icon

Vysoký histamín u dieťaťa

alexandra28
2. mar 2015

Ahojte baby. Je tu nejaká z vás, ktorej dieťa ma vysoký obsah histamínu v tele? Nám dnes dr. oznámila, že nebude môcť jesť kysnuté cestá, zrejúce syry, ryby a kuracinu, citrusy, kyslú kapustu a uhorky, čokoládu, orechy no v podstate všetko zo základného jedálnička. Viete mi povedať čomu sa ešte vyhýbať čo môžme jesť poprípade aké máte skúsenosti vy?? Vopred vám všetkým ďakujem.

Strana
z2
bibistec
17. mar 2015

@lalinka323 moze byt, u maleho dietata by som neriskovala, nikdy nevies kde sa co moze prejavit staci ozaj vyssia davka histaminu a mate anafilakticky sok, to ti treba?neodhadnes a nevies co kde zje a uz. mozno ked bude dieta vacsie uz budes mat odsledovane coho kolko moze a potom by som skusala experimentovat.

janka2501
17. mar 2015

@alexandra28
ahoj, aj moja ma vysoky histamin, a dr povedala, ze netreba ziadnu speci stravu. moja bude mat 3 roky, a do 5-6 roku sa jej ukaze na co bude alergicka, cize jej bude opakovat testy. uvidim co bude teraz ideme na kontrolu,

subidubi
17. mar 2015

Ahojte tiez mame skusenost s hit. Treba nastudovat daosin stranku nie kvoli tomu lieku ale su tam brozurky o hit. Na fcbk je skupina hit plus rozne zahranicne stranky ale ani to nestiham sledovat. Lekari o tom moc nevedia a ak vedia tak len to ze je to nova choroba ktoru este len sleduju co jako bude... moze zmiznut a nemusi povedala nam alerolog. Mala ma zihlavku brala najprv aerius ale nezaberal a kozna zmenila na xyzal a te uuuuplne super aj to staci rano aj ked sa ma davat aj vecer. Sople kasel tiez mava co som tomu pripisovala ale akonahle nebola dlhsie v skolke tak zdrava tak to su skor skolkarske chorobky. Na hlieny nam velmi pomohla rhinohorn konvicka a davame aj cecko viackrat denne cistu kyselinu askorbovu z DM a zevraj okrem cecka pomaha hitakom aj b6. Ma 5 rokov a vyse dva to ma a sama vie co moze a nie. Cokokady vobec ani kakao.... to v com je najviac mega histaminu vobec nedavam ako kysla kapusta drozdova natierka v skolke, vsetko kvasene, a konzervy najme ryby v konzerve, makrela udena citrusy a podobne. Daosin nedavame staci xyzal a uplne prisnu dietu uz nema. Miesto kakaa zohnat karob i ked neviem ci je taky neskodny. Alergolog povedala ze ak si da jednu jahodu nevadi ale ked vela vadi 🙂 tak asi tak.

piacere
17. mar 2015

@lalinka323 robili jej odbery? akú mala hodnotu DAO?
Môj mal napr. hodnotu 7,7 (tuším, už nepamätám presne, ale tesne pod osem, čo je vraj iba hraničné, nie jasná silná HIT) a napriek tomu mal veľmi silné prejavy, ktoré sa nasadením najprv prísnej, teraz už miernej diéty úplne vytratili. Ja nedám na nizkohistamínovú diétu dopustiť, tá môjmu zaberá najviac.

piacere
17. mar 2015

@subidubi áno, B6. Ja dávam synovi každý deň polku pyridoxínu, aerius večer a každý večer kávovú lyžičku hroznového oleja, ten vraj tiež odburáva histamín. A synátor zvláda nízke dávky histamínu, teda nemáme už prísnu diétu, dá si aj paradajkovú polievku, aj rybaciu nátierku, aj kúsok čokolády, hlt kakaa od mladšieho a fičí bez problémov..... len musím striehnuť na histamín a nesmie to cez deň prehnať....

maricka2470
28. feb 2020

Ahojte chcem sa spytat zistili mi hit. 4.28 myslite ze to je dost zle uz na dietu zmenila som imunologicko alergologicku lekarku zistili aj nizku imunitu a berem doasin mate pre mna dake rady dakujem Vám

nadinusaka
Odpoveď bola odstránená
monhor
10. jan 2025

@lalinka323 Ahoj, nasa ked to prezenie s histaminom je naozaj velmi agresivna a protivna 😃 priznak mozu byt rozne, niekto nemusi mat kozne prejavy, len traviace, alebo bolesti hlavy alebo cokolvek ine

Strana
z2