icon

Z čoho sa vytvoria zelené kapríky na očku?

saskya25
20. jan 2012

jak to liecit? mislite ze staci kamilkovi caj, alebo musim ist ku doktorke?

renatka737
20. jan 2012

Opytaj sa v lekarni nam dali nieco na vytieranie ci kvapkaniedo oci no nepamatam si nazov... oni ti poradia v pripadde zhorsenia navstivte lekara

crapula
20. jan 2012

my sme boli asi v pol roku ked to neprechadzalo na vyplachu ociek.

evian78
21. jan 2012

Ahoj nám doktorka odporučila OCU flash a stále som malej utierala očko kamilkam a o týždeň jej to prešlo 🙂

lili777
21. jan 2012

Neviem aké máš veľké bábo, ale tento problém má veľa detičiek po pôrode, ak má matka nejakú infekciu v tehotenstve alebo tak. Moje obe deti mali, tak ako radí evian78 Ocuflash alebo Septonex Opthalmo a kamilkový odvar. tiež nám to prešlo. Nič vážne by to byť nemalo. Ak nebude lepšie, choď k očnej

anjelicek26
21. jan 2012

kamiky drazdia oci este viac, drobne castice sa s vaticku prenasaju aj do oka :( Vytierat len prevarenou vodou od kraja oka smerom k nosu. Ak to nepomoze - ist k ocnej po kvapky ci masticku.

nibiru
21. jan 2012

no mi sme to mali asi 3x uz v porodnici nam dali opthamo septonex ked mala asi mesiac sme sli ocnej lekarke kedze to naozaj bolo zltozelene a obvodna povedala z je to na antibiotika tak nam ocna dala pamykon kvapky poucila nas ako ich mam davat a ako ocka utierat vzdy z vnutra smerom von aby sa infkcia nepreniesla do druheho oka a v pripade ze uvidim ze sa to opakuje vyplachovat očka ocuflas(pozor ma limit.spotrebu tusim do mesiaca)alebo opthamo septonex mi sme pouzivali ten ak sa to nelieci,neprechadza zviknu poslat deticky na preplach slznych kanalikou,je to vraj bezbolestne a rychle pokial to nieje ze z ocka vyslovene vyteha hnis tiez by som zasla do lekarne a kupila kvapky a vyplachovala ak sa ti bude zdat ze je toho vela tvoria sa cely den (nie len kapina rano)sla by som ocnej.

lubina
21. jan 2012

urcite nie bylinky na ocko lebo ak je to zapal a budes jej to vytierat co i len letnym, nie teplymi bylinkami, tak to ocko este viac prekrvi a to nie je dobre pri zapale.Skusila by som Ophtalmo septonex a ak by to do par dni nepreslo, tak by som sla minimalne k detskej lekarke, aj ta moze predpisat ocne kvapky ak to nie je take vazne, ze odosle na ocne.

hajanka
21. jan 2012

podla priznakov (zeleny hlien alebo hnis) moze ist o zapal (spojiviek) a ten moze byt bakterialneho povodu, vtedy treba ist k lekarovi, ktory posudi ocny maz a nasledne urci liecbu atb ocnou mastickou. Ak je povod baketerialny, infekcia sa prenasa z choreho ocka na zdrave, z jedneho cloveka na druheho...... rukami, uterakmi, pouzivanymi predmetmi, preto treba urcite navstivit lekara a naordinovat liecbu + dodrzat hygienu, aby nedochadzalo k dalsiemu prenostu na ine osoby.