Zarastený nechtík u 2,5 ročného dieťaťa
Dcérke zarástol nechtík na ľavej nôžke na palci z vnútornej strany. Už pár dní sa mi nechtík nezdal a dnes som si všimla že sa jej to zapálilo a asi sa tam už tvorí hnis. Dcérka si strašne nerada strihá nechty. Skúšali sme na ňu už všelijaké finty, aj jej dohovoriť že nechtíky sa musia strihať ale nič nepomohlo. Proste si dobrovoľne ostrihať nechty nenechá, a to hlavne na nohách. Preto jej vždy ostrihám len tak narýchlo ako sa mi podarí. Strašne sa pri tom bráni a má teda silu, takže sa to strihá naozaj ťažko. Asi som jej to tentoraz odstrihla zle keďže jej to začalo takto zarastať. Poraďte prosím čo s tým. Nastriekala som jej tam dezinfekciu. Mám jej kúpiť nejakú hojivú masť? Zatiaľ s tým nechcem behať k doktorovi, ešte z toho bude mať horší stres ako doteraz.
Ako nechcem byť za čudnú ,ale ja na vytiahnutie hnisu používam domácu slaninu. Je to rokmi overený recept ešte od mojej babky. ja maám zarastené nechty pravidelne. Ak je tam hnis, dám na to kúsok slaniny, zabalím a ráno je hni von. Umyjem a pod necht strčím kúsok vaty namočenej v liehu, alebo špirituse. Ten necht nadvihne a takto to vymieňam aspoň 2xdenne. Po 3 dňoch je necht v poriadku, ale stále to nadvihujem kým necht neprerastie...
@lusyke alpu alpu a opat alpu, alpu na tampon a vytierat aj kazdu hodinu, dohadni sa s medicinalnou pedikurou niekde, standartne sa davaju aj spony ale az detom od 8 rokov...osobne si myslim ze alpa a trosku tamponady resp vaty bude stacit ale pokial s tym nemas skusenosti treba ist na medicinalnu pedikuru
@libela nieje to divne. taketo babske recepty byvaju niekedy lepsie ako lieky z lekarne. Ja ked mam chytene priedusky tak mi nepomoze nic ine iba si na noc prilozit na hrudnik latku natretu s nahriatou husacou mastou. Ta mast mi zapal vytiahne a uvolni hlieny. Takze vdaka za radu...mozno aj na slaninu pride 🙂
všetkým aj maličkým deťičkám odporúčam jednoduchú ale hlavne účinnú techniku podľa Mareka Volfa, mne to skutočne POMOHLO 😀 😀 , žiadna chirurgia a určite nie deťom, kt. by mali len traumu...
http://nechty-dajana.webnode.sk/pedikura/ako-na...
@lusyke Už len to, že má traumu zo strihania nechtov je divné ....a keď sa jej bude chcieť dotknúť na tej rane doktor, tak nebude mať traumu, ako si spomínala, ale dostane "hysterický záchvat" , kopne doktora a to už bude na psychiatra ☹ Jedna "výchovná" by jej neuškodila, hneď by ju tie maniére prešli ☹
@lusyke môj malý má 3 roky, ale od malička máme problémy so zarastajúcimi nechtíkmi. My sme dávali camphorichtyolovú masť na noc, ráno vždy dole a viac krát denne som mu prštek umývala repíkom. Potom mi pediatrička poradila babský recept (pár kvapiek mlieka zmiešať s hrubou krupicou a natrieť na prst). Takže toto som striedala s tou ichtyolovou masťou, lebo tá po dlhšom používaní dosť dráždi pokožku. A celkom pekne sa nám to vždy zahojilo... 🙂

@lusyke urcite nie ziadny chirurg, ten strhne nechet a o par mesiacov bude zarastat zas. Ak mas doma framykoin, natieraj, cca po 2 dnoch zapal ustupi (moja mala si tak rypala do nechtu, az si nahnala zapal aj s divym masom). Potom sa skus dohodnut s pedikerkou co robi medicialnu pedikuru nech jej da pod rohy nechtov tampony (neboli to) alebo sponu. Ta ma za ulohu zdvihnut kraje nechtov, ktore zarastaju do masa. Mne takto vyliecili obidva palce. Keby som to bola vedela skor, tak ku chirurgovi so zarastenym nechtom nikdy nejdem. A zvlast dieta by z toho malo velmi skaredy zazitok. Drzim palce