icon

Výsyp na celom tele u 7 mesačného dievčatka

ajomi
3. máj 2018
ajomi
autor
3. máj 2018

Moze mi niekto poradit z coho to moze but?

ajomi
autor
3. máj 2018

Nezmenili sme prasok do prania .

ikke
3. máj 2018

...vysyp...
su to vyrazky alebo flaky?
ak flaky, tak napriklad 6. choroba
ak vyrazky, tak napriklad niektore z detskych infekcnych ochoreni

ajomi
autor
3. máj 2018

Su to vyrazky ale aj flaky.lekar povedal ze to moze byt reakcia na nieco co som zjedla pretoze este kojim.

lorela
3. máj 2018

@ajomi Tak skús zo stravy vylúčiť tie najväčšie alergény.
Ale v 7. mesiacoch už aj prikrmuješ, takže treba dať pozor čím.

ajomi
autor
3. máj 2018

Cize myslite ze to teda moze mat nieco spolocne so stravou.

lorela
3. máj 2018

@ajomi Vychádzam z toho, čo ti povedal lekár.

renatka100
3. máj 2018

@ajomi nebola nedavno ockovana?

elninoenmipueblo
3. máj 2018

My sme mali podobny vysyp v takomto pelovom obdobi..inac ziadnu alergiu nemame ale vtedy museladostal injekciu u obvodnej lekarky...nastastie to bolo jednorazove..
Dodnes len tipujem ze to bolo z nadychania sa pelov....inac fakt neviem z coho by to mohlo byt

elninoenmipueblo
3. máj 2018

Mozno toto pomôže😉

V prípade skrížených alergií pele – potraviny často predchádzajú príznakom potravinovej alergie respiračné príznaky (zápaly spojiviek, nádchy). K reakcii na zeleninu a ovocie môže dôjsť vdýchnutím, dotykom (pozor na trenie očí!) – pri lúpaní, krájaní, strúhaní, lisovaní (prejavy môžu byť dramatické – astma, anafylaxia).

Neexistuje žiadny vzťah medzi závažnosťou peľovej nádchy a závažnosťou potravinovej alergie. Niekedy je výskyt skríženej reakcie pele – potraviny spojený s peľovou sezónou – niektorí ľudia nemôžu jesť jablká v období kvitnutia briez, ale mimo tohto obdobia nemajú žiadne ťažkosti.

https://www.imunovital.sk/odborne-clanky/skrize...

pininka
3. máj 2018

Aj nasa bola takto vysypana a zistili jej histsminovu intoleranciu a hranicnu alergiu na kravske mlieko. Ale na alergo mi aj povedali ze u tak malehi dietata sa imunita este len buduje a moze zareagovat na hocico. Odvtedy uz bola viackrat vysypana.