icon

Dve deti na rôznych základných školách. Máte skúsenosti?

hviezdicka2409
Dnes o 14:29

Ahojte, mamičky. Chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti.

Dcéra je momentálne druháčka, od septembra bude tretiacka. Syn teraz nastupuje do prvého ročníka. Bohužiaľ, na školu, ktorú navštevuje dcéra, ho neprijali ani po odvolaní. Prijali ho iba na našu spádovú školu.

Chcem sa opýtať, máte to niektorá podobne? Stretli ste sa s tým, že ste museli mať deti na dvoch rôznych školách, hoci ste to nechceli?

Mrzí ma hlavne to, že spolu už nebudú tráviť čas v škole ani cestou do školy. Každé bude mať iných kamarátov, učiteľov, krúžky, záujmy... jednoducho všetko oddelené. Navyše sú školy od seba dosť ďaleko, čo nám ako rodine spôsobí veľké komplikácie, keďže ani jedno z detí ešte nebude chodiť do školy samo.

Je podľa vás ešte nejaká šanca, že by syna dodatočne prijali? Dá sa pre to ešte niečo urobiť? Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť alebo radu.

Ďakujem.

iwesska
Dnes o 14:41

Nie je sanca, mozete byt radi,ze ho vzali vobec n spadovu,niektori rodicia nemali ani take stastie a teraz musia cakat,kym im zriadovatel najde vobec nejaku skolu,kdekolvek. Bohuzial,tak to je. Ved moze prestupit v dalsom rocniku,to uz nebyva taky problem ako pri prvakoch.

anonym_bd6911
Dnes o 14:45

Dajte teda aj dceru do spadovej skoly.

anonym_dba234
Dnes o 14:56

Kamarátka to tak bude mať, a ešte ďalšie dieťa budú voziť do škôlky, takže 3 deti na 3 rôzne miesta. Oni však obaja robia home Office, čiže o to jednoduchšia logistika. Oni si to tak sami vybrali - vraj nevyberaju školu, ale pani učiteľku, a tá na skole, kde staršie dieťa chodí, a ma mat prvákov ich vôbec nepresvedčila a má s každým konflikt, naopak tam, kam nakoniec dcéra pôjde, bola im učiteľka veľmi sympatická.

hviezdicka2409
autor
Dnes o 15:14

Este som zabudla ze jedna sa o skoly v Bratislave kde teda som myslela ze nebude az taky problem umiestnit dieta do skoly a ze uprednostnia surodenca a teda ja nemam moznost pracovat doma normalne pracujem od 7: 00- 15:30

anonym_251cf4
Dnes o 15:27
@hviezdicka2409

Este som zabudla ze jedna sa o skoly v Bratislave kde teda som myslela ze nebude az taky problem umiestnit dieta do skoly a ze uprednostnia surodenca a teda ja nemam moznost pracovat doma normalne pracujem od 7: 00- 15:30

@hviezdicka2409 Daj obe na spádovú školu a máš vyriešené. Šikovné dieťa sa nestratí nikde a ak šikovné nebude, nepomôže mu žiadna výberová škola. Takto to budeš mať jednoduchšie a budeš mať na nich viac času.

anonym_d3e74d
Dnes o 15:33
@hviezdicka2409

@hviezdicka2409 školy v BA praskajú vo švíkoch, nevšimla si si? Veľa ľudí z celého Slovenska, ukrajinské dwti, cudzinci, satelity okolo BA kde chodia ľudia len prespávať

Máš možnosť preložiť dcéru na synovu školu, ak teda dcerka bude chcieť.

andrejka1974
Dnes o 15:56

@hviezdicka2409 šanca už nie je , ale mala som to takto a úplne to v pohode zvládli

anonym_87f6a3
Dnes o 17:13
@hviezdicka2409

@hviezdicka2409 Surodenci sa neuprednostnuju. Nikde take usmernenie nebolo. Uprednostnuju sa iba spadove deti a v BA je so skolami naopak najvacsi problem. Pracujem na skole a ziadne nespadove dieta,ktoreho surodenec k nam chodi, prijate z kapacitnych dovodov nebolo. Po odvolaniach museli byt prijate hlavne spadove deti pod ciarou.

iwesska
Dnes o 17:14

Inak pracovnu dobu mas super,kopa rodicov konci o 16-16.30. Do spadovej skoly to mas predsa na skok a druhe dieta by si tak ci tak vozila.

ljmmm
Dnes o 17:50

zvyknete si. Ja vozim tri deti, kazde do inej institucie a kazde konci v iny cas

hviezdicka2409
autor
Dnes o 18:48

Dakujem som naozaj prekvapena ze je az takto problem sa dostat do skoly ktoru si vyberieme pretoze na zapise nam pani riaditelka este povedala ze vidime sa v septembri tak som to brala tak ze syn je prijaty. Dcera nechodi na vyberovu skolu ale na obycajnu zakladnu skolu teda je to cirkevna skola ale inak neni nicim ina oproti inym skolam v Ba je ina iba v tom ze ona nema nikoho spadoveho a mozu prijat koho chcu nie podla bydliska