Začalo vaše dieťa chodiť neskôr kvôli skrytým ortopedickým problémom?
Ahojte, hladam maminky s detickami, ktore zacali neskor chodit kvoli nejakym skrytym ortopedickym, resp. akykolvek problemom, ktore nebolo mozne spociatku diagnostikovat. Mam 2 rocnu dceru, ktora sama nechodi. Kazdy lekar tvrdi, ze je v poriadku aj neurolog aj rehabilitacni lekari, iba ze ja trochu hypotonicka a ze to chce len svoj cas. Mala chodi s oporou za dve ruky. Chvilu ju to bavi, chcela by behat, nahana sa s nami za ruky a smeje sa pri tom, ale neskor zacne protestovat a plakat, ze uz chodit nechce az mam pocit, akoby ju po chvili nieco na tej chodzi bolelo. Ortopedicke vysetrenie ziaden lekar neodporucil. Ak ma niekto s tym realnu skusenost, prosim podelte sa.
dakujem
Môj začal chodiť v 20 mes. S tym ze začal v 18 mes.ale padal a odvtedy sa nechcel ani len postaví na nohy. Ptm pomaly sa osmelil ale úplne samostatne až 20 me. s tym ze hned aj vonku behal. Narodil sa zdravy, ale úplne všetko mu dlho trvalo, či pretáčanie, stvornozkovanie.....chodili sme cvicit od 7 mes.,mal ľahkú hypotoniu, chodili sme aj plavat ale že by nás to niekde rýchlejšie posunu nemôžem povedať. On si ide stále svoje tempo ale dobieha. Má dva sice este nerozpráva ale aj to bude. A tiež mal všetko ok aj pri narodení, aj sono mozgu...alw je strašné opatrný. On aj teraz keď uteká a zbadá nejakú jamku a nie je si istý tak postoji, zamysli sa a ptm ju obíde alebo prejde cez ňu.
Baby neviem ci to vlakno bude este po 2 rokoch aktualne, ale riesim podobny problem, dcerka ma 17m a sama nechodi, postavi sa iba na spicky, vie sa takto pohybovat. Absolovala som od pediatra, neurológa (aj EEG), cez ortopeda vysetrenia, nikto problem nevidel a vraj pockajte este 3 mesiace ak dieta nebude chodit tak to budeme riesit. Dnes som bola na vysetreni v inom meste u vraj velmi dobrej odbornicky, ta mi hned aj konzultaciu s rehabil. vybavila a po zosumarizovani mi bolo povedene, ze toto bolo treba davno riesit a ak okamzite nezacneme s terapiou, tak nam hrozi operacia achyloviek. Mam sa okamzite objednat do Dunajskej Luznej ... Ako ste dopadli nakoniec, podarilo sa vam nieco poriesit aby deticky zacali chodit? dakujem 🙂
@lutsy ahoj, prosim ta, nasla som tento starsi prispevok. Ako to u vas dopadlo s tymi plochymi nozkami? Ja mam totiz syna, ktory ma 2r 8m a ma tiez ploche nohy 4.stupen. Ma velku diastazu na brusku, hypermobilitu a slabe svalstvo.
Boli sme uz u ortopeda, maly nosi ortopedicke sandalky, snazime aa hravou formou poslnovat telo, cielene cvicit sa s nim este neda, lebo je na to maly a nespolupracuje. Ja len verim, ze sa nam to z toho 4.stupna podari dostat na aspon na stupen 2...lebo uplne sa to asi len tak nevylieci...

@evitka83 u nas boli prve samostatne kroky v 21 mesiacoch. Ale bolo prihliadnute k pomalsiemu fyzickemu vyvinu. Ale zo zaciatku chodil velmi malo. Skoro stale v kociku. Tak isto malo vydrzal a potom plakal ze chce na ruky. Zdravotny problem ziadny.