Zápal slepého čreva u škôlkarov a malých školákov

lb1984
18. feb 2023

Viete mi prosím napísať ako u Vás prebiehal zapal slepého čreva u malých detičiek vo veku od 4 do 8 rokov? A ako Vám na to prišli?

jaga18
18. feb 2023

Syn nemal teploty ani hnačky či zvracanie. Bolelo ho v podbrušku vpravo. Ráno už bolesť vystelovala do nohy , že krival, kým sme sedeli v čakárni u dr sa už ani postaviť nevedel. Z čakárne ako to zbadal dr ho rovno poslal na chirurgické oddelenie, kde ho do pol hodiny operovali, kým ja som vybavovala príjem.
Proste v nedeľu poobede sa začal sťažovať na bolesť, v pondelok ho už o pol 10 ráno operovali.

lb1984
autor
18. feb 2023

@jaga18 je to také ze si všimneš? Myslím ze sama si povieš toto normálne není....

jaga18
18. feb 2023

@lb1984 najprv to nevyzeralo vážne, no ráno bolo jasné, že to je už vážne, keď od bolesti už krival. Aj obvodný to hneď zhodnotil, ani nás nevzal do ordinácie hneď volal na chirurgiu, nech ho čakajú na oddelení.

deedol
18. feb 2023

ja som mala ako 9r, priznaky hrozna bolest brucha a vracanie. teplotu si nepamatam, ale bolo jasne, ze to nie je len tak, stacilo sa chytit brucha na tom "spravnom" mieste... rano som vracala a o tretej poobede som uz bola po operacii...

loliska
18. feb 2023

Mne ako 4-rocnej operovali slepé črevo. Pamätám si, že má veľmi bolelo brucho, nevedela som sa ani vystrieť. Dodnes vidím pred očami ako mi mama oblieka tepláky s gumičkou v páse, že ideme na vyšetrenie a ja plačem, že ma ta guma veľmi tlačí na bruchu. Nemohli sa ma ani dotknúť, tak to bolelo. Vracanie ani hnačky som nemala. Bol to akútny zápal, hneď z príjmu na operacku.