icon

Zahlienený 5 mesačný syn

0604katka
15. júl 2013

Zdravim maminky.potrebujem radu.mame 5 mesac.synceka ktory je znova zahlieneny.uz 2krat mal zapal priedusiek.momentalne mame od dr.nasadeny ventolin a ambrobene sirup.neako nezabera.teploty nema a crp mal v piatok 6.nemate neake babske recepty na zahlienenie pre takeho krpca?dakujem

tatko_bebe
15. júl 2013

kupte si solmucol sirup- laicky povedane rozpusta hlieny a mozete ho uzivat aj dlhodobejsie ked ma hlieny plus Vam odporucam Imunoglukan sirup na podporu imunity aj ked je v letaku napisane ze je az od jedneho roka.. neuskodi mu

grundia
15. júl 2013

Ventolin?ten som ja brala na astmu..
Ale k veci,.Moja mala bola taka zasoplena keď mala mesiac.Davala som jej libenar a nostek vytierala materskym mlieckom.Normalne kvapni na vat.tycinku a vytri mu tym nostek.

0604katka
autor
15. júl 2013

@grundia problem je v tom ze ho nekojim uz.ventolin namm dala na. rozsirenie ciev ze to potom skor vykasle.

0604katka
autor
15. júl 2013

@tatko_bebe imunoglukan nemozeme nakolko nemame este po ockovaniach.nieje vhodne brat lieky na imunitu kym nebud
nebudeme mat po ockovani

grundia
15. júl 2013

@0604katka aha,tak to je skoda..takze som nepomohla..ale ja by som skusila aj morsku vodu.

grundia
15. júl 2013

@0604katkaehm,co pisem,pardon..nie morsku vodu..
Neviem ci ta tym potesim ale ja som zahlienena takto uz niekolko rokov a stale na nic neprisli.Obcas mi pomohol jedine ACC Long ale u takeho maleho dietata to aš nepojde

tatko_bebe
15. júl 2013

s tym ockovanim mas pravdu na to som zabudol

xlucia
15. júl 2013

@0604katka pokial ma taketo zdravotne problemy, nesmie byt ockovany ale mate ist k pneumologovi. ventolin pre take male dieta sa ma davat len v skutocne vaznych pripadoch, zatazuje srdce.
najprv daj dokopy dieta, potom uvazuj ci vobec ockovat. ma len par dni a uz mal dva krat chytene priedusky, to o niecom svedci...

oliverko5
15. júl 2013

ahoj..my sme sice starsi ale mame stale problemy s hlienmy a to sme boli parkrat aj v nemocnici..tam nam poradili jazveciu mast ale kupenu od nejakeho polovnika ta je nalepsia nie kupena v lekarni ta s jazvecou nema nic spolocne..1dcl stoji okolo 10 euro..nahriat na plienke dat malemu na hrudnik a na chrbatik zabalit a nechat tak do rana..ja to malemu davam aj do mliecka malu lyzicku ono to ma chut ako klasicka mast.pomaha to ale perfektne aspon u nas.

svetlusska
15. júl 2013

@0604katka no velmi dobre poznam tento stav, my sme to mali asi 4 krat..a vzdy sa to skoncilo zapalom priedusiek a zabrali nam len antibiotika.a sopliky som odsavala, vstrekla som libenar rozok vytiahla sopliky a vstrekla nasivin. nepamatam sice ake antibiotika sme brali ale tusim boli medzi nimi aj tie co uvadzas a tiez nam nezaberali...bola som s nim aj u lekarky a povedala ze niektore atb zaberaju neskor a mala pravdu u nas zabrali asi na 3 den. potom bolo dobre ale ja by som zavolala lekarke pre istotu. pokial mate nasedene lieky ries to hlavne s lekarkou. tot moj nazor.len to neber v zlom 🙂

0604katka
autor
19. júl 2013

Tak a mame potvrdenu astmu.:(

tatko_bebe
19. júl 2013

hmm to je zle ale

briketa
19. júl 2013

@0604katka ak sa vam da, tak treba kazdy rok k moru a robit prechadzky skoro rano. my sme sa k moru prestahovali a zijeme priamo pri vode a moj muz uz vobec nepotrebuje inhalator pri dennom zivote, ani ziadne lieky. tak mu ten vzduch pomaha

0604katka
autor
19. júl 2013

@briketa budeme musiet len chodit.taky maly a uz problem.hneva ma len to ze spreje obsahuju kortikoidy:(

tatko_bebe
19. júl 2013

napadla ma taka vec, chcem sa spytat kde byvate v akom meste a v akom dome? panel, tehla.. podla profilu Kezmarok ale pytam sa lebo to nemusi byt celkom pravda

0604katka
autor
24. júl 2013

@tatko_bebe byvame na dedine,v tehlovej bytovke

weronyca
24. júl 2013

My sme zahlieneny od 2tyzdnov, cize sa tym trapime uz takmer 4mesiace..crp ok, vytery a vsetky mozne vysetrenia tiez, berieme ambrobene v nemocnici sme brali ventolin tiez.. Bolo nam povedane, vela zvlhcovat byt, inhalovat a musi jednoducho z toho vyrast, pokial nema teploty a nejak zjavne jej to zahlienenie nevadi, nic sa neda robit..
Ma kasel? Alebo nejake priznaky?

weronyca
24. júl 2013

A k tomu ockovaniu, my zatial tiez nedavame ockovat.. Imunologicka nam to jednoznacne neodporucala pokym je stale takato zahlienea... My uz mame podanu aj ziadost do srobarovo ustavu na liecenie..

slepa
24. júl 2013

dobry vecer skuste caj prieduskovy znacky herbex ja som to skusila a pomohlo to a ked lieky tak sirup zinat ale je na lekarsky predpis skuste to a neolutujete .

tatko_bebe
24. júl 2013

tak potom ma nic nenapada

aristka
24. júl 2013

@slepa zinat je atb a pokiaľ sa nezistí z čoho je malinké zahlienené a crp je ok je ho zbytočné dávať...

anielik
24. júl 2013

ahoj, my sme uz trosku z toho vyrastli ale poznam tvoje stavy....ventolinu sa nemusis bat, (nie ze by som ho propagovala, tiez nan frflem), ale je priamo na priedusky - pluca a nezatazuje cele telicko ako ATB, my sme k nemu bralli flixotide. Imunologicka nam ho dala na rok a polepsilo sa nam ( 1x nam ho vysadila pneumologicka a dala svoje lieky na riedenie soplikov) k tomu sme mali vdychovat flixotide...
jednoznacne zmerajte vlhkost v byte ... mala by byt cca okolo 60, ak mate malo, vlhke plienky na radiator, zvlhcovac.
trosku napolohuj madrac aby mal vyssie hlavku od telicka....
ROvnako odporucam http://www.srobarovustav.sk/ boli sme tam ked mal mensi 1rok a urobili dost vysetreni, naucili cistit nostek, spravne dychat (neplatis myslim nic, len stravu pre teba... ak si dobre pamatam, do 3ch rokov dietata by to malo byt takto)navrh ti napise pediatricka...
ak mate bioptron tak svietit na maleho, teraz ho davat na slniecko aby mal co najviac vitaminu D. Mozno nahrievacie bylinne vankusiky aby hlieniky vysli von. alebo tymianova mast, pripadne kupel tiez na podporu vykasievania hlinov... Drzim palce 🙂