icon

Zášklby bábätka pri hraní a keď sa teší

adriana37336
23. nov 2016

Ahojte mamičky, vôbec neviem, ako to tu funguje, ale nutne potrebujem poradiť. Mám 7 mesačného syna a...máme takúto vec:
Keď sa malý teší, smeje sa, kričí od radosti, už 2x som spozorovala, že ho ako keby zabrzdilo. Proste ho šklbne, ako keby zrazu dostal kŕč do celého tela, hlavne od pása hore. Doteraz sme nemali žiaden podobný problém a vlastne žiaden iný. Všetko zvládal v pohode. Očkovania bez teplôt, vývoj má v poriadku, jednoducho všetko je tak, ako má byť.
Stretla sa už niektorá z vás s tým? Čo to môže byť? A prečo sa to deje?
Ďakujem

gabrielkaa
23. nov 2016

Ako dlho to trvá, myslím ten kŕč? Išla by som asi na neurológiu. Alebo minimálne by som sa opýtala na to pediatra.

adriana37336
autor
23. nov 2016

Sekundová záležitosť. Jeho len šklbne a smeje sa ďalej.

kazuso
23. nov 2016

Nemusí to znamenať nič, ale u môjho vnuka presne takto vyzerali prvé prejavy epilepsie. Ja by som s dieťaťom rozhodne išla na neurológiu.

adriana37336
autor
24. nov 2016

kazuso a prejavovalo sa mu to tiež len keď sa tešil? Alebo aj za kľudu?

jasna
24. nov 2016

Dobrý deň, môj syn to mal tiež od bábätka, pobehali sme rôzne vyšetrenia, práve na vylúčenie epilepsie, neurologicé, eeg, vyš. krvi...nakoniec to uzavreli, že je to ok, keď to ma len vtedy, keď sa teší...dufala som, že z toho vyrastie. teraz ma 6 rokov a zatial mu to zostalo. Je to inteligentny, vesely, chlapec bez akýchkolvek zdravotných problemov, ciastocne to vie ovladnut, zmiernit, ked ho upozorním "aby nelietal". Stretla som už 2 deti s rovnakými prejavmi radosti, obe z toho vyrástli, jedno vo veku 6 rokov, druhé vo veku 8 rokov...Tak verim, že aj my sa toho časom zbavíme. trošku sa obávam, ak nastúpi do školy, reakcií iných detí. V školke, ked sa ho na to niekto opytal, tak len odpovedal, ze on sa tak teší 🙂 takže moja rada znie, pobehať vyšetrenia, a ak nič nezistia, zmieriť sa s tým...

adriana37336
autor
24. nov 2016

@jasna trosku ste ma upokojili, lebo už som si v hlave vytvárala všelijaké teórie. Pravdu povediac, radšej nech to má z radosti hoc aj dlhšie, ako z choroby. Ďakujem

adriana37336
autor
24. nov 2016

@kazuso
kazuso a prejavovalo sa mu to tiež len keď sa tešil? Alebo aj za kľudu?

adriana37336
autor
24. nov 2016

@gabrielkaa sekundová záležitosť. Určite to spomeniem lekárke.

kazuso
24. nov 2016

@adriana37336 on bol ešte maličký, ale objavilo sa to tiež pri prejavoch nadšenia.

adriana37336
autor
24. nov 2016

@kazuso a teraz je váš maly na tom ako? Ak smiem vedieť..?! Dalo sa to nejako do poriadku?

kazuso
24. nov 2016

@adriana37336 má štyri roky a berie lieky. Neobjavujú sa mu už žiadne príznaky a dokonca sa dávky liekov o niečo znížili.

adriana37336
autor
24. nov 2016

@kazuso ďakujem za info. A držím palce aby lieky úplne prestal brať a aby bolo všetko OK.

grandzero9
24. nov 2016

ako to dopadlo pojdes s nim na to vysetrenie? ja by som aspon pre pokoj skusila mozno to nic neznamena ale asppo budes kludnejsia ked mu sprravia nejake vysetrenia. Podla toho co pises tak sa to opakuje castejsie takze uz by to neurolog mohol zistit ale drzim palceky aby to nebolo nic vazne

adriana37336
autor
24. nov 2016

@grandzero9 objednala som nás k neurológovi. Ideme zajtra o 10:30h..nervózna som z toho ako pes.
Ja si pamätám, že susedky syn to robil (2,5ročný) keď sa tešil. Presne ako náš. Tak snáď to bude tiež ,,len to".
Ďakujem

dundul
25. nov 2016

Nasad mu pyridoxin(vitamin B6) 1/2 tabl rano a 1/2 vecer moze sa uzivat dlhodobo, nerodila si nahodou sekciou? Takymto detom by uz tento vitamin mali nasadit uz v porodnici.

adriana37336
autor
28. nov 2016

@dandul áno rodila som sekciou. Opýtam sa na to pediatričky. Nechcem mu dávať lieky bez jej vedomia, keďže nie som lekár. Ale ďakujem za radu.
Boli sme na sono a dnes ideme ešte na EEG, tak uvidíme, ako to dopadne. Sono bolo OK. Neurologička vravela, že to môže byt aj rastom zubov. Tak verím, že je to tým a že keď zúbky vylezú, tak to prestane.

adriana37336
autor
29. nov 2016

Dnes sme už mali hotové výsledky z EEG vyšetrenia. Všetko je v poriadku. Neurologička povedala, že to môže byt z rastu zubov. Že ak by sme spozorovali ešte niečo zvláštne tak sa s ňou máme poradiť a povedať jej to.

kazuso
29. nov 2016

@adriana37336 To je výborná správa. Držím palce aby bolo aj naďalej všetko v poriadku.

adriana37336
autor
30. nov 2016

@kazuso ďakujeme

lucienne6
20. sep 2021

@adriana37336 dobrý deň, môžem sa spýtať ako ste dopadli? 🙂 mam video syna kde robí to co popisujete, aj By som vám ho rada poslala, či je to niečo podobné. 🙂