Vyšetrenie na parazity inak ako zo stolice
Ahojte poprosím vás ak máte niektorá skúsenosť dajú sa vyšetriť parazity u detí inak ako zo stolice, keďže tu máme vždy negatív a viditeľné boli okom v stolici? Ďakujem
@22petruska tak nech vam dr predpise odcervovak a je. Kazdy človek to v sebe má. A moju bolelo brucho, kym zistili alergiu na mlieko.
@22petruska presne, okolo pupka ju bolievalo. A bolo to mlieko
@erickatt a pri alergii na mlieko byvaju aj zapchy. Takze tiez realna moznost.
Nas mal tiež negatívny labak, ale v stolici som tie mrle videla, doktorka predpísala vermox....a ťažko sa je ich niekedy zbaviť, jemu sa objavili opakovane keď bol malý,lebo všetko chytal, oblizoval...ak si ich videla, treba uz len ten vermox
@22petruska ved nasadte lieky na odcervenie. 2x vyberie a uvidite, ci bude lepsie. Cesnak je vyborny na odcervenie.
@ciernysokol frekvencie vírusov a baktérií je fyzikálny nezmysel.
@zdenka11081983 ježkovi tak to nás len čaká toto všetko len.
@ciernysokol ďakujem skúsim teda ten parazitex a ak bude bolesť brucha aj potom budem bombardovať doktorku, ešte ma napadlo ci by mi na alergologii nevedeli urobiť nejaké testy na helikobakter kým sa dostaneme na gastro alebo aj obvodná ci to nie v ich silách?
@22petruska kamoska mi tiez vravela ze mudr.musela navrieskat na labak ze co tam robia, ked cervy videla volnym okom a ony ze negativ!!! No bordel. Potom tam uz boli. Treba sa spytat mudr. A lieky na odcervenie su riadne svinstvo, pozor na to, dat iba ak naozaj treba!!
@22petruska to neviem, ale myslim, ze obvodna robi. Existuje aj domaci test, ale nie je velmi presny, hoci pisu, ze ano. Ja ked som bola na gastro, rovno sa dokor ohradil, ze odkial by malo 2rocne dieta helikobaktera🙄. V kazdom pripade, je jedno, co testy ukazu, pokial problemy pretrvavaju, treba to riesit. A ked nikto nic nenajde, neznamena, ze tam nic nie je.
Baby pridám sa k Vám s našim trápením s parazitmi...moja dcéra ich prvýkrát mala okolo 1roka..voľným okom sme ich večer videli vyliezať z ritky,dr nám dala vermox...o 3 mesiace boli nazad takto dookola sa trápime už 4 roky!! Na striedačku berie každé 3 mesiace vermox alebo zentel...tie svine sa vrátia aj tak...dcéra má už 5rokov a stále stále užíva tie lieky zakaždým inú schému dávkovania a aj tak sú nazad ..hygiena atď všetko 100per dodržiavame a ja už mám nervy v koncoch...parazitex,cesnak,kapusta,vermophyt a dokonca už aj pyrvinium z Nemecka sme dali...to vydržalo asi 6mesiaxov a su mrle nazad...mne je už do revu a som zúfalá ako jej pomôcť
@deginko na mrle uplne vylucit cukor. Tazke pri detoch. Tiez probiotika pomahaju ako prevencia. Nejake lepsie, silnejsie. Vajicka sa do tela dostavaju prehltnutim, cez zaludok. Zaludok je prva obranna linia, ak je niecim narusena, idu dalej do creva, kde sa uhniezdia. S mrlami mava problem vela deti, alenie takto dlhorocne, chronicky. Dovodov moze byt vela, narusena imunita, infekcia v zaludku, malo kyselin, nezistene intolerancie, antibiotika, cukor, a plno inych. A mozno cudna teoria, ale s parazitmi mavaju probem aj ludia, na ktorych zvyknu parazitovat druhi. Taki dobraciskovia, co sa nevedia obranit. To skor pri dospelych.
@ciernysokol fúha no je toho dosť,ten cukor je fakt ťažké vylúčiť,nejde ani o sladkosti tie moc nekupujeme...ale cukor je všade či ovocie,jogurtu atd..probiotiká pravidelne užíva Biopron...alergiu má zatiaľ čo viem kontaktnú na rastliny...veru imunitu má podľa mňa celkom naprd...teda nikdy nebola dáko chorá ani ATB nemala ..ale často v skolje sople,kašeľ chytí...a často jej opúchaju očká...akoby infekciu si tam zavedie..alebo takisto to môže mať alergickú reakciu na niečo..no hlavne si myslím,že tými neustálymi liekmi sa jej imunita narusila
@deginko no on bol malý, vtedy tuším bral po tri dni pol tabletky a kuru sme opakovali po troch týždňoch, neviem presne...ked sa mu to objavilo tento rok, tak už som dala po celej tabletke, tusim som šla podla pribaloveho letaku... ked sa to vam takto opakuje asi s tým prichádza často do kontaktu, napr. v škôlke neliečene dieta, mnohí to neriešia alebo nejaký externý rodinný príslušník (babka,dedko,tety, bratranci), zviera, pieskovisko kde sa hráva alebo také niečo, predsa je to dieťa a to neustriehnes, ja behavam za malým s vlhcenymi ale u nas je to boj aj kvôli jeho diagnóze
@deginko to ma mrzi... Mozno tam bude problem teda. Treba vysetrit alergie, intolerancie, stav zaludka, criev. Chemicke lieky na parazity urcite dost pohorsili, su silne a ked berie 4 roky, neviem si tk predstavit. Napriklad v tomto nasa medicina totalne zlyhava. Pride dieta, daju chemiu, na chvilu ok, potom sa domnozia zas (lebo na larvy aj tak neucinkuje), daju dalsie silne lieky, v inych davkach. Chvilu ok a potom zas. A aj ked je vysledok nulovy, predpisu zas, lebo taky je postup, nik neprihliada na efektivitu a na to, ze dietatu totalne nicia creva a zaludok. Najhorsie je, ze urobit vsetky vysetrenia je beh na dlhe trate, cakacky, terminy, plno casu treba a nie vzdy nieco najdu. A dieta dopichane.
@deginko nám odpprúčala gastroenlelogička "chladničkové" probiotiká, že su najlepšie a aj sa nám z nich najlepšie upravila imunita. Tieto: Dophilus Infants Plus probiotiká
@jakubrianka a to aj pre takéto väčšie deti?není to pre malé bábätká?
@deginko pre väčšiw deti ich majú v inej forme- tuším tabletky. Ponúkala mi ich minule v lekárni.
@22petruska ahoj, podarilo sa napokon nejako laboratorne dokazat tie parazity? Alebo bolo pricinou bolesti bruska nieco ine?
@ciernysokol ako si prosim vyriesila problem s helikobakterom a histaminom? Mne na biorezonancii vysiel aj belikobakter, hadatko, filarie, ureaplazma a z krvi alergia na mlieko a histaminova intolerancia. Dietu dodrziavam uz 6 tyzdnov a cele telo stale velmi svrbi a po poskrabani je pokozka az bordova.
@mirkalemurka helikobakter mastichou. Ked ho nahodou chyti opat, zas masticha. Ak by nezabrala, skusila by som msm, sira ho vraj nici tiez. Na parazity by som si dala oresak, tinkturu, silnu. Su aj ine antiparazitika, volila by som urcite prirodny pripravok, pokial tvoj stav nie je akutny. A kazdy den silne probiotika.su na trhu jedny,co maju 60 miliard,nejdem menovat,kupujem a velmi pomahaju.pri histamine je velmi dolezity b6, vyssie davky daj, pridaj aj b komplex a vit c. Ak vyskusas, daj prosim vediet, ci sa ti polepsilo. Drzim palce.

@jakubrianka 14, a 9.ked mala 3 mala mrle.