Zarastený necht na palci v ľavom rohu
Ahojte maminky, som zúfalá ☹ a potrebujem poradiť. Syn má pomaly 13 rokov a zarástol mu necht na nohe. Zle si to ostrihal . Má tam vonku divé mäso, ktoré po aplikácií framykoin krému sa začína sťahovať , ustupovať, hojiť... Na noc som mu dala na to Betadin tekutinu a prelepila dezinfekčnou náplasťou. Ešte spí, nevidela som to dnes,no nebolí ho to. Má ta už len mierny zápal, asi ten framykoin krém pomohol. Ale čo ďalej. V žiadnom prípade by som to nechcela dať strhávať. Celú noc som nespala a bolí ma z nervov žalúdok. Máte s tým skúsenosti ? Viete mi poradiť ? Vďaka za odpovede.
@erika71 no neviem, ja by som do toho takto kratko po zakroku nezasahovala. Sem/tam mu to previaz, ale zatial asi nie denne. Podla mna tam nepotrebuje ziadne masticky, telo by si s tym malo poradit same.
Ja som s tym normalne chodila do skoly, tak podla mna PN na to netreba, ale tak to je uz podla Tvojho uvazenia.
Kúštik gazy namocit do betadinu a vopchat pod necht do rohu,stačí trosicka koľko sa vám tam vojde. Zmierni to tlak nechtu ktory tlačí do živého mäsa a spôsobuje bolesť a zápal. Prešla som si svojim,Repik,antibioticke maste,vystrihnutie u chirurga...začala som si takto ulavovat aby mi netlacil necht do mäsa. Už som isla aj do salónu na šponu a tam ma pochválili,ze stačí takto vypĺňať miesto a ono sa to ukľudni a necht vyrastie. A odvtedy mam pokoj. Neni ppotrebné kazdy den vymieňať gázu. Nechty strihať dorovna!!!
DAJ SIPRETPISAť LEKAROVI OLEJO BALZAM JA SOMTO MALA PO PORODE TIEš SOM SI ZLE OCTRIHLA NECH T A MALA SOM TO NA OBOCH PALCOCH A POTOM TO POMALIKI OTSTRIHUJ TENKIMI NOžNIčKAMI ALEBO šTIKAčKAMI S TENKIM KONCOM NA ZASTRIHAVANIE JA MAM TERAS POKOJ ALE MNUSIš VISTRIHNUT KOLKO SA TI BUDEDAť
@erika71 po zakroku si mu to mala mocit v repiku ma stahujuce ucinky... mne ked sa zbiera palec na nohe davam si slaninu na palec aj po dva dni normalne citim ako mi to taha... alebo este aj do slanej vody. mne sa to zacalo robit teraz po detoch najprv pri jednom to som vystrihla a bol pokoj a teraz po druhom sa neviem dako zbavit toho ale naposledy ked sa mi to spravilo som si to celkom dobre spravila. Moj ujo to mal tiez a jemu strhavali nechcet 5x. 3x v spanielsku bez umrtvenia normalne za ziva bez injekcie bez vsetkeho a potom na slovensku este 2x a to ked povedal doktorovi, že mu to robili bez injekcie len nanho kukali. ale teraz uz ma nastastie pokoj a dlhe roky sa s tym trapil. a aj sesternica mala vrasteny a tiez jej strhavalai a uz je ok. a s tym divým mesom no odrezat. mne rezali po prvom porode. pocas tehotenstva sa mi na ruke na prste spravilo z nicoho nic. spravila sa mi taka ako zrazeninka samozrejme som si to prepichla lebo sa mi tam zbierala krv a uz to slo. katastrofa to bola a asi pol roka som s tým kapala a len to rastlo a rastlo. a mala som to na prste na ruke nie naho ved to mu musi aj vadit na nohe v topanke. no drzte sa hlavne a nech mate cim skor po takomto neprijemnom probleme
@opica89 no lekár nám kázal dať na to Betadin a kamilkovať. A nestrhli mu celý ale iba vystrihol tú zarastenú časť.Už to má pekné, aj to divé mäso mu ostrihol , potom ho to nebolelo, iba po injekcií cítil veľký tlak. Ale ani potom doma ho to už nebolelo. Takže dúfam že sa už nič také nestane a budeme dávať väčší pozor.. 🙂
Som rada ze som tu nasla aj takutu temu...v stredu som bola na chirur.nestrhaval mi necht len mi to narezal a vystrihol ten kusok nechtu,nesil mi to...mam to stale zaviazane,robim si uz sama prevez vycistim s liehom,necham vysumiet a pak nakvapkam na gazu betadine a zafacujem....dnes je tomu 4 dni co som cakala ze sa to rychlo zahoji namiesto toho palec opuchnuty,chodidlo opuchnute,stale bolesta trhanie nemozem ani chodit...ked si to prevezujem vyteka trosku hnizu....chcela by som sa dnes uz osprchovat myslute ze to bude stipat? A je to normal ze to tak opuchlo? V pondelok zavolam domymu ci to mozem macat v repicku
@zeytin ahoj a mozes mi prosim poslat odkaz ako to vyzera, aplikuje sa a kde to zohnam? Som z popradu a mala ani nie 2 rocna dcerka s tym ma problem a musi ju to uz strasne boliet ale necht jej nechcem dat strhnut, vdaka
@mariannan a ako ste s tymi nechtikmi na tom teraz? Mala ma 21 mesiacov a tiez jej tak rastu nechtiky na nohach a teraz jej jeden palec opuchol a zcervenel, asi jej zarasta necht ale strhavat necht takemu mwlemu dietatu, ktore vkuse beha skace neviem no... ☹
@francesska2 Ahoj, ja som z BA, pošlem ti link, kde som si to dala robiť ja, ale určite aj u vás bude medicinálna pedikúra. Tu je ten link, dúfam, že ti pomôže: http://www.cmp.sk/old/kontakt.html
Alebo prípadne im zavolaj, oni totiž robia aj školenia po celom Slovensku, možno ti budú vedieť niekoho odporučiť aj v Poprade 🙂 Ak by si sa chcela na niečo popýtať, kľudne sa pýtaj 🙂
Pani Eva na Krásnom mieste v Prievoze. Vynikajúca pedikúra, aj šponovanie či ošetrenie zarasteného nechtu.
medicialna pedikura. cim skor. ja som skoncila dvakrat na chirurgiu aj mi trhali nechet. cim skor k pedikerke, nech vylieci a ukaze ako to riesit dalej. pri trhani nechtu som zazila najhorsiu bolest vo svojom zivote, neprajem nikomu. kebyze skor viem o tej pedikerke nemusim sa tak trapit.
Prosim vas nemate niekto skusenost s niekym v Ke co dokaze pomoct so zarastenym nechtom?
@francesska2 ako ste doriesili tie nechtiky?

Ahojte,je to trochu mimo ale neviete mi niektora ppradit...mam 21.mesacnu princeznu,ktorej nechtiky na nozkach rastu akoby lemovali prsty...cize sa jej tocia okolo prstov,ako by jej chceli znovu zarast do prsta...neviem to opisat,skratka sa jej zatacaju...co mam s tym robit? Jej nezarastaju po stranach ale cely nechtik jej netrci ako na ruckach ale toci sa smerom dolu k prstom..vytvara taky obluk...