Zahlienené 2,5-ročné dieťa
Baby pomoc dcérka má už týždne sopliky, dávam jej morskú vodu odsajem a streknem kvapky ale neprechádza to. Počujem že potahuje sople ale nejdú odsať čo to je? Doktorke som volala a že mám zmeniť nasivin za olynth to bola celá jej rada. Viem jej ešte niečo pomôcť čo by ju odhlienilo? Večer a cez deň keď zaspáva tak ju dusia sopliky, odsajem a za chvíľu zase už som zúfalá, mala nervózna, doktorka neochotna lebo však teplotu ani kašeľ nemá 😭
Lekári nic nedavaju mam za sebou 3r. Tento rok ordinujem sama 🤣
Ak ma dutiny tak sinupret nam odporucala co nepomahal. Alebo ist do.lekarne a tam vam poradia na hlieny nech sa rozpustí jej....pozor sprej davat max 7 8dni moja ako 2.5r bola zavisla takze nato si davam velky pozor aby dlhsie nedavst sprej(duonasal nasivin atd) nam napr zabera len duonasal oststne spreje jej vobec nepomahaju
V strese môžme zabúdať na úplne samozrejmé veci, tak len pre istotu píšem 🙂 pije ešte mlieko? Alebo čokoľvek, v čom mlieko je? Naši keď majú soplík, nemôžu ani maslo na chlieb 🙈 lebo ich brutálne zahlieňuje.
Inhalovať, odsávať, nam pomaha otrivin, a morská voda.. ale ak uz to dlho pretrváva lepšie nasadiť atb, aby z toho nevznikol zapal stredného ucha, zapal pluc a podobne...
Niečo na riedenie hlienov - Kaloba, Sinupret, Solmucol + ja dávam dcére aj Olynth HA, najneskôr do 17-tej, večer pred spaním dať antihistaminikum - Fenistil kvapky, Zodac.
nam zabera cibula nakrajana pri posteli, preplachy voda + soľ, viac tekutin a caste vetranie
u nas pomohlo nastartovat inhalator a inhalovat Ambrobene roztok (pozor, NIE sirup). Skoro 2 tyzdne nepomahal olynth, panaviral ani preplachovat nos, po 3 inhalovacich "sedeniach" bolo takmer uplne po soplikoch. Ked sme boli pred casom v nemocnici so zapalom pluc, tak pred Ambrobene davali inhalovat "na rozbehnutie" roztok NaCl - to sa daju kupit napriklad Aliamare ampulky v lekarni alebo vincentka.
Plus ja by som si od pediatricky pytala fenistil kvapky (su na predpis), nech sa utlmi trocha kaslaci reflex, aby dietatko aspon v noci pospalo...

Týždeň nie týždne, pardon za preklep