Vyštípaný až spálený zadoček

sima9111
18. apr 2014

Milé maminky viete mi poradiť. Moja malá ma 8mesiacov ešte stále nemáme zúbky no začali sme hnačkovať. Doktorka nám povedala, že to je zo zúbkov, keď aj 4-5krát ma za deň stolicu veľmi riedku. No ona má už riťku a pindulku tak začervenanú a vyštípanú, že mi už ani nedovolí jej ju utrieť veľmi mi pritom plače. Používala som Imazol,Bepanten,Sudokrem no nič nepomáhalo. Teraz som jej začala dávať púdrik.
Čo by ste mi odporučili aby to bolo účinne a rýchle na tie začervenané až spálené miesta????

ela120
18. apr 2014

jecoris krem urcite pomoze

sima9111
autor
18. apr 2014

@ela120 to je voľnopredajné v lekárni? Ďakujem za radu. Mala si už s takýmto skúsenosť a pomohlo?

ela120
18. apr 2014

ano,je volnopredajny.mala som skusenot ked mal nasy maly plienkovu alergiu.

edvelyn
18. apr 2014

Rybacia mast od galvexu a ucite teraz nepouzivaj vlhcene vreckovky uny zakazdym vodou a neutieraj suchanim ale ibalatkovou plienkou popritlacaj na mokru kozu.

petah82
18. apr 2014

@sima9111 maju v DM, krasne prirodne zlozenie a krasne hoji, aj mokvajuce ranky. odporucam. http://www.pilulka24.sk/weleda-nechtikovy-dojce...

edvelyn
18. apr 2014

A si si ista ze hnackuje zo zubkov?moja ma uz dva a ani raz nehnackovala

sima9111
autor
18. apr 2014

tak ja som aj doktorke povedala, čo papá kašicky ryžové, výživy a ona povedala, že od toho by toľko krát za deň nehnačkovala. A nie každý deň má toľko krát stolicu včera napr. len dvakrát a dnes je to už viac a už ma ten zadoček podráždený.

magdalenkami
18. apr 2014

nam pomohol pityol,nema sa pouzivat dlho

miku1
18. apr 2014

@sima9111 Neskúšala si ju dávať na nočník? Aspoň by si trošku predišla tomu zčervenanému zadočku. Ak zhruba vieš, kedy zvykne kakať, prípadne po papaní ju dať na nočník a počkať. Ja som dávala deti na nočník odkedy začali sedieť, t.j. cca 8 mesačné a odvtedy sa do plienky pokakali fakt málokedy. Ale našťastie moje nočník milovali 🙂 Nám zaberali mastičky, ktoré tvojej malej nezaberajú, takže nejakú masť ti poradiť neviem.

dankal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lauricka
18. apr 2014

Zašla by som ku kožnej. A bez debaty pred každým prebalením poriadne umývať vodou. Dúfam, že nepoužívate na to len vlchčené obrúsky. Po umytí nechať pár minút navoľno, bez plienky. Alebo čo najviac nechávať bez plienky, kým sa pokožka neupokojí. Imazol je dobrý, ale ak to nepomáha, ťažko povedať, čo s tým. Lekárka bude vedieť lepšie.

marijja
18. apr 2014

Ahoj.nam jednoznacne pomaha Imazol.a neutierat pri scervenani vlhcenymi.imazol nam zabera na 200%.drzim palce.

tova
18. apr 2014

utriet len mokrou plienkou ktoru potom vyperes, nie jednorazove obrusky. Nam stale pomohol sudokrem ale hrubsie natrety 2mm. a hned musis prezliect ked sa pokaka do 5 min. Mozes najprv skusit aj cistou vazelinou ta brani aby sa to dostalo do koze a nato ten sudokrem, musis sa tomu venovat non stop 12 hod. a do vtedy to prejde ked budes tak postupovat. neexistuje aby to nezabralo

hatapkagb
18. apr 2014

@sima9111 Puder nedavaj ja som velmi spokojna so sudocremom a mate ho aj na sk len ho stale natieraj dookola,hrubsie vrstvy nemiesaj kremiky,daj len jeden a opakuj stale ono to prejde,len nepouzivaj vlhcene utierky.Drzim palce nech rychlo zaberie nieco,moje zlatunke...

mirreckall
18. apr 2014

sima9111 nam nepomaha ziadny krem :( u nas zaberie len umyvanie pri kazdom prebalovani v repiku... a ked je uz velmi zle, tak iba levandulova silica a za den, max. dva sa to pekne vysusi.... 🙂

denisenko
18. apr 2014

my sme s tým skončili u kožnej....nezabrala rybacia masť, ani imazol....najlepšie bolo niečo namiešané, podobné pytiolu....aj teraz používam pytiol a je to o moc lepšie....ale asi ťa nepoteším, mne kožná povedala, že ked už raz plienkovú dermatitídu dostal, nezbaví sa jej, pokým bude nosiť plienky...máme dobré dni, týždne a potom tie zlé..... 😔 😔 😔 😔

denisenko
18. apr 2014

@mirreckall aj ja som skúšala repík...ale vraj to ešte viac vysuší a tá koža sa naruší, kožná to nedoporučila...

marikaema
18. apr 2014

Ahoj, my mame 6 mesiacov a ten isty problem....a pritom uz dva zubky....skusala som vsetko mozne aj z lekarne namiesany.....mm pouziva na ruky krem neutrogena-na podrazdenu pokozku...tak som to skusila malemu na zadocek a krasne sa mu to hoji...hnackuje stale ale ritka uz nie je podrazdena......v dmke sa to da kupit cca za 5 eur

mirreckall
18. apr 2014

@denisenko ja mam na koznych doktorov svoj nazor...bohuzial negativny... chodila som k nim cele detstvo a vobec nepomohli... a teraz mi kamoska povedala, ze kozna, ku ktorej chodi s malou s atopickym ekzemom, jej povedala, ze co od nej vlastne chce, ze vsetci kozni doktori iba potlacaju priznaky a nic nedokazu vyliecit... takze k tomu asi tolko... a ak sa bojis repika, tak skus kamilky... tie su aj na dezinfekciu, pekne to preliecia... my sme prestali pouzivat vsetky mozne masticky a odvtedy mame pokoj...pred tym mala zapareny zadok v kuse...az do krvi...preliecili repikom a kamilkami... a teraz, ked je zle, a to iba raz za uhorsky rok... pouzijeme tu levandulovu silicu...pekne to vysusi... a pretreme prirodnou mastickou, ktora tiez obsahuje levandulu...a mame zase na par mesiacov pokoj...

sense
18. apr 2014

@sima9111 nam dal lekar imacort, ked imazol nepomahal...a uz po dvoch natretiach priznaky zacali ustupovat, inak sme umyvlai len cistou vodou a fenovali do sucha len treba dat pozor na teplotu....

nikola1212
18. apr 2014

U nás veľmi pomáha pityol...mali sme rovnaký problém,že nič nepomáhalo a na pityol v takýchto prípadoch nedám dopustiť..

sashha
18. apr 2014

U nás jedine to - Alpa Batole....vyskúšali sme kadečo, z lekárne, drahé, lacné, ale toto je ozaj TOPka pre nás 🙂

biba12
18. apr 2014

Mne pomohlo umývať čistou vodou a čo najviac vetrat. Žiadne vlhcene obrusky. A potom tekuty púder,čo je na ovcie kiahne.

miriama11
18. apr 2014

Ahoj to iste sme mali aj my.od zubkov.mala az cervene pluzgieriky.no imazol zabral ale utierala som jej namocenou latkovou plienkov v rozrobenej harmancekovej tinkture.celkom to zabralo.u nas sudocrem bola najhorsia volba mala to este viac cervene.

slniecko2551
18. apr 2014

my sme mali raz s tym strasnu pantu.Nepomohlo nic...imazol,bepanthen,sudokrem,rybacia mast,puder...uz som bola nestastna.Nas zachranila jedina masticka...Pityol z lekarne,v lekarni povedali ze obsahuje nejaku zlozku co ine nemaju...behom noci sme mali po cervenej ritulke....a umyvat vatou a vodickou..nie vlhcenymi obruskami😍 rychle uzdravenie ritulky.

helsinka
18. apr 2014

Kalciová masť, drobcovi pomáha len to 🙂

zita19
18. apr 2014

Ja by som odporucala umyvyt, umyvyat a umyvat. Zakazdym ked prebalujes oplachnut tepou cistou vodou, najlepsie pod tecucou. Jemne utriet a nechat vyvetrat a obschnut. Nechaj ju kludne lezat aj pol hodiny nazabalenu. Nic jej lepsie nepomoze ako ked sa cista pokozka vysusi na vzduchu. Ziadne mydla, vlhcene obrusky... A potom natierat tenulinku vrstvu niecoho co neobsahuje ziadne emulgatory (musis si zlozenie precitat v pribalovom letaku). Pokial ma pokozku podrazdenu az do "ziveho" kazdy krem s emulgatorom ju bude stipat. Dobra je nechtikova mast, ale vyrobena bud z vazeliny alebo z bravcobej masti.

janka.l
18. apr 2014

Aj my sme mali taký problém. Malinký hnačkoval 3 dni, keď mu išli stoličky. Bolo to hrozné. Vrchnú kožu mu úplne až vyžralo. Až sa začal báť vody, čo ho to bolelo, lebo som ho zakaždým umývala pod vodou. Ja vlhčené utierky vôbec nepoužívam. Pomohol nám hypermangám - také granulky, čo sa rozpúšťajú vo vode a vznikne fialová voda. Tou sme to vysúšali a potom Imazol krém pasta. Tá sa musí nechať ale zaschnúť, nie hneď zabaliť, lebo inak je neúčinná! Za tie tri dni sme minuli jednu tubu. Dá sa kúpiť aj bez predpisu. Zahojilo sa to veľmi rýchlo. Držím palce.

euka210
18. apr 2014

umyt pod vodou, nie utierky. Este je dobra aj Rybilka

adelusha
19. apr 2014

@sima9111 moj syn ked mal rok bol v nemocnici a chytil tam hroznu hnacku, dupu mal celu rozozratu lebo bol pripojeny na infuzie a nemohla som ho dostat k umyvadlu pod vodu, tak som ho musela vytierat len utierkami, bolo to hrozne. Kazdy den, ked za nami muz isiel, niesol mi novu mast z lekarne lebo som uz bola zufala a kazda sestricka radila nieco ine, tak som vyskusala asi 5 roznych a ozaj bola dobra ta rybacia mast co ti uz niekto radil. A takisto vetranie, susenie pokozky volne na vzduchu.