icon

Zarastený necht na palci v ľavom rohu

erika71
29. dec 2013

Ahojte maminky, som zúfalá ☹ a potrebujem poradiť. Syn má pomaly 13 rokov a zarástol mu necht na nohe. Zle si to ostrihal . Má tam vonku divé mäso, ktoré po aplikácií framykoin krému sa začína sťahovať , ustupovať, hojiť... Na noc som mu dala na to Betadin tekutinu a prelepila dezinfekčnou náplasťou. Ešte spí, nevidela som to dnes,no nebolí ho to. Má ta už len mierny zápal, asi ten framykoin krém pomohol. Ale čo ďalej. V žiadnom prípade by som to nechcela dať strhávať. Celú noc som nespala a bolí ma z nervov žalúdok. Máte s tým skúsenosti ? Viete mi poradiť ? Vďaka za odpovede.

Strana
z3
francesska2
16. apr 2015

Ahoj, velmi jednoducho, ani u doktorky sme neboli... 🙂 kupila som leokoplast ten v celku taky dlhy pas,to som si strihala cca na 1,5 cm sirku podla potreby, prilepila som koniec leokoplastu k hrane zarastajuceho nechtu a odtiahla tym leokoplastom kozu od nechta dozadu, obtocila okolo palca aby to odtahovalo tu kozu od nechtu... neviem ci ste ma pochopili 😀 ked tak zajtra by som poslala foto... no a dezinfikovala som necht betadine roztokom... opakovala som to kolko bolo treba, tri az 5 krat denne aj na noc asi zo dva tyzdne no proste do uplneho zahojenia 🙂

mravvcek
16. apr 2015

@francesska2 a nestrihali ste nic? Nevratilo sa to?

silvia256
28. apr 2015

Tak ja som mala tiež zarastený a my orezali boky nechtu a ostal mi iba stred je to neuveriteľne veľká bolesť pichli mi dve injekcie na umŕtvenie a aj tak som všetko cítila a potom keď som vychádzala z nemocnice tak som odpadla :( a teraz mi to zase začalo :( :( 😒 😖 😖

silvia256
28. apr 2015

@evka4 mne to tiž tak orezali .)

lenulienka86
28. nov 2015

Dievcata, prosim kontakt na sikovneho sukr.chirurga v Ba co mi oreze dive maso bez vyseknutia z nechtu. Necht nezarasta, vidim okraj. A uz mesiac sa trapim s otlakom ktory sa mi zvrtok. Neboli to ale chrastu mam miesto necht.bocneho lozka. Na ruzinovskej chirurgii mi to lapisovali lebo som nechcela dat strhnut necht. Ale jedna chrasta odpadne a dive maso tak ako predtym.

ellasofia
10. feb 2016

ahojte,
doporučujem navštíviť pedikúru a dať nechty správne ošetriť.

www.pedikurasupova.sk

tomasmrocek
Autor odpoveď zmazal
zsaulicova
22. dec 2018

@kveta prosim napiste mi toho chirurga synovec s tym ma uz 2r problem.
Zsaulicova@azet.sk
Napiste mi prosim mail
Dakujem

lucika121
4. feb 2020

@lenulienka86 prosím vás ako ste dopadli s hľadaním dobrého chirurga ktorý nechce strhnúť necht kvôli divemu mäsu? Taktiež hľadam niekoho v BA a okolí. Ďakujem moc..

lenulienka86
10. feb 2020

@lucika121 ooo ruzinovska nemocnica. Chirurgicka radova. Pekne mi povedala ze to mozeme skusit lapisovat ak chcem tu agoniu este predlzovat. A o tyzden som uz dosla rozhodnuta. Nestrhla mi cely necht. Asi tretinu iba. Bolia iba injekcie. Potom uz necitite nic. Ani o par hodin ked vysumi anesteza. V pohode. Odporucam nechat chirurga robit svoju robotu.

lucika121
10. feb 2020

@lenulienka86 jejda,no ja sa to bojím, a nakoľko má to zatiaľ v ničom neobmedzuje nechcem si to nechať strhnúť. Akurát dnes som bola na koznom a dala mi masticku,že skúsime nech to prestane rásť. A spomenula som jej Lapis a ten že skúsime keď ten krém nezaberie. Moc to bolelo? A to hojenie ako prebieha? A nemáte náhodou foto ako to vyzeralo pred zákrokom?

lenulienka86
10. feb 2020

@lucika121 uz foto nenajdem. Baneocin mi s tym nic neurobil. Tiez ma nebolelo ani neobmedzovalo ale po lapisovani to vyzeralo otrasne. A cierna velka chrasta.

lucika121
10. feb 2020

@lenulienka86 jaj a to teda nedopadlo ako malo? To ti priamo na chirurgii robili? Ja som rozmýšľala že si to urobím doma prípadne,ale teraz veru neviem...

lenulienka86
13. feb 2020

@lucika121 no lapisovanie tomu nepomohlo nijak. Doma som si to sama. Nemalo to vyznam. Ono to bolo u mna na zaciatku uplne ze nic. Asi pol milimetra diveho masa. Posli mi foto ako to mas a ja ti napisem ci som to mala horsie nez ty.
Sla som na chirurgiu na 2x. Lebo 1x som si to nedala urobit hoci lekarka uz vtedy chcela robit ablaciu. (Strhnut) druhykrat som uz isla rozhodnuta. Za 5minut bolo

katrin21
13. feb 2020

@lucika121 najdi si pedikerku co robi špony na nechty..velka pomoc

lenulienka86
13. feb 2020

@katrin21 jasne. Ta jej urobi chirurgicky zakrok :D Pisala ze ma kusok diveho masa. Chirurg jej to zadarmo opravi za 5minut

karush
13. feb 2020

@lucika121 necht sa celý nestrháva, to je zastaralá metóda, vyrezáva sa len zarovno malá časť nechtu, mastičky na "cudzie" teleso v prste ti nepomôžu
nedávno mi to robil chirurg, zároveň vyrezal aj divé mäso aj časť necht. valu, aby mi to už nezarastalo..o pár dní sa mu zdalo, že mi tam ostala malá časť divého mäsa a dal na to lapis, no v živote som takú bolesť a pálenie necítila- ja som asi nejak prehnane zareagovala na to lapisovanie, ale dnes to mám už pekne zahojené

lenulienka86
13. feb 2020

@karush mne asi 4mm nechta "odrezala" lekarka. A bolo to v poriadku na kontrole o 2 ci 3dni

karush
13. feb 2020

@lenulienka86 aj mne sa to zdalo v poriadku, neviem, kde tam videl ešte to divé mäso😀, no dobrovoľne lapis po tejto skúsenosti nikdy viac😅

katrin21
13. feb 2020

@lenulienka86 videla si podologiu,kde skalpelom riesia necht,odrezu taky trojuholnik a ranu vyplnila a osetria? Alebo spony,ano aj dive maso.. zalezi aly stav
A zabi ma,ale na vlastne oci som videla chalana,ktory dosiel s palcami cervenymi 2x zbacsenymi az ma bolel pohlad na ne, na biorezonanciu do bioharmonie.sedela som vedla neho.stretli sme sa asi o mesiac a uz to mal krasne... bez zakroku proste biorezonancia odstranila zapal, bakteriu,co tam mal atd... u chirurga bol x krat, zufalstvo ho skeptickeho priviedli az na biorezonanciu a vidis. Pomohlo

katrin21
13. feb 2020

Tu mas priklad pred a po.. odstranenie zarasteneho a druhy pripad je spona

Strana
z3