Zaparenina v záhybe nôžky

13. jan 2024

Baby mala 5mes dcerka ma zapareninu v zahybku nozicky. Nikdy to nemala az teraz. Pouzivala som rybiu mast kupila imazol no ziadna zmena. Akurad co sme pouzivali lupilu olienky a dala som pampers neviem ci od toho? Ak kupim zas lupilu kedy sa to zahoji ak je ti plienkami?

viestta
13. jan 2024

Kolko si mazala ten imazol? Treba to natierat mnimalne 5 dni aby sa infekcia vyliecila

autor
13. jan 2024

@viestta od utorka vecera

autor
13. jan 2024

@viestta mam doma aj framykoin ale to zrejme dat malej nemozem kedze je to atb mast

viestta
13. jan 2024

Imazol je antimykotikom, neviem ktory z nich aj s kortikoidmi a to si neriesila. Ked mas framykoin, tak kludne daj, je to lokalne ATB

autor
13. jan 2024

@viestta ok tak skusim mam i azol krem pasta..

majamat
13. jan 2024

ATB by som nedavala, to poskodzuje nielen crevnu mikrofloru,a le moze aj inde a teda moze podporit mykozy, aj na kozi existuju ochranne bakterie. prakticky kdekovek na tele.

skor by som urobila to, ze by som do ohybu vlozila latku.
neviem ako to vvyzera, ci to je este take cersve, alebo to moze byt uz len doliecujuca sa/ regenerujuca sa pokozka. to moze trvat, mozu vznikat aj pigmentove skvrny.

dokonca ani tie anitimykotika nie su vzdy nevyhnutne. koza dokaze mykozam odolat, lebo aj mykoticke bakterie su bezne rpitomne na kozi, na zdravej kozi. dolezite ale je,a by bola koza schopna odolat, pripadne ak sa infekcia rozbehne, aby bola schpna boj vybojovat. ak dojde k orepuknutiu mykozy, antimykotika sice mozu podporit hojenie, ale ak to je spsobene nejakym prechodnym oslabenim pokozky, ktora sa sasledne dokaze posilnit, potom je schopna vyhojit sa aj bez antimykotik.
nie su teda nevhnutne, ale mozu sa pouzit.

a teda pri mykozach plati pravidlo - umyvat cistou vodou, ziadne kozmeticke prirpavky. dokladne vysusit. ak sa da aj prevetrat. natriet, urobit zalozku ( vlozit nejaku makku textiliu - bavlnenu,kludne aj rozstrihane svetle bavlnene tricko ), aby sa koza o kozu,a lebo o plienku nedotykala, castejsie prebalovat.

autor
13. jan 2024

@majamat prebalujem casto uz od v era umyvam cistou vodou atd nechapem ze teraz ked je zima to ma prvy krat za 5m nic ale dik vyskusam tu latku dat

autor
13. jan 2024

@majamat ale sice ten ohyb kde ma to nieje od plienky pd humicky to je ohyb od nozicky

majamat
13. jan 2024

ono ta latka sa dava do akehokolvek ohybu, elbo tam sa spaja koza a preto sa to lahsie zaparje a mokva. akurat nevyhoda je, ze pod plienkou to trosku plienka drzi, ale inde to moze padat.

alison11
13. jan 2024

Ja som synom dávala kým sa pekne nevyliečilo aj 7dní Imazol krém pasta a potom krém z rybím olejom modrý z lekárne.

alison11
13. jan 2024

A nemenila si plienky? Môže ísť aj o alergiu na danú plienku skús vymeniť za Lidl plienky my sme ztými nemali problém,problémové boli pre mojich pampersky a z dm.

vmatuscinova
13. jan 2024

Najlepie vysusuje detske mydlo, castejsie umyt, vysusit, vyfukat a az potom imazol. Syn mal velke zapareniny pod krkom v zahyboch a to umytie mydlom bol zazrak

andreatytler
14. jan 2024

V tom veku su deti velmi baculate a nehybne a asi preto sa to stalo teraz a nie v lete ked este nebola baculata. Tiez skontroluj ci sa nepoti v noci. Najma ak je pod paplonom od pasa dole.

autor
14. jan 2024

@andreatytler nie nepoti sa . Aj muz mi vravel ze koli tomu ze ma
Baculatejsie nozky no kedy to zmizne?

andreatytler
14. jan 2024

U nas isla baculatost dole mozno mesiac po tom ako zacal stvornozkovat, ale ze on isiel ako posadnuty od momentu co otvoril oci az kym nezaspal. Skus davat do roznych poloh, aby bola nutena tu nozku vystierat pravidelne a tym sa bude koza v zahybe vetrat.

autor
14. jan 2024

@andreatytler ok. Budem👍🏿