Začal sa zahlieňovať. Môže to byť z rastu zúbkov?
Ahojte.Môj synček má zajtra 15 mesiacov a má dva dolné zúbky.no z nedele na pondelok v noci sa začal strašne zahlieňovať a trvá to dodnes.Upchatý noštek a k tomu horúčky 38.crp má negatívne, výsledky z výteru nošteka budú zajtra.Aj lekárka mi povedala že to môže byť zo zúbkov, lebo mu idú asi štyri horné, má opuchnuté ďasienka,..... ☹ ☹ ☹
Máte s tým niektorá skúsenosť?A hlavne ako dlho mu to môže trvať?Bojím sa aby nedostal zápal pľúc z tých hlienov.
Dávam mu mar a robené kvapky do nošteka, sinupret a stoptusin, večer dithiaden.
moze, moj krpec takto hlienil a kaslal pred 2mesiacmi ked mu sli naraz 4 stolicky, teplota tiez 38.5, ale nic mu nezistili. dr. hned na to ze to bude zo zubkov...preslo to samo po 5 dnoch. zapal pluc nedostane pokial to nie su infekcne hlieny. pekne odsavaj z nosteka a davaj kvapky, dithiaden mozes tiez, pripadne fenistil kvapky, a skor by som dala mucosolvan na vykasliavanie.ak bude vyter negativny, je to zrejme zo zubkov alebo nejaka virusova infekcia, na co netreba ATB.kup aj multivitaminy, pripadne ciste Cecko
Toto je obdobie,ked sa zial vsetko pripisuje k zubkom.Samozrejme mozu to byt aj zubky,ale nemusia a nikto ti lepsiu diagnozu neda ako tvoj detsky lekar.Mam podobne skusenosti s mojimi detmi,kde nie vzdy islo o prerezavanie zubkov.Niekedy to moze byt dokonca aj kombinacia choroba-zubky....to je asi najhorsie,lebo vtedy sa tazko lieci aj samotna choroba.
ahoj tak mi s tym bojujeme uz 2 tyzdne.Mame 15 mesiacov a 8 zubkov z toho dva spodne a 6 hore a z toho dve stolicky.
sme kompletne zahlieneny,sopliky a kasel,teplotku sme nemali.teraz jej opuchli spodne dasienka ako moj palec pomaly,ale opat zadne zubky.Chudatko moje,ani napapkat sa nemoze a pritom stale odsavame.Dr mi tiez povedala zubky,idu vsetky naraz.
tak sa drzkajte
A este mi poradili 15 kvapiek fenistilu,ze odpuchnu nosne dutiny,tak to jej davam na noc.

pokial ma CRP negativne, tak si myslim, ze to bude bud zo zubkov alebo z alergii, nakolko moja dcerka je v poslednej dobe tiez dost zahlienene, nema zapaly ani teploty a na alergologii , jej bola zistena alergia na roztoce.