Vysoké teploty viac ako 4 dni

zuz1978
28. feb 2017

Dnes je stvry den, ze syncek (2,5 roka) ma vysoku teplotu. Rano 39,2 zrazila som mu ju nurofenom, nasledne cele doobedie nemal ani zvysenu teplotu. Na obed isiel spinkat stale bez teploty. O pol tretej uz mal ale opat 38,5 a islo to az ku 39. Znovu som mu ju zrazila nurofenom, ale teraz na vecer ma stale okolo 38. Vcera sme boli u lekara crp 28, zobrali stery z hrdla nosa, no antibiotika nedostal, lebo vraj sa to moze aj zlepsit a ze ak sa to nezlepsi, tak nam daju antibiotika na zaklade vysledkov z vyterov. Má niekto skusenost s tym, ze sa to zvladlo aj bez antibiotik? Resp.crp sa zlepsilo? Maly nedavno bral antibiotika a aj preto mu lekar hned nechcel predpisat.

katkaagabko
28. feb 2017

Toto dcéra prekonala cez Vianoce. Týžden 40, zrážali som nurofenom na 36,5 po 6-8 zase 40. Takto to šlo presne týžden, potom sa v noci začala potiť a teplota sama zmizla. Crp 23. Bez antibiotík. Robili aj krvný obraz.

nuska
28. feb 2017

28 crp nie je vela ak ma teploty dlhsie. To je len z tych teplot. CRP je marker ktory rychlo stupa pri zapaloch. Teda treba spravit kontrolne a ak nepojde neviem ako velmi hore- aj na 70 az100 tak je to len z teploty. Robila som v labaku, ktoru sa vyznam 🙂 A na stery sa caka min. 3 dni ak su pozitivne tak dlhsie.

zuz1978
autor
28. feb 2017

Zajtra sa to skontroluje a v podstate ak crp bude uz tak vysoke ako pisete tak automaticky antibiotika a necaka sa na kultivaciu. Inak maly iba sopli ani len nezakasle. Problem je, ze od oktobra vzdy nieco zchyta. Ziatial to bol oba virus, i ked naposledy po piatich dnoch teploty dostal antibiotika, aj to mozno bezdovodne, lebo na pohotobosti mu crp nepozerali. Chystame sa aj k imunologovi, lebo od oktobra bol uz snad 6x chory. A naposledy v skolke vydrzal 3 dni ☹

nuska
28. feb 2017

@zuz1978 Tak mi sme minuly rok mali tiez taky problem a starsi nakazil vzdy potom mladsieho a tuez sme skoncili s atb. Bola som z toho nestastna. Hladala som riesenie, posilnenie imunity prirodne a teraz uplne super. Klop, klop,klop 🙂 starsi vobec nebol chory, mladsi ochorie ale ma to lahsi a kratsi priebeh.

zuz1978
autor
28. feb 2017

@nuska a ake riesenie ste nasli, ked sa smiem opytat?

zuz1978
autor
28. feb 2017

@nuska moj uz bral 3 mesiace imunoglukan, teraz kalobu nam jedna doktorka poradila, berie c-vitamin aj probiotika, ale nebadam ziadny ucinok

nuska
28. feb 2017

Imunoglukan ani nam nepomahal. Davam C vitamin a aloe vera gel stale a k tomu doplnam ine veci, ktore prestriedavam. Koloba nam raz pomohla ale potom uz nie. Mala som pelove zrnka ale to starsi nechcel. Kupujem koncentrat ovocia taky bez cukru a pouzivam ako sirup. Obsahuje aj vit. D. A nedam dopustit na colostrum. To nam hned pomoze ak sa nieco risuje. Este potom varim cajiky ale nie sackove z obchodu ale z ovocia, sipok a z takej rastlinky co sa vola Cistus. Je to nejaka kamenna ruza. Obsahuje polyfenoly a tie vedia bojovat proti virusom. Do cajov pridavam aj klinceky, maju tiez dobry antimykoticky ucinok. Tiez strava je dolezita, hlavne pri chorobe. Obmedzit slane, sladke, prazene. Je to cela veda a stoji to aj nejake tie peniazky. Ale pre deti sa mi to oplati 🙂

janci05
28. feb 2017

Ani môjmu synovi Imonoglukan moc nepomohol, aspoň sa mi nezdalo. To s tými klinčekmi je pravda. Moja mama my to stále pripomína, že dávať do čaju, ale mňa to málokedy napadne. Tiež je každú chvíľu chorý, ale teraz ma tak napadlo, že predtým som dávala pravidelne B-complex kvapky a nebol taký chorľavý, a dávnejšie ich nemal, tak je asi čas ich znova nasadiť. Možno na tom niečo bude.

zuz1978
autor
28. feb 2017

Myslim si, ze v skolke bude akysi bacilonosic, lebo mimochodom az ma to stve, ze kolkokrat ho dam prelieceneho z domu do skolky, v skolke vzdy vidim niekoho so zelenymi soplami. Skratka nosia tam chore deti a to moje to chned schyta. Najviac vydrzal 2 tyzdne, teraz naposley iba 3 dni. Potom som uz zacala pocut zadne sople a na druhy den uz bol normalne soplavy. Najhorsie je, ze moj ma hned vysoke horucky, nikdy to nevie prejst iba akousi zvysenou. A to pred nastupom do skolky mal asi 2x crevnu virozu a antibiotika ani raz.

nuska
28. feb 2017

No u nas to tiez tak bolo. Predtym nic skoro a potom hrozne. Hlavne ze sme mali v tom case aj babetko tak to furt hned chytilo. No mala som nervy. Ak by si chcela nejake veci, objednavam cez eshopy casto, poradim kde kupit. Nieco sa da v miestnych obchodoch. To aloe a colostrum mam od LR, aj som sa registrovala aby som usetrila 🙂, vitamin C z DM, caje rozne, koncentraty ovocia tiez rozne. Nieco tiez z LR a nieco z bio obchodu. Byvali kolega robi v jednom tak od neho beriem. Este som zabudla ze este zvyknem dat Reishi, cinsku hubu. Starsiemu tabletky z LR a mladsiemu Draci sirup, maju na nete.

katarina644
28. feb 2017

@zuz1978 ahoj, mali sme to doma teraz, syn mal tri a pol dna cele dni styridsiatky horucky, nedalo sa mu stiahnut, aj keby som chcela. furt sme mu davali obklady, a paralen uz pre vacsie deti. na ten treti den ako tak spadla teplota, ale bohvieco to nebolo az v noci mu to spadlo a uz odvtedy nemal. treba vyckat. ja uz s teplotami ku doktorke ani nechodim. vzdy povie ze je to viroza, tak radsej som, ked to vyspi, vylezi. a vyslo to aj bez doktorky. drzim palce.

zuz1978
autor
1. mar 2017

Ahojte, tak dnes u lekarky bolo crp menej ako 8, takze viroza. Dnes 5 den a rano este mal stale 38 a teraz poobede znovu do 38. Tak asi to uz len vydrzat. Este som zvadava, co vyjde z vyterov.

lucia_089
6. feb 2019

@zuz1978 ahoj prepáč že ruším ja len že ako Vám to dopadlo? Bola to nakoniec viróza? Náš Malý (26mes.) už 4.deň a stále má 38. A CRP negatívne. Tak ja už neviem co to môže byť 😞

zuz1978
autor
14. feb 2019

@lucia_089 prepáč že neskoro reagujem. Už sa na to ani veľmi nepamätám 🙂 náš malý mával v tom období väčšinou virozu. Teraz ma 4 a pol roka a bral doteraz 2x antibiotikum, z toho raz si myslím bez dôvodu. Totižto u nás horúčky trvalý 5 dní, naša pediatricka keďže ukazovalo to stále na virozu nič nedávala, poprosila som svokra kt.je lekár ale dospelých nech sa mi spýta u nejakého svojho kolegu detského lekára čo s malým a on mu povedal, že keď už 5ty deň má horúčku a bol by to jeho vnuk, už by mu nasadil antibiotika. A tak sa aj stalo. Svokor mi priniesol antibiotika a pamätám sa, že som mu dala prvú dávku a od ďalšieho dňa teplotu už nemal. Takže asi ani nepotreboval, lebo z jednej dávky krpec náhle nevyzdravie. No potom sme to už do brali, lebo to sa zas nesmie robiť, že keď už začneš a prerušiť.