Záchranný liek v škôlke
26. jan 2016
Ahojte, dcera ma od narodenia atop.ekzem a vazne potravinove alergie. pri nastupe do skolky som chcela nechat p. riaditelke pre istotu fenistil v skolke aby v pripade reakcie jej ho podali.... na to mi povedala, ze oni nemozu podavat lieky detom. Nejako som to neriesila. Neskor dcere diagnostikovali astmu a posledny zachvat bol priam zivotohrozujuci, preto som chcela aby dcera mala zachranny liek aj v skolke, ale bojim sa odmietnutia. ako sa to riesi inde? je nejaky zakon, ktoru umoznuje nechat liek v skolke a prikazuje ucitelkam ho v pripade potreby pouzit? dakujem.
Predošlá
Strana
z3
Predošlá
Strana
z3

Ja nie som za to aby boli lieky v triedach (po suflikoch, polickach), jednak ich treba strazit pred detmi a druah vec mat to v hlave, ze toto treba tomu-toto hentomu a to by sa nam skolky zmenili na ambulancie, deti je tam minimalne 20, casto na 1 ucitelku.. pre zivot ohrozujuci stav by mali mat v skolke prvu pomoc, mimo dosah a "dovid" deti, pripadne pre ten pripad ustipnutia vcelou a pod., teda naozaj na surne pripady existuje prva pmoc pre alergikov/astmatikov.. to by teda mohli nejak osetrit, nakolko treba niekedy rychlo zasiahnut, volat RLP. Dithiadenik a fenstilik veru podla mna nie su zivot zachranujuce lieky a duplovane ich pravidelne podavanie :D ... kremiky po skrinkach tiez neschvalujem, moze si to vytiahnut hocijake ine dieta... Skor pri priznakoch nejakeho nepohodli/choroby treba volat rodicov... a ked pridite a dieta si osetrite/vezmite domov a pod.