Wobenzym na častú chorobnosť u detí.

bejby21
28. dec 2019

Ahoj, uzivalo vase dieta wobenzym na castu chorobnost? Nasa ma 3 a pol roka a je uz rok stale chora...stale daco chyti..uz mala 3 antibiotik...pom9hli vam?

mogaa
28. dec 2019

@bejby21 ak dieťa chodí do škôlky tak jednoducho ochorie - tomu sa nedá zabrániť....imunita je skôr o tom že ako sa vie organizmus s daným vírusom alebo baktériou popasovať....u detí ešte nefunguje imunitná pamäť, v škôlke sa stretnú s novými vírusmi aj baktériami a učia sa s nimi bojovať....tak to jednoducho je, ak neochorie v škôlke, bude následne choré v škole ale telo sa musí naučiť bojovať s vírusmi aj baktériami.....sople a kašle sú prvý rok v škôlke uplne normálne.....možno posilniť viac imunitu aby nebolo treba ATB ale organizmus si vedel sám pomôcť, ale wobenzym je silný a veľmi ťažký na žalúdok.....na imunitu ho treba brať dlhodobo min.2-3mesiace a 3xdenne po 3tabletky na lačno....robí to problém aj dospelým nezriedka sú po ňom hnačky a kŕče...ak sa to dá po jedle a nie na lačný žalúdok tak to zase nemá účinok....račej Imunoglukan sirup ...ale nezaberá to hneď až po niekoľkých mesiacoch ....

bejby21
autor
28. dec 2019

@mogaa dakujem za rady...ale imunoglukan uz nikdy viac...vdaka nemu mame pokazenu imunitu. Nam ju odporucili v lekarni a mala ju brala tri mesiace a nevravim ze nepomahal. Ale ako sme ho vysadili po 3 mesiacoch, tak mi mala chytla vsetko co sa dalo...ono to.ucinkuje a nahradza vlastnu imunitu, a ked to clovek vysadi telo nebojuje lebo do teraz vlastne ani nemuselo....
Uvazujem nad enzynmi, lebo viem ze ja ich mam malo, muz tiez a aj z muzovej strany ich mali malo...tak ci to nie je dedicne...tak chcem vyskusat ci nepomozu...a nie je pravda, ze dieta musi nachytat vsetko aby si vybudovala imunitu...starsia dcera ako nastupila do skolky tak nebola vobec chora...okrem teda kiahni...ale ptm vobec nic..

prevenar
28. dec 2019

@bejby21 wobenzyn je dobra vec ..ale urcite nie vsemocna. samozrejme netusim , ako vazne ste boli chori ...ale za 3 roky 3 antibiotika mi pride dost. antibiotika su uzasna vec na zachranu zivota, ale caste pouzivanie je znicujuce pre mikrofloru a tym padom pre zdravie samotne. nasa bola v skolke tiez chora a mala 1 antibiotika do 6 rokov a dokopy 2 antibiotika do 9 ..pre antibiotika ideme v uplne nevyhnutnom pripade.

skus otuzovanie ,pohyb v prirode , zaradenie vacsieho mnozstva ovocia a zeleniny do stravy. nasa vlezie do 15 stupnovej vody, ale aj tak obcas ochorie , cize ochoreniam sa asi uplne vyhnut neda. drzim palce

hivanik
28. dec 2019

@bejby21 ...Ak ste neboli na alergologii tak urcite by som zasla tam. Mne sa najviac osvedcil Isoprinosine ked boli deti mensie tak ten od alergo na predpis zabral najlepsie. Ostatne co im dala bolo blbost. Teraz su väcsie tak pri prvych naznakoch choroby nasadit Kapucinku ...mam ju vyskusanu aj na nas dospelych.

mogaa
28. dec 2019

@bejby21 Imunoglukán je vlastne výťažok z hlivy a pôsobí tak že aktivuje T-bunky imunitného systému aby viac pracovali.....toto sú prírodné veci, samozrejme máš aj syntetické imunostimulátory a tie fungujú že neochorieš, ale pri Imunoglukáne pracuje tvoja imunita a neznamená že neochorieš.....nedáva sa ako prevencia, skôr ak predtým bol drobec chorý tak aby sa samotná imunita spamätala a nešla z choroby do choroby......žiadny z prírodných doplnkov sa nedáva ak je dieťa zdravé, tieto doplnky sú aby sa samotná imunita spamätala, preto to treba brať len max.3mesiacev anasadzuje sa po chorobe alebo v čase choroby....je to ako pri strave, ak máš málo vitamínov -skôr ochorieš, detto ak ješ v zime málo cesnaku, cibule, zázvoru a príde vírus skôr ochorieš ako ten čo to je....detto rovnaký účinok má hliva - je to porovnateľný účinok ako keď ješ pravidešne cibulu a cesnak.......aj človek s dobrou imunitou ochorie (napr.ak je v strese alebo je málo vitamínov) a potom je jeho imunita oslabená a môže ísť z choroby do choroby....S tým Wobenzymom naozaj u detí opatrne, môže z neho bolieť žalúdok a byť hnačky....

mogaa
28. dec 2019

@bejby21 naša malá bude mať 2roky, v novembri nastúpila do škôlky(deti od 20mes-3roky). Do 2rokov zdravé dieťa, nebolo jej absolútne nič okrem 1x kiahne a 1x 6.choroba, inak nič ani sople....a dieťa čo býva denne vonku a nebýva ani prehnane naobliekaná....od novembra čo nastúpila do škôlky po 2dňoch zápal priedušiek -ATB doma bola cca 12dní, opaäť nastúpila do škôlky a po 3dňoch vracanie - nechali si ju v nemocnici lebo stašne vysoké leucyty, CRP v norme až na ďalší deň jej vyskočilo aj CRP - tka jej nasadili ďaľšie ATB....v decembri nastúpila pred Vianocami, takže týždeň ok a hneď sople(našťastie sú prázdniny)...Doktorka povedala že s tým jednoducho len musí prejsť, imunita je oslabená lebo je zima a kopec nových vírusov a baktérií zo škôlky....poradila Imunoglukán , berie ho cca 3týždne a je soplavá...čiže v novembri mala 2xATB takže po chorobe jej ostala slabšia imunita a ten Imunoglukán má aby nechytila nič ďaľšieho (lebo je zima), len na také spamätanie imunity....a napriek tomu že ho berie je soplavá, do novembra zdravé decko ktorému nič nebolo, takže imunitu pred školou mala dobrú,...akýkoľvek prípravok prírodný na imunitu sa musí brať dlhodoboío aby sa imunit aposilnila....škôlka je na imunitu sama o sebe , preto niekedy okrem "blbostí na imunitu" pomôže len dieťa na 3-4mesiace zobrať zo škôlky a nechať doma aby sa imunita spamätala...

kengurica
28. dec 2019

@bejby21 prečítaj si najprv článoček o Tom, ako to s tými enzýmami je, skôr, ako do toho investuješ nemálo € , a budeš čakať zázraky.( trošku dlhší, ale veľmi múdry)
https://invivomagazin.sk/wobenzym-bezpecny-a uc...

kengurica
28. dec 2019

@bejby21 a ešte niečo. Imunita je proces. Nie je to niečo, čo sa dá užívať v tabletkách. Je to vybudovanie si vlastnej obranyschopnosti.

engel76
28. dec 2019

My davame immun 44 sirup. Su tam vsetky vitaminy. Wobenzym by som nedavala dietatu.

bibistec
30. dec 2019

Wobenzym je slabý je to len reklama kvalitné enzýmy sú napr serapeptaza. Ale pozor treba krvný obraz napr ak má nízky počet doštičiek nesmie ho. Rieši krv. A na imunológia ste boli vyšetrení? A hľadina d vit? To je základ.treba najst príčinu.

bejby21
autor
30. dec 2019

Vitaminov ma myslim dostatok. Na von chodi kazdy den doobeda aj poobede, v kazdom pocasi uz od narodenia...spavala v kocari vonku ako babo... Ona papa pekne zeleninu aj ovocie..ona mi zje aj cesnky, ci cibulove stavy, kapusnicu surovu stavu pije....podla krvi ma imunitu v poriadku, aj vit.D ma v poriadku. Testy na alergiu jej robili 3 krat uz a nie je na nic alergicka. Vysadila som jej aj tak mlieko a aj minimum cukru..lebo ma ekzem a nerobi jej to dobre. Ale viem ze manzel aj rodicia z manzelovej strany maju nedostatok enzymov a aj ja som ich mala pocas tehotenstva nedostatok. Tak ci to nie je tym.