icon

Zahnisané očká novorodenca

liviadanova
10. sep 2011

Ahojte maminky! Obraciam sa na Vás s prosbou o radu, naša Livinka má 3 týždne a už v nemocnici mala zahnisané očká a dávali jej Optalmoseptonex, na čas nám to prešlo no tento týždeň ich má veľmi zahnisané, hlavne po plakaní, skúšali sme vytierať Ophtalom aj kvapkať Optalmoseptonex aj kamilkami pretierať a stále nám to neprešlo ☹ ☹ ☹ Viete mi prosím Vás poradiť čo ešte skúsiť? Ďakujem!

cikyta
13. sep 2011

@liviadanova aj nám prepichli v porodnici a tiež som to nevidela (len počula ☹ ) Som z MT. Stále sa to tu robí.

tinki
13. sep 2011

prepichovali, bola som pri tom a na počudovanie, vôbec neplakala..

stastnamamulka
13. sep 2011

@tatian1112 ahoj,my sme neplatili nic,bola to origos detska ocna,mali sme listok od dospelackej ocnej.Tak tfuj tfuj tfuj nech vam to pomoze 🙂

raffaella
13. sep 2011

@liviadanova ak ti mozem poradit, nespoliehaj sa s ockami vobec na pediatricku a jej rady. Treba navstivit detskeho oftalmologa a nekvapkat rozne druhy antibiotickych kvapiek. My sme sa tym riadne trapili takmer 3 mesiace, tak hrozne jej hnisali (pediatricka na poradni predpisala framykoinovu mast ocnu a oftalmologicka bola riadne napalena, lebo to cele este skomplikovalo - mast ziadna nema byt aplikovana v pripade nepriechodnych slznych kanalikov). Az sme sa dostali na Kramare, kde jej to vyborna doktorka MUDr. Elizova (ak si spravne pamatam) prepichla, za par sekund bolo potom a konecne sme nemali ziadne problemy odvtedy. Netreba sa toho bat, urcite je to lepsie ako stale kvapkat antibiotikami. A tiez ak to dlhodobo neprejde, trvat na preplachnuti kanalikov.
My sme davali nastretlit v Ustave lekarskej kozmetiky vo veku 9 mesiacov. ULK neprepichuje usi skor ako v 6 mesiacoch, z dovodu vyvinu uska. Nastrelenie trvalo par sekund, sice velky plac, ale skor zo strachu. Uska ani nezahnisali a po par tyzdnoch sme jej vymenili za biele zlato a vyzera rozkosne 🙂

anieli_1
14. sep 2011

@liviadanova ja chcem dat nastrelit............som citala ze u nas v jednom salone to obia uz od 3 mesiaca........a som este citala ze je najepsie ked je to po ockovani az 😉

liviadanova
autor
14. sep 2011

@sharmana My sme boli včera na poradni a dievčatku pred nami prepichovali ušká, rodičia ju držali a sestrička prepichovala, veľmi plakala a trvalo to hádam aj 5 minút, teda aspoň mne sa to zdalo dlho 😕

liviadanova
autor
14. sep 2011

@veronikam Ahoj, koľko krát denne si mu to kvapkala?

liviadanova
autor
14. sep 2011

@cikyta Nám nič také neponúkli, ani ostatným mamičkám (teda aspoň sa o tom nehovorilo) a samozrejme, že u detskej je to spoplatnené. Ja som rodila v TN.

liviadanova
autor
14. sep 2011

@anieli_1 A nevieš prečo až po očkovaní? A keď sme už pritom očkovaní dávala si ju zaočkovať aj Rotarixom?

liviadanova
autor
14. sep 2011

@raffaella Vieš mi prosím ťa poradiť či sa k detskej očnej sa dostanem iba na odporúčanie pediatričky?

henulienka
14. sep 2011

@liviadanova určite to robia aj u vás v nemocnici,len si o tom nevedela, ja som rodila v Nových Zámkoch, tiež nám to neponúkli, ale keď som sa spýtala, tak vraveli, že samozrejme... až potom som si všimla, že majú aj cenník nalepený na sesterni a tam to bolo. Platila som 3,34€. MM doniesol zlaté náušničky namočené v liehu a rovno tie jej dali.

anieli_1
14. sep 2011

@liviadanova aby bola proti tetanu............este neni zaockovana az v oktobri tusim ju budu a chcela som aj to lebo som si rotavirus presla dost tazko s malym ale asi nedam.......

henulienka
14. sep 2011

@liviadanova očná by ťa mala zobrať aj bez odporúčania, zavolaj si tam, u nás dokonca nebolo treba ani objednať, zobrala nás hneď ako sme prišli, ale zas je pravda, že sme neboli u čisto detskej očnej, ale u takej, čo robí aj deti aj dospelých

liviadanova
autor
14. sep 2011

@henulienka U nás sa u detskej platí 10 €. Škoda, že som sa aj ja neopýtala mali by sme to už za sebou. Ušká je nezahnisali?

dannaniella
14. sep 2011

@liviadanova my sme nedali nausnicky. ja pockam ked si ich sama dcera vypyta. kamaratkina dcera si ich vyziadala v 5 rokoch. moja sestra dala nausnicky pol rocnej a teda ten plac, a ako sa jej to hojilo...pride mi to hrozne zbytocne. kvoli komu nausnice? kvoli tebe?

liviadanova
autor
14. sep 2011

@anieli_1 Ja tiež asi nedám rotarix, však chúdaťká bábätká dosť, že ich napchajú v 3 mesiaci toľkými chemikáliami....

henulienka
14. sep 2011

@liviadanova no škoda veru.... jedno jej troška hnisalo, ale potierala som jej to liehom a do dvoch týždňov bolo dobre. Hlavne potom nezabudni s naušničkami krútiť keď ich už bude mať, aby jej nezarástli.
A ja neviem, naše názory sa rôznia, ale ja som za to, že ak jej ich chceš dať prepichnúť, tak čím skôr.

anieli_1
14. sep 2011

@liviadanova ved to......

liviadanova
autor
14. sep 2011

@henulienka Aký liehom konkrétne si to potierala? Môže sa to aj peroxidom vodíka s čím som jej aj pupček čistila?

henulienka
14. sep 2011

@liviadanova presne s tým istým 🙂

veronikam
14. sep 2011

@liviadanova Kvapkala som mu to do oka tak sporadicky, dva tri krat za den, kedy ma napadlo. A trvalo naozaj dlho kym to preslo, ale teraz to uz ma v poriadku. Mlieko mu davam aj do nosa, ked ma soplik. 😉

raffaella
14. sep 2011

@liviadanova my sme vtedy pred cca rokom potrebovali este papier od pediatricky, ale od aprila su vymenne listky zrusene, tak zrejme by nemali od teba pozadovat. Ved sa ich opytaj priamo, ked sa budes objednavat.

liviadanova
autor
14. sep 2011

@veronikam to som ani netušila, že materské mliečko je také všestranné 🙂

liviadanova
autor
14. sep 2011

@raffaella ďakujem za radu 🙂

sharmana
15. sep 2011

@liviadanova a ako staré bolo to dievčatko, ktorému prepichovali ušká? ak je už väčšie môže to trvať dlhšie, lebo také dieťa sa bráni a hýbe.. malé bábo mesačné toto ešte nerobí, tak je to tam jednoduchšie... čím neskôr tým horšie podľa mňa, lebo každé dieťa si to už aj uvedomuje a má strach... to je jedno či nastrelujú, alebo prepichujú, krik je rovnaký... ale vždy záleží aj od náhody, od toho, kto to robí, od dieťaťa... 😉
ja ked som dávala prepichnúť, lekárka v tom mala dlhoročnú prax, volakedy sa len prepichovali ušká dievčatkám, takže pre ňu nebol problém odhadnúť správne miesto atd... a malej sme hned dali z bieleho zlata náušky, ktoré boli predtým v liehu, kvôli dezinfekcii a v pohode, nič sme už nemuseli meniť...

liviadanova
autor
15. sep 2011

@sharmana To dievčatko malo mesiac a naša malá bude mať tiež už 1 mesiac, tak by som jej ich chcela dať čím skôr, no budeme ju musieť držať aj traja 😀 naša Livika je strašné šidlo 😀 😀 😀

sharmana
15. sep 2011

@liviadanova aha, tak super, že mesačnej dáte náušky.. neboj, zvládnete to, ved či 3 minúty či 5, nie je to večnosť...
ja som držala nohy malej, ked jej prepichovali tie slzné kanáliky a prežila som to... myslím že to je horšie ako prepichovanie ušiek 😉
potom napíš, ako ste dopadli 😉

liviadanova
autor
11. mar 2012

@sharmana
@henulienka
@raffaella
@veronikam
@anieli_1
@cikyta
Ahojte kočky, tak nakoniec nám to prešlo samé od seba, preplach som jej nedala ani žiadne kvapky a v 4 mesiaci jej prestalo kvasiť ľavé a o mesiac neskôr pravé, dnes má Livika už 7 mesiacov a od zahnisaných očiek máme pokoj. 🙂 Toť naša skúsenosť, niekedy sa oplatí počkať 🙂 😅 😅

liviadanova
autor
11. mar 2012

@sharmana A ešte tie ušká....tak to bola katastrofa ☹ sestrička sa jej nevedela trafiť do uška s náušnicou, tak sme tam strávili 20 min. kým jej ich prepichla a navliekla, náušnice boli v poriadku - týždeň pred nami bola kamoška čo mali tie isté a tie boli bleskovo vybavené a tá moja malinká tam trpela a veľmi plakala, no hrúza, takže nabudúce idem k profíkovi a nie ku detskej sestričke čo prepichuje piate ucho (to som sa dozvedela až potom keď som stretla známu, že sestrička je tam nová)

sharmana
11. mar 2012

@liviadanova tak som rada, že vám to prešlo, u nás by to teda neprešlo, a ešte by to bol aj silnejší zápal...
k tým uškám, no ja by som to sestričke a ešte k tomu aj novej nedala robiť, mne to robila priamo detská lekárka a tá bola ešte mojou lekárkou, ked som bola malá, takže asi preto.. mala dlhoročnú prax, kedže v tej dobe prepichovali dievčatkám ušká len v nemocnici alebo u detskej lekárky... je mi to lúto, že máš takú skúsenosť 😔 a koho myslíš tými profíkmi?