?

silviamich
autor
4. jan 2026
@anonym_a9748f

@silviamich dojčíš bábätko ?

@pribinak nic že to samo zmizne a nemám nic dávať
@anonym_a9748f Ano

anonym_a9748f
4. jan 2026
@silviamich

@anonym_a9748f Ano

@silviamich dávaj si pozor na stravu, opatrne s citrusmi, kyslou kapustou, sladkým, koreninami... tvoja strava priamo ovplyvňuje zdravie pokožky u dieťatka. Skús probiotika pre novorodencov.

anonym_a9748f
4. jan 2026
@silviamich

@anonym_a9748f Ano

@silviamich aj ty si nasaď probiotika a skús protizápalovú stravu.
https://etabletka.sk/protizapalova-strava-ako-s...

anonym_3e9f68
4. jan 2026

Holtov krem by som skusila (nesmie po nom ist na slnko) alebo aj weledu nechrikovu zltu, co sa dava na zadocek.

anonym_e8f46e
4. jan 2026
@silviamich

@anonym_a9748f Ano

@silviamich a pediatricka ti nedala vymenny listok ku koznej?
Aj mne sa syn takto vyhadzal po narodeni, mal asi mesiac… ale nie na tvari, ale na brusku.
Kozna predpisala locoid a kys. mliecnu, do par dni to zmizlo.
A ak dojcis, pozor na stravu, ako ti uz pisali

katica312
4. jan 2026

@silviamich u nas zabralo potierať vatovym tamponom namoceným v uvarenom repiku

anonym_b0da47
4. jan 2026

Ak dojcis, skus vysadit aj mliecne. Ale ze vsetko, co obsahuje mlieko, citaj zlozenia, aj srvatka je problem. Vysad to aspon na dva tyzdne a uvidis, ci to bude mat nejaky efekt. Popri tom to premazavaj niecim.
U nas to tiez zacalo asi ked mal syn 3 tyzdne a tiez najprv, ze to je v pohode, je to novorodenecke akne, treba pockat a tak. Nakoniec sa mu to zhorsilo tak, ze to mal cele krvave a zacalo sa mu to robit aj na nozickach. Mal to strasne dlho, ja som skusala obmedzovat uplne vsetko pocas kojenia a zistila som, ze mu robi zle mlieko. Vydupala som si vymenny listok na alergologiu a tam zistili ABKM.

monickach15s01
4. jan 2026

@silviamich odporucam co @katica312, urob odvar z repika a sterilnou gazou jemnucko potieraj

anonym_96713e
4. jan 2026

@silviamich tiez sme to mali a niekedy cez den lepsie po kupani horšie...naozaj to ustupilo asi po mesiaci ale aj na kožné sme pre istotu išli dala taky kremík na premstnenie ale ze aj samé by to odznelo

danielahamar
4. jan 2026

S repikom pozor pri tak malych deťom, môže vzniknúť aj alergia naň na koži, ja by som hypermangan použila. A ak ho kojite, pozor na stravu a mliečne výrobky.

anonym_7e1f67
4. jan 2026
@silviamich

@silviamich môj syn to mával ešte aj horsie. Tiež moja pediatrička že je to ok a iná holtov krém stále na to. Samozrejme mu vyšli alergie. Ako sme si dávali pozor na jedlo prestalo to a pomohla nám linola krém, iné krémy absolútne nie.

monro
4. jan 2026

Mojej dcérke na toto veľmi pomohol v lekárni zarobeny krém s kyselinou mliečnou.