Vývojové oneskorenie u dieťaťa: Máte podobnú skúsenosť?
Môj chlapček má dnes 21 mesiacov stále neukazuje prstom nenapodobňuje nerozpráva-Slabikuje. Keď som na to poukázala v skoršom veku tak stále bolo že je ešte maličký že je to chlapec že chlapci sú pomalší momentálne čakáme na termín v centre včasnej intervencie chcela by som sa popýtať či niektorá mamička mala alebo ma vôbec podobný problém. Na meno reaguje niekedy nie na prvýkrát očný kontakt udržiava naučil sa dať papa vie sa sám najesť vie poupratať hračky keď mu ukážem kde čo patrí Alena jednoduché povely ako daj dones vôbec nereaguje, neviem či je to len po váhou alebo už hovoríme o nejakom spektre.
@majka137 ahoj a ako potom prišlo u vás k reči koľko mala asi rokov náš bude mať o pár dní 2 roky a stále len slabiku je, žiadne slovo zas dosť veci sa aj naučil ale napríklad v tej hre úplne zaostáva keď mu niečo ukazujem aby doniesol alebo pozrel sa ešte stále to prosté neprišlo že by reagoval na tieto výzvy
@niquska no všetko sa to pohlo keď mala asi 4 a pol roka a napríklad v škôlke začala rozprávať až keď mala. 5 a pol roka a to bola zasa zásluha našej logopedicky ale čaká nás ešte veľa práce sme vlastne ešte len na začiatku

Pridám sa aj ja k diskusii, my tiež teraz riešime či dcéra nemá autizmus.,ze niečo nie je v poriadku som si všimla už vlastne keď bola ešte malá, keď som chcela niekde ísť musela som doslova utiecť kým ju moja mama zabávala, doteraz nemá rada zmeny a keď niekam ideme pýta sa ci sa vrátime domov potom tiež začala neskoro rozprávať a doteraz napríklad zle skloňuje slová napríklad povie moja ocko alebo môj kamarát na dievča, niekedy doslova hádame co nám chce povedať nevie to vysvetliť, a najväčší problém je chodenie do škôlky vôbec ale ze vôbec tam nechce chodiť každé ráno je to boj aj keď chodí len doobedu a na obed ju vyberám. Na vyšetrení u pedopsychiatricky sme boli teraz nedávno 2 týždne dozadu pretože sme mali podozrenie na elektivny mutizmus no pani doktorka to vyvrátila a povedala ze ona to vidí na autizmus a ze by bo dobre spraviť diagnostiku ADOS - 2, ta nás čaká až 13.10. Tak som na ihla h ako to dopadne, pretože dcerka ma už 6 a koli tomu všetkému sme vybavili radšej odklad vôbec si neviem predstaviť ze by mala chodiť do školy, lebo je tiež dosť dvrdohlava a keď sa zať e je to katastrofa a nepohnem s ňou vtedy ani ja.
@majka137 ahoj a ako potom prišlo u vás k reči koľko mala asi rokov náš bude mať o pár dní 2 roky a stále len slabiku je, žiadne slovo zas dosť veci sa aj naučil ale napríklad v tej hre úplne zaostáva keď mu niečo ukazujem aby doniesol alebo pozrel sa ešte stále to prosté neprišlo že by reagoval na tieto výzvy