icon

Výtok z očka

sandricka11
4. apr 2023

Ahojte/Dobry den. Prosim vedeli by ste mi poradit, dcerka (ma 3 tyzdne) ma po spinkani vytok z ocka, zalepuju sa jej aj mihalnicky. Moze to byt nieco s ocnymi kanalikmi? Mam radsej navstivit ocneho?zatial iba vytierame dojcenskou vodickou.

Výtok z očka
janinah
4. apr 2023

Umyť prevarenou vlažnou vodou,potom urobiť masáž slznych ciest ,návod nájdeš na youtube.com a potom kvapnut ocuflash kv.volnopredajne sú...ak nepomoze za par dni,tak ocne vys....nie som laik.

lugie
Autor odpoveď zmazal
banalu
4. apr 2023

@sandricka11 je to hnis z ocneho kanalika, masirovat pri koreni nosa, mozno sa to uvolni, vytierat repikom a cistou vodou a ist na ocne, pytat papier od pediatra. Niektori pediatri aj predpisu atb kvapky a neposielaju na ocne.
My sme museli po tretom mesiaci na preplach ocnych kanalikov do nemocnice (skor to nerobia), lebo atb pomohli len na chvilu. Po druhom preplachu v 10 M mame uz pol roka pokoj, aj ked ocko jej vzdy slzi ked sme vonku a len trosku fuka.

lugie
Autor odpoveď zmazal
pukina
4. apr 2023

my sme mali na to aj pamycon aj potierali harmancekom a nepomohlo. najlepsie zabralo ked som mu to poriadne pomasirovala, vtedy z kanalika vysiel nejaky hnusny bordel a bolo po probleme.

sandricka11
autor
5. apr 2023

@janinah presne to iste nam dnes poradil ocny doktor 😊 ocuflash a masirovanie, tak dufam ze sa to zlepsi

janinah
5. apr 2023

@sandricka11 ja som písala.ze nie som laik a viem čo radim😀

sandricka11
autor
6. apr 2023

@janinah este ma napadlo ci neviete nahodou ako polohovat babatko? Ci je lepsie polohovat hlavku opacne od toho očka alebo opacne, alebo to je jedno?

janinah
6. apr 2023

@sandricka11 je to jedno.polohpvanie nemá efekt