icon

Zasnené dieťa: Je to normálne správanie?

Dnes o 06:52

Ahojte, chcela by som sa opýtať či je normálne, že 3,5ročné dieťa je občas “mimo”. Občas ako keby bolo vo vlastnom svete. Inak veľmi pekne sa hra, veľa rozpráva, aj kamarátov má, ale občas ako keby ho vyplo a pozerá do prázdna. Epilepsia to nebude pravdepodobne, lebo po oslovení hneď zareaguje. Minulý týždeň mi hovorila ucitelka v škôlke že jej musela všetko 2-3x opakovať aby spravila, ako keby nepočúvala. Neviem do akej miery je to ok, viete poradiť prosím?

anonym_4b3d16
Dnes o 07:06

@anonym_autor epilepsiu by som dala vylúčiť lekárom, nie mojou domnienkou. Inak deti zvyknu byť zasnené. Väčšinou je to ich bujnou fantáziou, vyšším intelektom. No pokojne tam môže byť diagnóza od ADD, autizmus, po tu epilepsiu...
Toto naozaj riešiť s lekármi!

anonym_95aeb7
Dnes o 07:09

Deti majú svoj svet a teda epilepsie by ma ani nenapadla. Nemám problém, spravím si? Skôr by ma zaujímalo, či má uška v poriadku.

anonym_4b3d16
Dnes o 07:11
@anonym_95aeb7

Deti majú svoj svet a teda epilepsie by ma ani nenapadla. Nemám problém, spravím si? Skôr by ma zaujímalo, či má uška v poriadku.

@anonym_95aeb7 ešte raz prečítaj čo píše

anonym_185e3e
Dnes o 07:12

U môjho syna to bol príznak ADD a PAS.

autor
Dnes o 07:30
@anonym_95aeb7

@anonym_95aeb7 ušká v poriadku. So správaním žiadne problémy, stále ju chvália aj v škôlke že je zlatá a žiadne problémy s ňou. (Chodí už rok). Samozrejme doma občas vzdorovitá, ale v norme si myslím. Preto mi to príde zvláštne, že na druhej strane občas je tak ponorená do svojho sveta.

autor
Dnes o 07:32
@anonym_185e3e

U môjho syna to bol príznak ADD a PAS.

@anonym_185e3e ďakujem za odpoved. A boli aj iné príznaky?

anonym_86c568
Dnes o 08:05
@anonym_autor

@anonym_95aeb7 ušká v poriadku. So správaním žiadne problémy, stále ju chvália aj v škôlke že je zlatá a žiadne problémy s ňou. (Chodí už rok). Samozrejme doma občas vzdorovitá, ale v norme si myslím. Preto mi to príde zvláštne, že na druhej strane občas je tak ponorená do svojho sveta.

@anonym_autor
ADD...
Ja osobne som toho krásny príklad. Keď som to po rokoch začala riešiť, bola som za vtipnú! To predsa tí ľudia sú hyperaktívne, čo ja ani náhodou tak klasický. Nepotrebujem sa extrémne hýbať, behať atď.
Tiež som sa vedela zahladiet od detstva až do dnes. Mike dievčatko, veď nevyrusuje, nie je drzé len sa do okna diva na hodinách...
Počas života som nefungovala tak ako ostatní. Dodnes si musím pri upratovaní hovoriť v duchu - pekne z ľavá do prava a až potom keď je všetko hotové riešiť inú stranu, izbu atď.
Dokázala som presediet hodiny pri knihe, bez potreby pohybu. To ADD je skôr v hlave, myšlienkach, chaose a nie v hyperaktivite. Kľudne to môže mať. Ja som sa po rokoch diagnostikoval sama, verím, že tu teraz viacerí zahulaju očami. Potvrdenie? Nedávno add diagnostikoval psychologická synovi po 3 kolách testov. Je rovnaký ako ja...
Nie je to katastrofa, dá sa s tým žiť, zvlášť keď dostane od mala podporu v tomto smere.
A tu epilepsiou by som rozhodne dala vylúčiť lekárom. Idem riešiť práve niečo podobné u malého syna. Robí to tiež a ešte aj oči vyvráti hore.
Držím palce, možno len rada sníva 🙂♥️.

euka210
Dnes o 08:12

@anonym_autor tiez mi napadlo to Add

anonym_185e3e
Dnes o 08:15
@anonym_autor

@anonym_185e3e ďakujem za odpoved. A boli aj iné príznaky?

@anonym_autor ak spätne hľadám, tak áno, určite. Ale nehladaj iné príznaky a neutesuj sa, že tvoje dieťa je iné, iné príznaky nemá a teda je to ok. Mňa na to upozornila jeho učiteľka, pre mám to nebolo nič zvláštne, ja sa takto strácam bežne vo svojom svete. Poraď sa a odborníkmi.

anonym_3a9dfd
Dnes o 08:31

epi záchvaty. Neurol. urobí egg. to je bezbolestné, len dá na hlavu také čiapočku.
Moja dcéra sedela na stoličke, hompáľala nohami , úplná pohoda a neurol. videl epi záchvat. Nemám dôvod mu neveriť.

anonym_7d7ebb
Dnes o 09:08
@anonym_95aeb7

@anonym_95aeb7 ze by ta epi nenapadla? To je prave to prve co mi napadlo ked som to citala, takto sa moze prejavovat a je to jeden z prvych priznakov. Aj par zasnenych sekund.
@autorka spomenula by som to detskej lekarke s tym ze aj v skolke si to vsimli. Ona vas uz nasmeruje.

anonym_45e314
Dnes o 09:18

@anonym_autor Tiež to robím od detstva. Na oslovenie reagujem hneď. Detská lekárka, aspoň čo mi mama hovorila, to nejako riešila. Nič sa nezistilo. Takto si ma našiel frajer, že keď už som toľko na neho pozerala, tak sa rozhodol ma osloviť. A to som pozerala "doblba", stratená vo svojom svete. Aj teraz sa mi to stáva, že sa ľudia pýtajú, čo tak pozerám, zazerám a ja vôbec nie na nich. Ale mám kolegyňu, ktorá to robí, že aj uprostred práce, rozhovoru sa odmlčí, akokeby zasekne a pár sekúnd je akoby mimo, tam neviem, či by som sa neporadila s lekárom. Inak normálne funguje, nezdá sa, že by ju to obmedzovalo.

zuzkaa1991
Dnes o 10:45
@anonym_autor

@anonym_autor sused ma taku epilepsiu ze ho vypne tiez dlhe roky nevedel kedze to nevnimal zistilo sa to tak ked bol mlady dajme 20r ked šoféroval a "suchol"auto a to isiel bratrancom a po istej dobe ked zaparkovali zistil ze ma odsuchane auto az potom sa zistilo ze bol mimo

Ale viac menej istotne je to ze sa len zahladi do cinnosti alebo sa zapozera....

anonym_a003e5
Dnes o 11:23

@anonym_autor "epilepsiu nemá". Tak to môže len doktor tvrdiť a diagnostika epilepsie je mega ťažká vec. Na diagnostiku sa malé dieťa hospitalizuje. Robí sa eeg a aj záťažové eeg, majú aj kamery na izbe, keď sa dieťa zahľadí, vtedy sa má robiť eeg. Sú epilepsie, keď sa len zahľadíš a roky to takto máš, až príde pre neliečenu epi ku grand mal, ozajstnému záchvatu. Aj obyčajne eeg ti neodhalí epi,keď práve vtedy tá epi v hlave nie je. Takže toľko ku epi.