Zápal oka u mesačného dieťaťa
Ahojte, syn 1m ma už druhý deň výtok z oka. Asi je to hnis, oko má stále zaslzené. Teraz tam má aj začervenané. Čo to môže byt ? Ďakujem . Foto v komentári

Pozri si nieco o slznych kanalikoch. Skus masirovat ci to nepomoze...
Kup si ocianku caj a vytieraj mu s tym oko, ak to neustupi, smer lekar. Z foto nevidno, ale nevypada, ze ma nejake zilkove oko.
Nas mal zaslzene ocko do 13mesiacov, bez hnisu. Ocna mu urobila test nejakou kontrastnou latkou a kanalik bol plne nepriepustny. Objednala ho na zakrok ale do 3 tyzdnov mu to potom same zmizlo. Jeden ocny v PK ki povedal ze niekedy deti z toho vyrastu ako rastu aj kanaliky sa zvacsuju. Ak nebude mat vazne problemy a zapaly ja by som pockala. Nas sa vyhol zakroku. Dnes ma skoro 4r a s kanalikmi nema ziadne problemy. Masaze u neho nezabrali.
Tak malemu babatku nedavaj svojvolne na oko nic. Zavolaj lekarovi a porad sa s nim.
Kontaktuj pediatra, moj to mal tiež v prvých týždňoch a dostal uniflox nakoniec
Ved navstivte alebo aspon kontaktujte pediatra. Dovtedy ocuflash/ophtalmo septonex kvapky a ak nepomoze tak mozno bude treba atb kvapky alebo riesit kanaliky. Hlavne ziadne caje, mame na to urcene bezpecne volnopredajne kvapky.
Ocuflash a masirovat,postup najdes na nete video
S mesačným bábätkom si už mala minimálne volať pediatričke a nie pýtať sa na koňovi.
Occuflash 3 x denne po 2 kvapky, ak sa nezlepsi tak kontaktovat pediatra da atb mast 🙂