icon

Zabiehanie očka u 3-ročného

bibg
1. máj 2023

Ahojte, asi 2 týždne dozadu si pediater na preventívne všimol, že synovi zabieha ľavé ocko. Nie vždy ale a len veľmi malinko. Ja som si to nevšimla až keď má nato upozornil som si prezerala fotky a začala si to viac všímať. Všimla som si že prvá taká fotka kde je to trosku vidno je na začiatku marca. Ale o inom som chcela. 18.5 mame vyšetrenie u očného a chcem sa spýtať na vaše skúsenosti ako to prebieha a či sa to rieši najskôr prelepenim očka alebo okuliarmi. Môj manžel mal veľmi silne dioptrie, môj tatino tiež takze geneticky súvis tam byt moze. Btw ako takéto detičky vyšetrujú keď nechcú moc spolupracovať? Som len zvedavá dopredu. Ešte by som doplnila že syn sa narodil o mesiac skôr a bol považovaný za predčasne narodeného, keďže mal aj iné problémy. Ďakujem veľmi pekne

Strana
z2
bibg
autor
9. aug 2023

@palculienka40 ja sa stále snažím ale vôbec. Nemá ešte ani 3 roky takze to ťažko vysvetlit takému dietatu. Starší bude mat 5 a twn si ho necha len aby ukázal mladšiemu že to nič nieje ale vôbec. Viem že to chce trpezlivosť možno neskôr to bude lepšie.

palculienka40
9. aug 2023

@bibg chce to cas a trpezlivost. Postupne.

dada0902
9. aug 2023

@bibg môžem sa spýtať k akému ocnemu chodíte a ci ste spokojný my sme boli na starej poliklinike s malou keď mala 1,5r jej robila doktorka aj očné pozadie aj jej namerala dioptrie 2,5+ len nám bolo povedané ze ešte sa s okuliarmi musí počkať teraz ideme po pol roku tak uvidíme co teraz povie malej tiež zabiehajú ocka v niektorých momentoch 😢

palculienka40
9. aug 2023

@dada0902 my sme nosili okuliare od roka.

bibg
autor
9. aug 2023

@dada0902 áno aj my sme chodili k dr vavrovej. Ale akoze pri mladšom mi povedala že si to mám dať premerat ešte niekde inde. Starší ok. Ale akoze čakali sme od 8:00 do 11:00 boli sme objednaný na 8:15. Hrôza. To je teda ozaj divne ze počkať. No ja som sa rozhodla riešiť to inde.

dada0902
9. aug 2023

@bibg nám v tedy povedala ze pri jej type by jej v tom období pred pol rokom skôr okuliare uskodili ale teraz keď pôjdeme a by to odialila znova tak už chcem potom zájsť aj inde
Preto by ma zaujímalo kde ste boli že by sme skúsili aj my potom tam ísť

eestimlha
9. aug 2023

@dada0902 nas syn nosi okuliare presne od 2. narodenin, keby sme si vsimli skulenie skor, tak by ich mal skor /vratane dioptri - dalekozrakosti a pouzivania okluzora niekolko rokov/

Strana
z2