icon

Zapálené a krvavé ďasná

asturia26
10. nov 2016

Prosim , idem si ku vam po radu. Neviem ako mam dcerke pomoct. Ma uplne zapalene a krvacajuce dasna, zjavne nejaka infekcia. Antibiotika berie uz 4-ty den, ale nic sa nezlepsuje. Prosim vas, ako ste takyto problem riesili vy. Zatial som bola len u detskej doktorky, netreba ist aj k zubarke. Ako by mi pomohla zubarka, ked uz antibiotika ma nasadene? Dakujem moc za rady

Strana
z2
indzaa
29. okt 2021

@victorialucia no uz je to lepsie,lebo pat dni horuckovala ale odvcera uz nemame horucky,a dneska uz aj papala pekne,aj ma lepsiu naladu,len tie pery a dasna opuchnute.Tak od pondelka dsvam aj ja bvitamin,a cecko,tak uz hadam len lepsie bude 🙏no skolka to je boj,stale nieco chytia od seba🤯

michelitta
8. mar 2022

Chcela by som poradit mamickam. S dcerkou 2 rocnou to zacalo horuckami, myslela som si ze nejaka viroza a ked vravela a ukazovala na zubky tak som bola v tom ze idu stolicky..samozrejme si nechcela ani kefku dat do ust. Az o 3 dni som bola nahodne s 5 rocnym na prevent detalnej a tam mi povedala dr ked ju videla ze ved ma extremne zapalene dasna..dala nam vodu Pareox s 12perc ucinou latkou chlorčosi(su aj ine pripravky urcite ale toto zabera aj na afty) a kazala poriadne 4x za den cistit aj ked ide krv pretoze ako u dospelych tak sa jej usadil povlak a pod dasnom uz aj bakterie cize tie bolo treba zlikvidovat..akoze prvy den to bol boj, som strasne citliva a vnimava matka ale toto sme nemohli podcenit, tak sme jej vysvetlili ze tam ma bacile a "musky" ktore jej papaju zubky a to ju boli a ze jej musime ich umyt prec..ona to pochopila a veru na dalsi den som videla ze sa jej tie dasna trochu stiahli..isli sme pre istotu aj na pohotovost ci nema vysoke crp ale nemala...a tam nam chceli dať nejaku stiplavu vodu no skoro som odpadla..takze treba poriadne 4x za den cistit aspon 4 dni a uz posledný den ani nekrvacali a nechala si to umyt lebo videla ze jej to pomohlo..ziadne atb na to nepomôžu, treba vyumyvat aj na protest dietatka kludne slubit odmenu a aspon pol hodku poto nepapat.. varila som jej aj kamilkovy caj medzi čistením a sama si ho pytala asi citila ulavu..samozrejme ziadne korenene a presolene jedla a ziadne cukry lebo to si dala nieco male sladke tak strasne zacala plakat..mamicky treba vydrzat..a este jej aj zapachalo z ust v noci to sa proste tie bakterie z pod dasien vyplavovali..nepodcenujte zubnu hygienu u deti..naozaj 2x za den poriadne kludne aj bez pasty ale ten plak je to humus co spôsobuje zapaly..drzim palce nech Vasim dietatkam to pomoze..

michelitta
8. mar 2022

@michelitta vola sa to PAROEX a ta ucinna latka
je chlorhexidine

Strana
z2