Výsyp na celom tele u 7 mesačného dievčatka
...vysyp...
su to vyrazky alebo flaky?
ak flaky, tak napriklad 6. choroba
ak vyrazky, tak napriklad niektore z detskych infekcnych ochoreni
Su to vyrazky ale aj flaky.lekar povedal ze to moze byt reakcia na nieco co som zjedla pretoze este kojim.
My sme mali podobny vysyp v takomto pelovom obdobi..inac ziadnu alergiu nemame ale vtedy museladostal injekciu u obvodnej lekarky...nastastie to bolo jednorazove..
Dodnes len tipujem ze to bolo z nadychania sa pelov....inac fakt neviem z coho by to mohlo byt
Mozno toto pomôže😉
V prípade skrížených alergií pele – potraviny často predchádzajú príznakom potravinovej alergie respiračné príznaky (zápaly spojiviek, nádchy). K reakcii na zeleninu a ovocie môže dôjsť vdýchnutím, dotykom (pozor na trenie očí!) – pri lúpaní, krájaní, strúhaní, lisovaní (prejavy môžu byť dramatické – astma, anafylaxia).
Neexistuje žiadny vzťah medzi závažnosťou peľovej nádchy a závažnosťou potravinovej alergie. Niekedy je výskyt skríženej reakcie pele – potraviny spojený s peľovou sezónou – niektorí ľudia nemôžu jesť jablká v období kvitnutia briez, ale mimo tohto obdobia nemajú žiadne ťažkosti.
Aj nasa bola takto vysypana a zistili jej histsminovu intoleranciu a hranicnu alergiu na kravske mlieko. Ale na alergo mi aj povedali ze u tak malehi dietata sa imunita este len buduje a moze zareagovat na hocico. Odvtedy uz bola viackrat vysypana.

Moze mi niekto poradit z coho to moze but?