Výsyp ako zimomriavky, bez teploty. Je to parazit v tele?
10 ročná dcéra sa z ničoho nič vysypala po celom tele ma akoby zimomriavky, vratane dlani, chodidiel, tvare. Bezfarebne, nezacervenene, fakt akoby len zimomriavky. Nema ziadne ine priznaky, nema teploty, nic ju nebolelo, neciti unavu. Velmi ju to nesvrbi ale mozno zato ze hned jej nasadili antihistaminika, vysledky krvi nepreukazali ani zapal ( CRP aj ASLO v norme). Celu ju natierame robenou mastou od koznej (obsahuje aj kortikoidy), prve ustupy vidim az dnes na 8 den, ale tvar je zosusena a ruky ma ako pri atopickom ekzeme. Z krvi vysli zvysene pecenove testy a zvysene eozinofily, alergologicka zatial vylucila elergicku reakciu, boli sme na dalsich odberoch na infekcnom, lebo vcera sa objavili nahodne na tele 2 zvacsene uzlinky. cakame vysledky. Nemali ste niekto nieco podobne? Ze by to mohol byt nejaky parazit v tele???
Toto nevyzerá ako príznaky pri nejakom parazitovi :/
dcéra mala takýto výsyp pri alergii...konkrétne na lieky
z času na čas mávala dcérka takýto výsyp napr. na prvé jarné slnko, ako bábätko na chlór v bazéne. Nie vždy, ale stalo sa. Niekedy na niektoré masti s esenciálnymi olejmi (natrela som jej hrudník pri kašli - kašeľ prešiel, výsyp prišiel 🙂). A tiež sa nám to stalo z jedla (priveľa orieškov a pod.). Žiadnu oficiálnu alergiu nemá, len sem tam takto zareaguje. A trvá to väčšinou dosť dlho - aj týždeň, dva.
Ozyvam sa po kontrolnych vysledkoch- nezistila sa ziadna diagnoza ani pricina, opakovane vysli z krvi zvysene pecenove testy inak nic viac, prisli uz aj vysledky na vyskyt parazitov- negativny. Alergiu vylucili. V hrdle nejaky malo skodny streptokok, ale kedze ani po 3 tyzdnoch nenastala zmena, dr na infekcnom predpisala sirokospektralbe antibiotika na 10 dni. Po nich teda uz aj pecenove testy v norme, vyrazky presli do osupovania ( ze to pripominalo priebeh šarlachu, nakolko mala aj zvacsene uzlinky v skabinach a na hrudniku jednu; absolvovali sme kvoli tomu aj sono brucha a uzlin- vsetko ok). Ake ze prave tento tyzden mali na infekcnom chlapca s velmi podobnym vysypom...

Ahoj! Nie, parazit takéto veci nerobí! Parazit parazituje v tele ale symptómy sú nechuť, bolesti podbruška, kŕče...... To bude určite niečo iné!