icon

Výsyp na hrudi a líčku 22 mesačného syna

katkasofi
25. jan 2015

Kočky stretli ste sa už s takýmto výsypom? Malý má 22 mesiacov, momentálne berie na zápal priedušiek atb od utorku. Vysypal sa až v piatok. Môže to mať z liekov? Ďakujem

Výsyp na hrudi a líčku 22 mesačného syna
sisaha
•
25. jan 2015

@katkasofi moze

katkasofi
autor
•
25. jan 2015

@sisaha mala si takú skúsenosť? Ale až po troch dňoch?

sisaha
•
25. jan 2015

@katkasofi moja dcera sa tiez vysypala az na treti den z ATB. Skoc bud na pohotovost, alebo zajtra k dr.

miku1
•
25. jan 2015

To bude z liekov. Ak máš, daj mu polku ditiadenu.

katkasofi
autor
•
25. jan 2015

@miku1 a môže sa kombinovať trifed sirup s dithiadenom? Alebo zodacom? Mám len zodac kvapky....

miku1
•
25. jan 2015

Ten sirup veľmi nepoznám. Zodac je tiež na alergie, takže ten by prípadne byť mohol. Skús si zavolať do lekárne, tam ti poradia asi lepšie.

meusicka
•
25. jan 2015

@katkasofi pokial sa dobre pamatam, tak v triffede je uz obsiahnute antihistamikum. precitak si pribalovy letak, ale ked to tam je, tak uz k nemu radsej dithiaden ani zodc nepodavaj

nanka3
•
25. jan 2015

@katkasofi ahoj, no moze to byt aj z ATB, ale napadlo mi nemal aj teplotu (38-39°C)?

katkasofi
autor
•
25. jan 2015

@nanka3 mal, myslíš že je to zo šiestej choroby? Dcérka ju mala, ale nepamätám si kde všade boli vyrážky a ani aké boli... Má dosť kašeľ, soplí a nechuti mu jesť vôbec...

katkasofi
autor
•
25. jan 2015

@meusicka trifed som mu radšej už nepodala 24hodin. Myslíš že mu možem dať zodac teraz na noc?

nanka3
•
25. jan 2015

@katkasofi preto sa pytam za tu teplotu, lebo casto sa stava (mam potvrdene mojou dr.), ze dieta ma casto teplotu, ktora trva 2-3 dni, po ktorych sa dietatu vyhodia drobne vyrazky a teplota pominie, dr. zvyknu casto naordinovat ATB a myslia si ze je to angina.... neviem, ci je to vas pripad, tak len pre istotu, som to uviedla, jedna sa o tzv. siestu chorobu

nanka3
•
25. jan 2015

@katkasofi si ma predbehla, hej, myslela, som 6.chorobu, mne dr. vravela, ze vysyp moze byt po tvari, ale aj po tele... ze je to rozne

nanka3
•
25. jan 2015

@katkasofi ale ked pises, ze kasle a sopli, tak by to 6. choroba nemala byt, pokial viem, ta nema kasel medzi priznakmi, cize asi fakt reakcia z liekov.... a svrbi ho to? mozno by bol fajn daky fenistil, alebo skus zavolat dr.pre istotu

nanka3
•
25. jan 2015

@katkasofi inak, ja mam 5,5 mesacnu dcerku a tej dnes vyskocila teplota na 38,2 °C, a nic ine okrem toho jej nie je.... tak uvidim, co zajtra, skocim k dr. nech jej urobia CRP, myslis, ze by mohla byt tak vysoka teplota zo zubkov? je dost nervozna a tiez jej nechuti papat 😒

katkasofi
autor
•
25. jan 2015

@nanka3 no my sme mali v decembri šarlach, potom po ani nie týždeň nato zápal priedušiek a teraz vraj tiež zápal priedušiek...
Náš malý mával teploty zo zúbkov. A riadne teda, aj hnačky.... Môže to byt zo zúbkov kľudne.... A mala kde chytiť šiestu chorobu? Lebo náš viem kde to asi chytil, aj ten sprostý šarlach!!! Ten neprajem nikomu fakt

nanka3
•
25. jan 2015

@katkasofi chudacik, tak nech cim skor vyzdravie, nastastie deti sa z chorob zvyknu dostat skor ako dospely clovek. Takze myslis, ze by to mohli byt zubky? bo vsetci mi vravia, ze je to vysoka teplota na zuby, ale nikto u nas nebol, cize nemala to od koho chytit, a my s muzom sme zdravi..... uz 2 tyzdne mi poriadne neje, prikrmy vobec nechce, a mliecko len vtedy, ked ju kojenim uspavam a v noci sa napapa, ale cez den je to bieda... 😒

katkasofi
autor
•
25. jan 2015

@nanka3 ja možem pri synkovi potvrdiť teploty do 39 pri zubkoch. A hnačky aj 12x denne....takze kľudne. Veď jej pozri dasienka. Keď tak natri jej ich kamistad gélom, iný ani nekupuj.

nanka3
•
25. jan 2015

@katkasofi vazne??? fuha, tak to ste sa dost vytrapili.... ja som kupila dentinox, ale vobec mi nedovoli strcit moj prst do pusy....akonahle sa priblizim prstom, tak zatvori pusu a nie, a nie ju otvorit a ked ju aj otvori, tak sa neviem dostat pod jazyk, cize gel mi zlyze a je po natierani 😠

katkasofi
autor
•
25. jan 2015

@nanka3 no my sme sa tiež napasovali....aj si skúšala ten gél na sebe? Mne kamistad fungoval,
Ostatne ani nie

meusicka
•
27. jan 2015

@katkasofi ahoj, vcera som tu uz nebola. tak ako sa mate?

katkasofi
autor
•
27. jan 2015

@meusicka dnes sme boli u dr a vraj je to z liekov z klacidu 😞