icon

Zápcha u 3-ročného

gustawo
21. nov 2022

Dobrý deň mamičky. Prosím o radu som zúfalá. Malý sa 3ni nevie vykákat. Strašne ho to boli neskutočne plače.Davam glycerinove čipky aj taky ten sladký sirup neviem ako sa volá. Skúšame aj teplý kúpeľ dávam mu dokonca pit teplú vodu. Už mu ani nedávam jest iba vývar. A ovocie mi nechce jesť. Ďakujem pradte mi prosím.Nejake preháňadlo ináč to vidím asi len klystir. Ďakujem

anjelicek26
21. nov 2022

Ak nepomohli ani glycerinove cipky, mate skutocny problem. Treba ist smer nemocnica, Urcite uz nedavaj nic jest. Kamaratkin syn v podobnom veku mal pretocene crievko, keby tam napcha nieco este z hora, tak dostane nejaky toxicky sok. Maleho jej operovali este ten den, vdaka bohu, ze je lekarka a vybavila mu sono...zbal ho a chodte.

weronika90
21. nov 2022

Smer dr. Dcéra tak skončila v nemocnici- akútna operácia čriev. A to sme behali po dr. vyše týždňa. A všade nam vraveli že ma len problém s trávením.....Treba trvať na sone. Radšej zbytočne ako by bol väčší problém.

nikpa
21. nov 2022

@gustawo plače keď ide kakať lebo ma tvrde 💩 alebo preto že ho boli bruško? Kým ho neboli bruško tak nemá problém s črevami. My ste toto riešili asi pol roka, syn zdržiaval, rovnako ani čipky a preháňadlo nepomáhali. Na pohotovosti mi povedali, že kým nemá bolesti bruška, aj keď nekaka niekoľko dní, nie je to až taký problém, že musia dať klystír. Čo je horsie, že teraz to má v hlave už zafixované ako niečo čo ho boli a bude mať z kakania stres. Našemu jediné čo ako tak pomáhalo boli uvarené ovsené vločky, robila som mu z nich kašu každé ráno a pridáva som ich aj do polievok. Proste čím viac, tým lepšie a ešte kamilkovy čaj. Al

hannah88
21. nov 2022

@gustawo Ahoj, my sme mali podobný problém s kakaním, keď som malého odplienkovávala. Mal tvrdú stolicu, lebo zadržiaval, pomohol nám veľmi EASYLAX, je to mikroklystír harmančekový, a naozaj sa asi do 20sekúnd vykakal do plienky. A potom následne som pri ňom pri každom kakaní bola a ukľudňovala ho, vysvetľovala a prešlo to všetko asi do 2 týždňov, mal blok.

silceb
21. nov 2022

@gustawo ja riešim zápchy do synom snáď celý jeho život, teraz má 5 rokov a len veľmi malými krokmi sa to zlepšuje.
Určite nasadte vlákninu od Nestlé Optifibre - kúpite v lekárni na voľno - máme to odporučené od 2 gastro dr nezávisle od seba. Nám tiež glycerinove čipky a jedlo nezaberalo.
Túto vlákninu dávame denne je bez chuti a zápachu, nie je cítiť, takže zamiešať do jedla alebo do vody s istotou aby ste vedeli,že to pôjde do neho.
Potom mám dobrú skúsenosť s makcovadlom stolice, sú 2 typy,teda 2 látky - v lekárni vám poradia - 1 vo forme sirupu (nenápadne má názov, niečo na L) a druhé vo forme prášku, tam je latka macrogol.
Nasadte ihneď toto a do 2 dní by malo všetko vyjsť. Potom je úžasný čaj na vyprázdňovanie, doslova. Ten som kupovala v takých potravinách so zdravou výživou.
A určite vydáte čokoľvek čo obsahuje kakao.
Toto nám pomáha + my sme šli už do silnejších cipkov, ale tie sú na predpis od gastro dr a raz som robila aj doma klystír, ale to bolo o ničom
Do nemocnice sme sa nikdy chvalabohu nedostali, všetko konzultované s dr - obvodný, gastro, chirurgia a vždy to šlo bez krvi.
Nás rekord totálneho zadržania stolice bolo 14 dní....

chvostik1
21. nov 2022

@silceb Fiha, a to ste sa po 14 dňoch nekakania naozaj nebali a nechytili, ze predsa len do tej nemocnice pojdete?

Moja nekakala 11 dni, ale dr nas do nemocnice hnala raketovou rychlostou.

81anina
21. nov 2022

@silceb Lactulosa Biomedica sa volá ten sirup. Synovi veľmi pomohol na tvrdú stolicu keď ho zapekalo z prikrmov

silceb
21. nov 2022

@chvostik1 samozrejme že sme sa báli, už po týždni...ale za tým je dlhší osobný príbeh, takze boli sme pod kontrolou a to bolo hlavne na začiatku tých zápch. Teraz to býva tiež niekedy extrém, no naučili sme sa postupy.