icon

Zastavené vetry

monicka8
4. dec 2015

ahojte,moje dve dcérky majú zastavené vetry,nemôžu si prdnúť vôbec a majú krče bruška obidve.neviem či to je kolika alebo nie.ako im mám pomôcť?

limetka69
•
4. dec 2015

@monicka8 feniklovy čaj, alebo acidko na trávenie, laktobacily, kyslá kapusta, jogurt....

monicka8
autor
•
4. dec 2015

a mohla by som aj zaviesť rektálnú rúrku alebo teplomer?

limetka69
•
4. dec 2015

@monicka8 tak s tým ja skúsenosti nemám, žiaľ 🙂

katrin21
•
4. dec 2015

@monicka8 pomasirovat do kruhu brusko v smere hodinovych ruciciek nejakou mastickou, kludne aj 5 minut, feniklovy cajik ...

bosoriak
•
4. dec 2015

@monicka8 A nejaky vek tych deti? 🙂

monicka8
autor
•
4. dec 2015

1 rok majú.

juhseverzapad
•
4. dec 2015

Najlepšie čo existuje je rektálna trubička.

bonaqa2013
•
4. dec 2015

na vyprdenie je Espumisan. Presne tak mi to povedal lekár. Predpísal liek mojej dcére, ja sa ho pýtam a načo je ten liek a jeho odpoveď. Na vyprdenie.

bosoriak
•
4. dec 2015

@monicka8 Tak jednorocnym uz urcite nie rektalnu rurku, to nema zmysel. Skus im dat na brusko nieco teple. A dat ich do polohy ritkou hore: polozit na chrbat, nohy dvihnut ako keby robili sviecku a potom co najviac k hlave. Chvilku pockat v tejto polohe, ak su to vetry, v takejto polohe vyjdu von vsetky.
U nas to funguje vzdy.

monicka8
autor
•
4. dec 2015

a ked to nebude fungovať tak čo potom?

certi
•
4. dec 2015

chytit za nozky a pritlacat k brusku, proste cvicit a kvapky....espumisan a aj ine su...

bosoriak
•
4. dec 2015

@monicka8 Tak do lekarne po ten Espumisan. Ak to nepomoze, tak by som uvazila, ci ide naozaj len o vetry alebo je to nieco ine. Nemozu mat napr. zapchu?

monicka8
autor
•
4. dec 2015

Môžu,ale neviem či je to ono.

janickadr
•
4. dec 2015

@monicka8 To je velmi divne, ked maju tazkosti obe naraz, a doteraz asi taketo tazkosti nemavali. Co dnes jedli? A uz im je od 17.30h lepsie?

monicka8
autor
•
4. dec 2015

dnes mali mäsové pyré,a večera bola ovocné jablkové pyré.ešte im nie je dobre.

janickadr
•
4. dec 2015

@monicka8 A to masko Jedol to este niekto iny? A ked im neni dobre, je im aspon lespie, ci rovnako? A placu ci mrncia.., ci su nepokojne? Nezvracali? Teplotu nemaju? A mas pocit, ze im tie vetry stale neodchadzaju, uz vyse 3h?

monicka8
autor
•
4. dec 2015

to mäsko jedli iba oni,trošku lepšie sa to zdá.plačú,nevracali,teplotu nemajú,áno mám ten pocit.

monicka8
autor
•
4. dec 2015

už im je dobre teraz.použila som rektálnu rúrku.vyšli všetky vetry preč.už je dobre.

janickadr
•
4. dec 2015

@monicka8 Tak super. Ale je to zvlastne, ze to chytilo obe naraz. Hlavne teda, ze im to preslo. 🙂

monicka8
autor
•
4. dec 2015

to je fakt zvláštne.ale už im je dobre.

kvetinkaba
•
Autor odpoveď zmazal
•
kvetinkaba
•
Autor odpoveď zmazal