icon

Zase choré štvorročné dieťa

helen4
14. sep 2016

Ahojte mamicky.Prosim vas o radu.Moj 4 rocny syn mal uz tri krat po sebe zapalene hrdlo a musel brat antibiotika.Vzdy to ma ked sa hra spoti sa a trosku sa napije vlaznej vody uz davam na neho aj pozor aby tak nebehal a nepil hned studenu vodu,ale teraz chodi uz do skolky a tam na naho dohliadnut nemozem.Akurat dnes vecer uz zasa zacal soplit a hovori mi ze ho boli hrdielko,uz som z toho nestastna co mam robit?,...ktora maminka ma ten isty problem?.,,,dakujem

Strana
z2
helen4
autor
21. sep 2016

@luxus10 to je kolko tych tabletiek,uzivala som 4 denne ked som bola tehotna tvrdlo mi brusko a nezaberalo,jedine infuzie,ale potom sa mi to zasa vratilo

dekys
21. sep 2016

@helen4 pracujem v lekárni, magne b6 forte 1000mg neexistuje. Len 100mg.horcik je tam vo forme citratu, ten je najlepšie vstrebatelny.ALE,aj napriek tomu je slabý. Najlepšie čo na slovenskom trhu je, je Supermag B6 od firmy Astina. Obsahuje citrat horčíka 375mg a vitamín B6 spolu s čiernym korením na ešte lepšie vstrebanie. Ten modrý čo Dr predpisujú ani nemusíš užívať. Má to ten istý účinok 😀

luxus10
21. sep 2016

1000mg soli horcika...

helen4
autor
21. sep 2016

@dekys ved mi to nijak neslo do hlavy co luxus pisala dakujem tak som mudrejsia.,,,

luxus10
21. sep 2016

ano a aj magnerot opdporucaju lekari a je to pre niekoho na nic...tak ako vela volnopredajnych pripravkov, biznis hybe svetom a penazenkami ludi...

zachvilu sem niekto napise ze horcik neexistuje...

a ze bakterie a viry nejsou, a ze za bolest hrdla moze psychika, nie?

kolko pracovnikov v lekarni tolko nazorov...a mozno aj kadejakyvh zamerov....

kazdy si musi vybrat dla seba...niekto ma ako liek borovicku s vodkou, a ani nevie co je bolest hrdla, a my tu tocime o horciku.... 🙂

luxus10
21. sep 2016

1000mg soli horcika...a z toho 100 mg cisteho horcika- magne b6 forte, sedomodra krabicka-co ti helen nejde do hlavy?vies o ktory ide....

dekys
21. sep 2016

@luxus10 magne b6 forte obsahuje citrónan horečnatý.... A zvyšok tvojho príspevku som nepochopila 🙂 asi trosku paranoja takto neskoro večer

dekys
21. sep 2016

A len tak mimochodom, keďže nepracujem v Dr.Max lekárni, odporúčam to co je ozaj dobre, príp. S čím mam skúsenosti. A nie ako u pentakov kde ponúkajú to co im je nakazane 🙂 a samozrejme musia p re dať aj niečo navyše. Ak nie,beda.

luxus10
21. sep 2016

@dekys presne to som mala na mysli , co pises...

a drmax je zly, lebo ma detse mg? 🙂

a chapeme ze niekomu staci sumak mg, v ktorom ani lisky netusia kolko je cisteho horcika, a hold niekto je narocnejsi, lebo sumaky mu nezaberaju...

kolko ludi tolko chuti a nazorov.....

a neurazaj sa,- snaha v tejto teme je pomoc, na tom sa isto zhodneme...

luxus10
21. sep 2016

@dekys a pocuj ked ta tu takto mame, co povies na to ked napr . tento horcik u pentakov stoji cca 10 € jedna krabicka, v kamennej lekarni ja tento kupujem za 8,60€, a potom je ku prikladu taka internetova lekaren -Moja lekaren a tam pred cca 3 mes. bola cena 6,60€- teraz neviem aka je tam cena...je takyto rozdiel na jednej krabicke vobec doveryhodny? lebo je minimalne zaujimavy z pohladu dlhodobej spotreby....

nie je to napr. fejk? o marziach lekarni a o cenotvorbe sa tu bavit nemusime...

co ty na to?

triciachloebrody
22. sep 2016

Vsetci ste furt chori - tie deti to je hroza ! Tu vsetci piju vodu z c hladnicky + lad a nic im nie je. To bude tym sialenym kurenim-zateplovanim-babusenim sa a malo cerstveho vzduchu ! No a c a j I c e k musi pit kady od narodenia , ze ?

charity
22. sep 2016

@helen4 Vyzera to tak, ze to mozes mat. Tie symptomy sedia.

eeffka
22. sep 2016

@triciachloebrody no akurat som isla pisat ze ja pijem vyslovene len ladove vody,bublinkove ...caj asi tak liter za rok a ked ho varim tak v praci vedia ze som chora
chodim bez ponoziek kym sa da,rano umyjem hlavu a idem aj s mokrymi vlasmi, v kancli mam otvorene okno , pancichy som nemala na sebe snad aj 5r v zime a nic mi nie je. Deti drzim podobne nie vsak az do takeho extremu ale ja som za cudnu u svokry a svagrina je uvedeny typ a deti ma v kuse chore
Ludia co piju len vlazne vody, stopu sa vitaminmy, saliky pri vetriku a pod maju stale nejaky zdravotny problem... myslim ze je nacase pouvazovat nat prehnanou starostlivostou

charity
22. sep 2016

Bacha, to, co pise Effka, plati pre beznych ludi, ale nie pre ludi s HIT. Chlad u ludi s HIT automaticky vyplavi histamin a ten sa prejavi chorobnymi prejavmi, takze Effkin pristup pri HIT sa neodporuca. Pri HIT sa treba drzat vo vaticke.

siska53
22. sep 2016

@charity ty to fakt? Ja od urciteho obdobia akonahle vypijem studenu vodu,tak rovno mozem ist k lekarovi,lebo ma rozboli hrdlo a ochoriem.. Takisto som.musela zacat nosit sal cez usta a capice,ktore som od nepamati neznasala, lebo akonahle je vonku chladny vzduch,ked ho dycham,rozboli ma hrdlo. V teple to prejde,ale vonku ho citim. A to si pamatam,ze v puberte som nenosila vobec pancuchy ,behala nalahko a casom,nejak pred 30tkoi kusok sa to zmenilo,zacala som byt - ja to volam alergicka na chlad,musela som sa vyhybat studenym napojom (to uz sice dlhsie-po 20tke som to vypozorovala), ale tie capice a saly,to je pre mna utrpenie..ale lepsie,ako byt vkuse chora...
Mohlo sa mi to len tak rozvinut tiez,ta HIT? Napr. Preto,lebo jedno obdobie do mna vkuse pchala atb lekarka? Nakoniec sa zistilo,ze chorlava som bola kvoli alergii na prach a zubu..

charity
22. sep 2016

@siska53 HIT sa vekom zhorsuje, takze najcastejsie je diagnostikovany zenam okolo 40-ky.

Moze sa objavit aj prechodne, ked crevo vdaka alergii alebo zapalu nefunguje ako ma.

Mne a par HITakom, co poznam, sa v zime spusti ciry sopel. To je prejav vyplaveneho histaminu. A to s tym hrdlom, ktore sa po studenom hned zapali, mavam tiez. Daj sa otestovat. A ak Ti to najdu, napis mi, lebo slovenski lekari radia uz prekonane typy diety, tak Ti poradim ako inak mozes dietovat s mensimi obmedzeniami.

siska53
23. sep 2016

@charity dakujem. A u koho mam ziadat otestovanie? U imunoalergologa?

charity
23. sep 2016

@siska53 Ano.

nicolasss
23. sep 2016

@helen4 ahoj mi sme mali to iste a odkedy maly zacal chodit do skolky hrozne vyskusali sme vsetko mozne. Treba jest vela.ovocia a.zeleniny ale ako ked to maly neda do ust? Kamoska nam poradila forever detske vitaminy zo zeleniny a ovocia malemu davam vždy rano a tiez probiotika to su take gulicky ktore ocistia.crievka a pokoj.Fakt odporucam. 🙂

nicolasss
23. sep 2016

Naš maly bol tiež v kuse chory lebo nepapa ovocie a zeleninu. Neda mi do pusy nič jedine čo spapa su maliny. Imunita o ničom. Tak som kupovala všelijake vitaminy a velke peniaze utracala za colostrum. Kamoška mi poradila Forever Kids to su vitaminy zo zeleniny a ovocia malemu davam každe rano nie su drahe a probiotika take male gulicky ktore bral raz na jesen a raz na jar. a mame pokoj. Všetkym mamička odporučam. Tieto zábavné a lahodné multivitamíny s hroznovou príchuťou poskytujú dospelým aj rastúcim deťom od dvoch rokov nevyhnutné vitamíny, minerály a rastlinné živiny, ktoré im možno chýbajú.

helen4
autor
23. sep 2016

@nicolasss papame ich uz davno

nicolasss
23. sep 2016

@helen4 aj probiotika ste skusili? Mi najprv probiotika a potom sme brali vitaminky.

Strana
z2