Vysoká horucka deň pred dovolenkou.
Ahojte, v nadpise je to viac menej jasne, ale chcem sa opýtať. 4rocne dieťa dostalo vysokú horúčku už pod 40 stupňov, ale správa sa pritom akoby mu nič nebolo.... zatiaľ.. spat nechce. Pospevuje si a tak.
Zajtra nadránom sme mali mat odchod na dovolenku autom do Chorvátska... som v takejto situácii prvýkrát, tak samozrejme ale, že choré dieťa nebudem týrať cestou... ale neviem, čo si o tom mysliet. Nestalo sa to náhodou niekomu? Čo by ste mi radili. Dovolenka a dosť drahá je už zaplatená.. a zrušiť sa nedá. Ale dieťa mi je prvorade samozrejme. Definitívne by ste sa rozlúčili s dovolenkou alebo ešte počkali ako sa to vyvynie v noci? Ďakujem pekne
@soldi dali sme mu paplon, ved sa triasol, uplne bol malatny. Inokedy je v pohode. Nechapem, este o siestej hral futbal na ihrisku, zrazu, ze mu nie je dobre a doma horucka. Uz dlho nebol chory, ak neratam kiahne, normalne som sa zlakla.
@lieskovyoriesok ako sa mate? Teplota klesla?
@lieskovyoriesok ak mas ubytko niekde na sukromi,este by som pockala dnes,pripadne dalsiu noc.....a ak by to bola teplota jednodnova,co byva.......tak by som sla neskor
a na pohotovost po par hodinach horucky je ist zbytocne,aj crp ked nieco ukaze,tak najskor po dni ,az dvoch dnoch horucky....
inak s tymi studenymi koncatinami
moji obaja su horuckovi...a teda,ked maju teploty,vzdy zacinaju na39....a z nemocnice viem,ze ked ma dieta studene koncatiny,vysoke teploty nad 39,5 treba dat liek....a ked to neklesa do par hodin a koncatiny su studene,dat na ruky,nohy nieco teple,ponozky,rukavice,triet ich a dat vlazny obklad na trup.....cize kazdy to asi robi inak
no a dalsia vec-nie je teplota ako teplota a nie je dieta ako dieta,samozrejma aj vek dietata je dolezity,ine to je u dietata trebard do 2-3r,ine u stasrich deti
ale uz snad kazdy pozname svoje deti,priebeh ich chorob,cize robime podla seba a skusenosti s chorobami
@lieskovyoriesok u tak maleho dietata treba od teploty davat uz nad 38,5...ved ti moze skolabovat a o febrilnych krcoch ani nehovorim...sestra pri nich prestala dychat...
Ahoj no čo ako sa máte?
Ahojte baby. Pozdravujem Vás z Chorvátska. Šli sme už včera. Čakala som, že akú bude mat teplotu po podaní cipku, keď prestane ráno účinkovať. Mala len 37,3. Muž ma ráno prehovoril, že nevidí dôvod neísť.Cesta v aute bola úplne super, najhoršie som ju od unavy zvládala ja. Moje baby spali alebo pozerali dvdcka. Teplota nám nevystúpila ani večer. Merali sme stále , mala 37,1 bez akýchkoľvek čipkov, takze takto sme na tom.
Ďakujem za komenty a rady, pre baby, ktoré mi radili, kedy znižovať. Ja toto určite nepodceňujem, pri menšej by som nečakala vôbec u tejto velkej slečny 🙂 už ale viem, ako mi znáša teplotu, ale ďakujem a prajem veľa zdravia a pekne dovolenky 🙂
@lieskovyoriesok jej super uzite si a mala nech je ok. Kde v Chorvatsku ste? Krasna foto..

Ja by som zbalila lieky a sla. Ak bude mat virozu a bude (chciet) lezat, to moze aj tam a ostatni clenovia rodiny mozu dovolenkovat. Pri zapale oblicky su typicke nocne vysoke horucky. V lekarni mozete cestou kupit testovacie pruzky na moc. Ak idete vlastnym autom mate vyhodu ze v pripade potreby sa mozete vratit skor. Dufam ze mate komercne pripoistenie, nie len modry preukaz poistenca, keby nahodou.