Zagulatí sa ešte 7 mesačnému dieťaťu hlavička?

22. máj 2022

Syn má 7m, na poslednej poradni doktorka povedala ze hlavu vzadu zatial zlezanu nemá, ale mne sa zdá ze trochu placku ma. Furt mu hlavu dávam na strany keď spí, uz je vela času na brušku a bude už aj sedieť, myslíte že sa to ešte upraví? Aké máte skúsenosti?

lienka.7
22. máj 2022

Vypytaj si od nej papier a daj mu hlavicku premerat. Presne ti potom povedia co a ako. A pokiaľ ma zlezanu hlavicku, nie same sa mu to len tak neupravi. To sú keci. Staci sa spytat holiciek a kadernicok.

autor
22. máj 2022

@lienka.7 ráno volám na špecializovanú kliniku, dúfam ze na vyšetrenie nebudem čakať pol roka alebo ze tam netreba výmenný lístok od pediatra ci ortopédia co bohviekoho ešte.
. Inak, na veľa stránkach sa píše ze zagulatenie sa MÔŽE DO ROKA pekne napraviť samé, tak neviem prečo hovoríš ze nie-máš s tým ty skúsenosť? Práveže som tu chcela skúsenosti matiek ktoré to reálne s deťmi mali..

pandorra
23. máj 2022

Nasa mala prelezanu hlavicku a nosila aj prilbicku. Chod si to premerat a tam ti povedia, ci to vobec potrebuje. Cim je dieta mensie, tym sa to skor poriesi s prilbickou.

lienka.7
23. máj 2022

Neviem odkiaľ si ale v Protei v BA mas termín max.do týždňa. Ja som mala listok na fyzio a ta ma poslala potom na toto meranie.
Dieta moze mat hlávku nielen zlezanu ale aj inak krívu, volnym okom to vobec nemusi byt vidno ak o tom nevieš. My sme mali iba miernu deformaciu (dostaneš taky farebny scan z merania) a ja som predsa len dala prilbicku. Nosi sa uz od 4 mesiaca, keďže vtedy ti hlavka rastie najrýchlejšie,my sme ju mali iba 3 mesiace nakoniec a teraz ju ma peknu. A to na mňa pozerali ze co to preboha ma a reci typu ze co som jej to urobila 🤦‍♀️ za mna najlepšie investované peniaze.
Ide v podstate o to, ci to chceš alebo nechceš ty. A nie vždy sa ti hlavicka upravi automaticky, to sú keci, pytala som sa na to. Aj tu ked vidim kolko deti (uz vacsich) ma zlezane alebo inak krivé hlavky...ako som už napisala, je to na tebe ci riešit budeš alebo nie. Dieta to vobec nevnima, čím menšie tym lepsie.

autor
23. máj 2022

@lienka.7 koľko stala prilbicka prosím? Ideme tiež na azalkovu do ba

lienka.7
23. máj 2022

Mas na vyber z 2 moznosti... zakladnu mas za 17 centov a potom za 250€ mas talee značku. Ja som dala tu za 250€ a neľutujem. Je vo vnuti polststrovana.

lienka.7
23. máj 2022

Vľavo mas tu talee za doplatok 250€ a vpravo mas tu zakladnu

autor
23. máj 2022

@lienka.7 ďakujem za informacie