icon

Zápal oka u mesačného dieťaťa

18. feb 2025

Ahojte, syn 1m ma už druhý deň výtok z oka. Asi je to hnis, oko má stále zaslzené. Teraz tam má aj začervenané. Čo to môže byt ? Ďakujem . Foto v komentári

autor
18. feb 2025
maryetta
18. feb 2025

Pozri si nieco o slznych kanalikoch. Skus masirovat ci to nepomoze...

senta_sofia
18. feb 2025

Kup si ocianku caj a vytieraj mu s tym oko, ak to neustupi, smer lekar. Z foto nevidno, ale nevypada, ze ma nejake zilkove oko.

basulaak
18. feb 2025

Nas mal zaslzene ocko do 13mesiacov, bez hnisu. Ocna mu urobila test nejakou kontrastnou latkou a kanalik bol plne nepriepustny. Objednala ho na zakrok ale do 3 tyzdnov mu to potom same zmizlo. Jeden ocny v PK ki povedal ze niekedy deti z toho vyrastu ako rastu aj kanaliky sa zvacsuju. Ak nebude mat vazne problemy a zapaly ja by som pockala. Nas sa vyhol zakroku. Dnes ma skoro 4r a s kanalikmi nema ziadne problemy. Masaze u neho nezabrali.

maryetta
18. feb 2025

@basulaak mojej to dr robila. Toe kanaliky. Ona mala vkuse skaredo zahnisane. Ani preplach jej nesiel az tusim na 3x.
Aj to sa dr obavala ci bude ok lebo sa jej zdalo ze su tam zrasty...
Povedala ze cca pol roka pockame. Ale potom jej to uz robila.

diewcatqoo
18. feb 2025

Tak malemu babatku nedavaj svojvolne na oko nic. Zavolaj lekarovi a porad sa s nim.

evinqua
18. feb 2025

Kontaktuj pediatra, moj to mal tiež v prvých týždňoch a dostal uniflox nakoniec

anavixy
18. feb 2025

Ved navstivte alebo aspon kontaktujte pediatra. Dovtedy ocuflash/ophtalmo septonex kvapky a ak nepomoze tak mozno bude treba atb kvapky alebo riesit kanaliky. Hlavne ziadne caje, mame na to urcene bezpecne volnopredajne kvapky.

janinah
18. feb 2025

Ocuflash a masirovat,postup najdes na nete video

nikpa
18. feb 2025

S mesačným bábätkom si už mala minimálne volať pediatričke a nie pýtať sa na koňovi.

basulaak
18. feb 2025

@nikpa nemoralizuj zas. Klud. Riesi to, je to druhy den, pre krista boha nie tyzden!

nikpa
18. feb 2025

@basulaak kde to rieši, tu? 🤣😅

basulaak
18. feb 2025

@nikpa ano zacala asi tu. Netreba sa snazit byt vkuse ta najmudrejsia matka a zhadzovat druhe. Mozno je prvorodicka, pyta sa, ziada pomoc, nazor.

nikpa
18. feb 2025

@basulaak ja nikoho nezhadzujem, príde mi úplne samozrejme, zdravotné problemi detí do pol roka riešit primárne s lekárom, minimálne telefonicky. Na to nemusím byť ani najmúdrejšia.

simonaturn
20. feb 2025

Occuflash 3 x denne po 2 kvapky, ak sa nezlepsi tak kontaktovat pediatra da atb mast 🙂