icon

Zdeformovaný nechtík u 20mesačného dieťaťa. Poraďte

mia1000
28. mar 2011

Milé maminky, viete mi niektorá poradiť? Moja 20mesačná dcérka má na malíčku na nožičke úplne zhrubnutý a zdeformovany nechtík. Chcela by som vedieť či niektorá nemáte podobný problém. Nepodarilo sa mi na túto tému nič nájsť. Vôbec neviem ako to mám riešiť, už som zúfalá. Bojím sa, že to malej budú musieť strhnúť a to mi naháňa husiu kožu :((((

Strana
z2
weverka11
12. sep 2011

ahojte, my mame zas strasne lamave nechtiky na palcoch na nožičkach, hrozne sa mu lamu, aj do polky a potom mu zarastaju, ma červene napuchnute okolie nechtu... a aj kozička sa mu šupe... ono to je asi tym, ze strasne skoro zacal chodit, ale neviete mi poradit niečo, aby mu nechtiky spevneli? nejaky olejiček alebo niečo take? mate skusenosti s glycerynovym olejom? niekto mi to spominal ale neviem...

stelam
12. sep 2011

@danielaviki som rada, že sa vám to zlepšilo, no moja malá o strihaní nechtov vôbec nechce počuť....u nás sú to stále galeje 😒

stelam
12. sep 2011

@weverka11 tak s týmto skúsenosti nemám...ale ja som mala podobný problém na nechtoch na rukách a zabrali mi vitamíny.....tak sa skús opýtať detskej lekárky, možno zistíte že mu niečo chýba.....

mony5
7. apr 2012

aj moja trojročná dcérka má takýto problém,narodila sa so žltými a zhrubnutými nechtíkmi na všetkých prštekoch na nohách,ale postupne jej to vyrastá,niektoré sú už úplne zdravé ,malíčky sú zatiaľ najhoršie nedávala som jej na to žiadnu mastičku ale asi na tie mallíčky nejakú kúpime.Ale ked striháme nechty tak ju to vôbec nebolí ani nevyvádza našťastie.🙂 ,tak dúfam že to postupne všetko odrastie...

natanell
19. aug 2014

@stelam Ahoj bolo to sice dávno čo si tu písala ale nikoho podobného som nenašla kto bol až u kožného tak píšem Tebe,my sme dnes došli od kožného ,malá ma jeden stredný nechtík taký zhrbnutý do špica ani ostrihať jej to už nešlo ,proste škaredý nechtík tak dnes u kožnej jej brali z toho vzorku -trošku zoškrabavali a mam čakať mesiac na vysledok a dufam že to nebude nič hrozného ,mastičku sme nedostali žiadnu tak asi len čakať na vysledok ..preto sa pýtam na to teba pametáš si ako ste dopadli vy? z čoho to tvoja malinká mala? aj vám brali vzorku ako ste dopadli? teraz už to má zahojené??? dakujem vierka

stelam
19. aug 2014

@natanell nám dala masť na zrohovatelú pokožku, myslím že sa volala kerasal, ale už nie som istá, nechtík po nej pekne zmekol, takže sa lahšie strihal a nebolelo ju ked jej niekde vrastal, postupne sa to pekne upravilo a teraz ho má normálny.......nebrali nám žiadnu vzorku a dr. vravela, že u maličkých detí je to normálne........ale počkajte si radšej na výsledky, lebo to môže byť aj niečo iné.......tak prajem veľa zdravíčka 🙂

natanell
19. aug 2014

@stelam noo ale aj tak skusim tu mastičku nebudem čakať na vysledok, možno to je len dedične a mastička jej neublíži ... trošku nech zmekne nech ho možem ostrihať..to je dobré že u Vás sa už zahojil 🙂

stelam
21. aug 2014
natanell
21. aug 2014

@stelam dakujem a Vám to pomohlo?

stelam
23. aug 2014

@natanell áno, tak hádam aj vám pomôže..........natierala som každý den nechtík a okolie nechtu

Strana
z2