Yersinia u 8 mesačného dieťaťa a opätovné teploty

moosh
7. aug 2021

Ahojte, rada by som poprosila o radu. Dcerka 8 mes minuly tyzden hnackovala, k tomu sa pridali vysoke teploty. Vo vytere bola zistena Yersinia, nasadili Biseptol, teploty a hnacka zmizli na 2 den od nasadeni Biseptolu. Stale drzi dietu, pije bezlaktozove umele mlieko. Zacal kasel,sople,avsak dychanie ma ciste. Biseptol vybrala dnes poslednu davku. Tri dni boli uplne bez teploty a nastupili opat - dnes je to 3. den. Boli sme na pohotovosti,kedze nas pediater ma dovolenku a tam neurobili ani CRP,kedze brala ATB,tak podla nich zbytocne a ze to bude nejaka viroza. Muz je chory - sople, kasel. Pripisali to tomu. Neviem nie som s tym nejak stotoznena. Moze to byt este ta Yersinia? Neriesili ste niekto podobnu situaciu?

Dakujem za pomoc

janinah
7. aug 2021

vášho pediatra musí niekto zastupovať,dieťa potrebuje kontrolný výter,pozor na bolesti bruška,čo vám malá nepovie,ale bude plačlivá a nekludná.../u môjho syna Y. vyvolala až zápal slepého čreva.nestraším,píšem skúsenosť/...muža by som poslala na covid test...kedy ste boli na pohotovosti? dnes?

moosh
autor
7. aug 2021

@janinah muz bol na covid test - negativny. Vo stvrtok podvecer sme boli na pohotovosti. V pondelok pojdeme k nasmu pediatrovi,dnes som volala aj na infekcne,ze ci by sa nedal urobit vyter a vraj aj kebyze sa urobi dnes - tak vysledkok bude az buduci tyzden,co uz bude aj nas pediater ordinovat.teplotu ma len v noci,hnacky nema,cez den funguje ako bezne,len viac buva cca o nejaku polhodinu naviac.

moosh
autor
7. aug 2021

@janinah boli sme teraz na pohotovosti,CRP negativ - viroza

janinah
7. aug 2021

@moosh no,v pondelok k pediatrovi

moosh
autor
8. aug 2021

@janinah samozrejme