Zaberá Pamycon pri opakovaných ochoreniach detí?
Dobry den...dcerka skolkarka dostala 3x pamycon od septembra....prvyraz nezabral...ani druhy...teraz sice krasne zabral..ale hned po tyzdni brania na druhy den dieta znovu ochorelo...zvysena teplota nadcha...nikde sme neboli..len na kontrole :( ...viem, že vsetky deti su takto chore ked nastupia do skolky...ale necakala som az takyto brutal...rodicov mam v zahranici...svokrovci esze plne pracuju...mna zachbilu vyhodia z prace kvoli tolkym absenciam :( aky postup zvolit ? Nebude mat nejakeho skryteho bacila ktory treba preliecit normalnymi antibiotikami? Doktori v dnesnej dobe nerobia nic...len predpisuju lieky...sme u rretej doktorky...vzdy si musim sama pytat nejake postupy...alebo vytery...
robi jej dr pred nasadenim pamyconu aj crp? Pokial ma virus a nie bakteriu tak atb berie uplne zbytocne. Mne pamycon po CRP vzdy zabral v detstve aj dospelosti zabera.
Prečitaj si nieco o rezistencii na atb. Atb lokalne do nosa som nikdy deťom nedávala ( a to maju otca orl dr.)
Prečitaj si nieco o rezistencii na atb. Atb lokalne do nosa som nikdy deťom nedávala ( a to maju otca orl dr.)
@janinah ano dakujem....ved to ! Ale clovek jej veri..co prosim navrhujete vy...
Ja som ho mala viackrát predpísaný, ale neviem. Podľa mňa by sa mi polepšilo aj bez neho.
Brávali sme pomerne často a zabral vždy. Ale my sme ho dostávali na husté zelené sople
Antibiotiká bez opodstatnia môžu akurát tak zničiť mikroflóru, či už v čreve alebo aj na slizniciach. Vôbec nie som odporca antibiotík, ale som zástanca ich rozumného a opodstatneného predpisovanie. Mám pocit, že odkedy nie je bez doplatku, tak sa to trošku zmiernilo, ale boli dni, kedy som ich v malej sídliskových lekárni vydala aj 10-15 za deň, častokrát bez toho, aby lekár videl dieťa, len predpísal po telefóne. Týždeň môže trvať nádcha aj bez toho aj s tým, ak sa po týždni znovu objavila teplota, pravdepodobne to je iný infekt
Antibiotiká bez opodstatnia môžu akurát tak zničiť mikroflóru, či už v čreve alebo aj na slizniciach. Vôbec nie som odporca antibiotík, ale som zástanca ich rozumného a opodstatneného predpisovanie. Mám pocit, že odkedy nie je bez doplatku, tak sa to trošku zmiernilo, ale boli dni, kedy som ich v malej sídliskových lekárni vydala aj 10-15 za deň, častokrát bez toho, aby lekár videl dieťa, len predpísal po telefóne. Týždeň môže trvať nádcha aj bez toho aj s tým, ak sa po týždni znovu objavila teplota, pravdepodobne to je iný infekt
@drianaa ano...a co si ziadat vytery?
Ak príčinou choroby nie sú baktérie citlivé na účinné látky tohto liečiva, tak Ti možno akurát tlmia prejavy. Keď naslepo zvolený pamycon na prvý pokus nezabral, tak ešte zvyknú predpísať uniflox, ale najlepšie by bolo hneď na začiatku urobiť výter.
My sme tie škôlkárske soplíky riešili kombináciou - vitamín C, kaloba, morská voda v spreji, hylak alebo nejaké probiotiká, eukalyptová masť do nosa, zvlhčovač vzduchu v noci... Keď bola dcéra malátna (unavená z choroby), tak som jej dala Nurofen sirup (účinná látka funguje proti horúčke, bolesti a má aj protizápalový efekt).
@anonym_autor a po koľkých dňoch samoliečenia dávate pamycon? Samoliečbu myslím čistenie nosa morskou soľou, pri upchatom nose olynth/nasivin a podpora imunity vitamínmi?
@drianaa ja mam dieta v skolke prisambohu som toto eobila v zaciatkoch a nic! Mohla som dieta kupat v morskej vode nalievat nasivinom ci panaviralom a dopovat vvitaminmi a imunoglukanmi od vymyslu sveta NIC NEZABRALO ani po tyzdni, bud sa to zhorsilo a skoncili sme celkovych antibiotikach alebo som hold musela dat pamycon ak nezaberal tak uniflox a nech ma tu mamicky zozeru , proste nic nezaberalo!
Som na dieta sama, rodicia pracuju, druha strana sa nezaujima, rano som sa budila v strese co dieta a poobede so stiahnutym zaludkom do skolky co na mna zase vyvalia ohladom zdravotneho stavu narevala som sa a to je dieta este len prvy rok v skolke, ja sa uz len modlim nech dalsi rok to bude lepsie lebo vidim, ze tie starsie deti su castejsie v skolke a nechoruju tolko
@anonym_autor A preco stale dostava Pamycon, ma nieco vo vytere? V skolkach sa netocia len bakterie, ale aj mnoho virusov. Bohuzial ta casta chorobnost je, ja som z toho uz tiez niekedy zufala a velmi dufam, ze skola bude lepsia.

@anonym_autor vytery rozhodne, ak doktor odmietne ho treba vymeniť .. skuste nasadit fenistil, či to nie su alergie