Závraty v spánku
Trpeli ste niektora zavratmi, hlavne v spanku, ked lezite na chrbte, pripadne sa otacate do stran v lahu? *Cez den, ked som na nohach je to celkom v pohode, no vecer sa doslova bojim ist spat, ze opat pridu zavraty.... zacalo to zhruba pred tyzdnom, trvalo asi 3dni, tak par dni pokoj a posledne 3dni opat neskutocne tocenie hlavy a teraz opat je mi lepsie....Moze to byt z krcnej? Bola som na ORL vysetreni, to mam ok, caka ma MRI mozgu o 2tyzdne...
Presne to iste mam, sú to polohové závraty. Môžem si ľahnúť na bok, ale nemôžem ležať na chrbáte. Mam to od 35 rokov s prestávkami. Niekedy sa mi to opakuje po roku a dokonca som mala 8 rokov pokoj, ale znova sa mi to vrátilo. Na magnetickej rezonancii mi nič nezistili. Keď mi to začne beriem urutal, a ginko biloba. Keď mi prestanú závraty, ešte beriem tabletky takých 6 týždňov. Neurologička sa mi čudovala, že taká mladá, čo mi môže byť. Až vtedy mi uverila, keď som si v ordinácii ľahla, točila sa mi hlava a hádzalo ma do strán. Raz sa mi stalo, že som si nedala lieky, myslela som, že to prestane, potom som mala strašné závraty, musela som spávať po sediačky. Teraz chodím novému neurológovi, ten mi dal letáčik o polohových závratoch, hneď vedel o čo sa jedná. Povedal, že sami to bude stále vracať a nevedia, čo to spúšťa tie závraty.
@lubica1985 ahojky, ako si dopadla? Zistilo sa niečo? Ja mám závraty len dva dni, väčšinou večer a v noci, je to na nervy
@lucyluv ahoj bola si u lekára? Zistili ti niečo ja mam teraz asi 3 dní takéto závraty väčšinou keď ležím a ráno keď vstávam. Som sa teraz pretacala v posteli a až ma to zobudilo. Pisti a duni mi ušiach až sa bojím ísť si ľahnúť. Samozrejme k Dr sa nedá ísť koli korone. To je ako naschvál
@5katarina7 ahoj, môžem sa opýtať ohľadom tých zavratov, keď píšeš ze si to mala zo psychiky...ja mam tie isté problémy ako píše autor otázky. A rozmýšľam ci je to z chrbtice alebo ci by to mohla byť psychika. Akosi sa mi nezdá že by to bola psychika kôli tomu ze tie závraty prichádzajú pri zmene polohy hlavy, najmä teda ked si ľahnem na chrbát alebo lavy bok a potom pri vstavani z ľahu. V stoji a v lahu na pravom boku je to celkom ok. Môže aj toto byt zo psychiky? Mala si to aj ty takto, že závraty provokovala zmena polohy? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď
@paulinkas Ahoj, mala som to tiež hlavne pri zmene polohy. Ale ty to môžeš mať aj z chrbtice, keď píšeš že v stoji a na pravom boku nemávaš.
@lubica1985 ahoj, ja som to mala z psychiky, chodím k psychiatrovi + lieky a je to ok
@kvetinka75 ahoj , viem že starý príspevok ale máš ešte takéto ťažkosti ?
@jk1234 Ahoj, prepáč nevšimla som si že si písala. Vždy sa to vracalo po nejakom období. Aj lekár povedal, že to tak bude. Potom som v 36 druhý krát otehotnela, akurát som brala urutal a lekár mi ho kázal vysadiť. Veľmi som sa bála, čo bude nasledovať. A samé od seba to prešlo Odvtedy som to nemala, to je 16 rokov.
Tiež som to mala 3 mesiace som brala meniserv liek . Bola mi zistená tetania a problém robí aj krčná chrbtica .
@jk1234 pri zaspavani som musela mať otvorené oči a pozerať do "blba " až kým som od únavy nezatvorila oči a hneď spala . Neviem ako to vysvetliť. Pokiaľ som zatvorila oči a nezaspala hneď točila sa mi hlava a mala som pocit, že sa hneď povraciam. A áno stalo sa mi pár krát, že som sa v noci zobudila na to ,že sa so mnou všetko točí.
@lubica1985 ,
Ahoj viem, že to už je starší príspevok, len ma zaujíma ako si dopadla a či sa to zlepšilo.
Písala si, že sa dlhšie trápiš aj s iným problémom ako sú samotné závrate pri zaspávaní.
Ja mam tiez iné problémy okrem tohto, ktoré sa ku všetkému pridali, ale mne sa točí hlava hlavne krátko pred prebudením, ktoré si uvedomujem a akoby sa z toho neviem prebudiť.
Horšie je to vždy na jednej strane boku, tam ani nespávam.
Bojím sa už ísť aj spať.
Ďakujem za odpoveď.

Mne pomohlo vymeniť vankúš. Tiež som to mala cez den Ok a v noci v určitej polohe a natočení hlavy taký zavrat...