mam 8 mesacnu dcerku a ma zapareninu,skusali sme vela masticiek ale nic nepomohlo.teraz ju uz druhy den macame v repiku,zacalo to trochu miznut,ale zase na jednom kusku to zacalo ako keby opuchat.ani ju to nejako moc neboli,ale ani sa to o moc nezlepsuje.
my pouzivame Bepanthen , dobre premastuje . riesili sme nim prevenciu proti zapareninam a aj suche miesta na pokozke ked sa nieco vyskytlo
Docitala som sa ze tajomstvom zaparenin je drhnutie ritky pri cisteni. Zaparenina vznika prave tym ze ritku prilis drhneme vlhcenymi obruskami. Preto sa odporuca len umyvat cistou vodou. Ja som riesila tak ze som utierala co najjemnejsie akoby tapkanim po zadocku plus krem hociaky am sudocrem stacil. A casto menit plienku ak je jednorazova hlavne.
Zapareninu treba najprv vyliecit a potom jej veeelmi dosledne predchadzat. Kupanie v harmacnekovom odvare je vhodne ale najdolezitejsie je potom pokozku do sucha utriet resp. nie triet uterakom ale ho iba tak prikladat, tlapkat po kozicke aby ste ju este viac neoslabovali. Doktorka Vam moze pomoct a predpisat napr. Imazol. Pri zapareninach je vhodne zadocek aj vetrat pokial sa da. Doma teda nechat dietatko par krat cez den lezat hole na deke pripadne nepremokavej podlozke. Pri predchadzani zapareninam odporucam denne pri kazdom prebalovani zadocek natierat. Netreba vela kremu, staci tak ako hrasku. Na takuto jemnu pokozku je vhodna napr. Bepanthen Care mast. Uzivali sme ju stale, spolahliva bola aj pocas dlhodobeho cestovania ci v lete ked sa detsky zadocek v plienke pari najviac.
Na ,,potničky,, je super bepanthen (extra) je veľmi jemný na citlivú pokožku. Ja ho natieram viackrát za deň, vôbec nie je mastný. Naopak pekne sa vstrebe. Často nechávam taktiež bábätko ,,na holo,, pre dýchanie pokožky.
Pityol alebo modra indulona
skuste na zapareniny detsky kremik aloe vera nam pomahol
myslim ze je velmi dobre po kazdom umyti a pri kazdom prebaleni mazat preventivne ritulku. My sme pouzivali pokial boli deti male Bepantrhen care krem a predisli sme zapareninkam a ked boli baby starsie tak pokial nosili plienky sme mazali Bepanthenom Extra a bola som spokojna. zapareninky sme nastastie nemali.
Pityol
Pityol sa uz nevyraba a prave teraz by som ho surne potrebovala ☹ ako mozu prestat vyrabat masticku, ktoru pouzivalo tolko ludi?
Imazol PASTA (nie krem, PASTA) robí zázraky- vlastná skúsenosť u oboch detí
ja som Imazol nikdy nepouzila a prvy o nom pocujem :D ale verim ze je dobry my sme pozivali ten Bepanthen care ale ten nie je na zapareninky ako take ale aby sa im predchadzalo. urcite ho odporucam ako prevenciu.
Ja som par tyzdnov pouzivala bepanthen,ale stale mala dcerka cervenu pokozku....potom som sekla so vsetkymi kremikmi a odvtedy mame pokoj 🙂 len cista voda,a ked uz bola starsia tak sa mi sama pytala prebalit,lebo sa rada umyvala 🙂 a ked mala nahodou niekedy cervene,raz som namastila s infadolanom a bolo vsetko ok...p.s. vypustila som vsetky kremy,aj vlhcene utierky kvoli synechii a aj s tym mame odvtedy pokoj 🙂
Phytiol sa vyrába ale bez kyseliny - vyhodila som obal tak neviem ktorej - ale je za nu prírodná náhrada,
zaberá dobre ale nie tak ako predtým
Nám vždy pomohol bepanthen care.pekne upokojil pokožku a so zapareninami bol pokoj
Mne v lekarni povedali,ze novy pytiol neo je ovela slabsi ako imazol pasta.zr ked nepomaha imazol,je to zle 🙂 Ale tiez som neverila imazolu,no zachranil malej zaparene pysky.Nezabral hned ako kedysi pytiol,po 3 dnoch bolo po zapareninach a samozrejme dvakrat denne sa mala kupala v hypermangane.
Mne vzdy pomohol na vystipany a cerveny zadocek bepanthen care krem.ukludni pokozku hydratuje ju a do rana je vsetko v poriadku nic nestipe nesvrbi deti su spokojne🤗
Zrovna tento nie ale mame na SK bepanthen care a extra ja som ho tiez zacala pouzivat na doporucenie kamosky z UK kde som si ich nakupila do vybavicky vela a pouzivame dodnes je to vazne dobry kremik.
Dermazulen skús.
a to nie je klasicky bepanthen extra? len ma kus iny obal?
Ja už mám síce veľké deti, ale pri všetkých sa mi osvedčil sedací kúpeľ v hypermangáne a Imazol. Maste a krémy ktoré pokožku premasťovali to vždy urobili ešte horším.
ano aj ten bepanthen poznam 🙂 celkom fajn ze sa rozvijaju a vyvijaju nove vyrobky
Ja som tiez kupovala zasoby bepanthenu care aj extra tusim, v Uk a zlozenie bolo rovnake a tusim aj obal.
uz,ked su riadne zapareniny Pityol 🙂