Zhoršuje sa vášmu dieťaťu atopický ekzém v horúčavách?
čo s tým robíte?
Tiez nam nik este nepotvrdil z coho to ma nik sa nevyjadtuje alebo vyjadruje ale nejasno...:-/ 21 str. a oni nic nevedia..ach jaj...keby som vedela ci strava alebo leto a prostrwdie alebo ine...tak sa snazim vyhybat tomu ale neviem nic! ☹ mam pocit akoby bol pokusny kralik..tiez sa mu to ked sa apoti zhorsi aj potnucky na celom chrbte a o ekzeme ani nevravim...anazim sa ho ci najmenej obliekat aj v noci a kupeme a v hypermangane a vlockovym mydlom...
@silviasi nemoze sa jednat o toto?: https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-...
Ak sa pýtate z čoho to je možem vam z osobnej skusenosti povedat, že u mna je to zo stravy. Samozrejme ak ma dieta na to predpoklady tak sa to može rozvinut ale aj nemusí. Ja mam exem od dvoch rokov s lepšími aj horšími fazami a mala som fazu ked som 2-3 roky nemala vobec exem ale to som držala prísnu dietu v tom zmysle, že som nejedla nič čo by mi to zhoršovalo ako muka, mlieko, vajcia, maso, sladké, slané. Velmi dietne. Mala som na čo čas, varila som si, všetko chystala aby sa mi nestalo, že ked som hladná zahryznem hocičo a bolo to užasné, teraz zase nemam čas na to ako exem sa mi vratil. Takže ja odporučam skusit eliminačnu dietu, ak nepomože patrat dalej. Exem je velmi nepríjemný, najma to svrbenie tak sa oplatí s tým zabojovat. A ešte mi velmi pomohol krém Skin-cap ak už si neviem poradit, ale samozrejme ako každý krém iba potlača prejavy ale zase ak sa vyspím bez svrbenia tak je to super a potom už len natierat a natierat.
A k tomu štipaniu potu, treba kožu najkor zacelit, mne pomahalo more, alebo teda ten krém čo som spomínala. Ked je koža zacelene a premastená tak už štípat nebude, ak je nezacelena, sucha a podraždená tak je to len jeden kolotoč stale dookola.Držím palce.
zienky ahojte, podelim sa s vami o moje skusenosti. vzdy som bola skor za alternativnu medicinu, ako za masticky a lieky .moj syncek ma o mesiac 2 roky a s priznakmi atopickeho ekzemu sme sa stretli uz v 3 mesiaci, mame to v rodine, moja sestra a tiez neter sa trapia dlho.samozrejme dostali sme masticky ale ja som sa po hladani inej moznosti rozhodla pre ciste produkty bez chemie. pouzivame produkty od nemeckej firmy s certifikatmi najvyssej kvality , ktore pomohli stovkam dalsim detickam a tiez mojej neteri, ktora bola naozaj ako pokusny kralik. malemu som na postihnute miesto nastriekala spray s aloe vera obsahujuci aj dalsich 12 bylin,natierala koncentratom z Aloe vera a od 7 mesiaca mu davam na pitie gel Aloe vera. je vynikajuci na imunitu dietata , maly mi vdaka Bohu este nebol chory. umyvam a natieram ho len produktami s obsahom aloe vera a vsetko krasne zmizlo.
@marikaerci Ahoj 🙂 Mohla by si mi prosim napisat ake konkretne produkty pouzivas? (napis mi IP ak to tu nechces/nemozes zverejnovat). dakujem
tak ako pisie silviasi je to geneticke chyba jedna vrstva v kozi alebo je vadna, nevytvara maz aby vyplnila medzery v kozi ktore idu hlbsie a tam sa dostavaju bakterie preto ten maz treba nahradit mastami a ked uz je tam bakteria tak musia tie masti byt silne s kortikoidami atd . Z jedla moze byt alergia ale nie ekzem. Mam ho od narodenia a niekedy velmi zly, nastastie moje deti ho nemaju. Ziadne kremiky drahe ekzem nevyliecia, ekzem sam od seba ma fazy, kde moze niekolko tyzdnov mesiacov aj rokov byt v kulude. nap. vo feb. som nemohla sa naobliekat aby s koza nepriehrala a nepostila som sa lebo pot ekzem velmdrazdi a to by som z koze vyskocila. Teraz mam ekzem v klude, opalujem sa, mzem spotit a nic kozu sice musim stale 1x dene natierat obycajnym kremom. Vseliake reklamne produkty su blbost a vyskusala som ich uz dost a minula xxx penazi. Niektore reklamne produkty mozu byt len jemnejsie na kozu ale ziadne ekzem nevyliecia. Pot ekzem velmi drazdi ak ekzem neni vo faze ked "spi" nemoze sa potit, musi byt v tieni, mat suchu pokozku a hlavne miesta ekzemu nakremovat aj ked vazelinou ked ide do vody, lebo ked ma v kozi rany ale cerveny ekzem dostanu sa do koze bakterie z vody a to este zhorsi.
Ak je to pred pubertou, dietatko z toho vyjde. Ja som to v detstve mala permanentne zle. Otvorene rany do ziveho. Nemohla som poriadne upazit, ked som vystrela ruku, v laktovom zahybe pomaly tiekla krv. Chrasty som zoskrabaval. Nepomahalo nikdy nic. Ale ani neskodilo. Mama mi to obcas jednou tenkou vrstvou gazy prekryvala. Normalne som fungovala. Chodievali sme na kupalisko a asi 10rocnej mi to zmizlo.
Bohuzial po 18tke sa mi 3kzem vratil. Uz to nebol ten detsky v laktovych a zapastnych zahyboch ale zdedeny po dedovi na prstoch. Vraj atopicky. Otec ani mama nemaju. Ale dedo z otcovej strany mal.
On ten ekzem je duchovny. Nepomaha nic len modlit sa. Mne sa vyskytne hocikedy. Je jedno ci mam stresy alebo obdobie stastia. Al chcem rychlu ulavu do 24h, drbnem na to kortikoidy od koznej a niekedy mam pol roka klud. Niekedy len par dni. Ale ako dospelej mi vzdy na toto zabralo more a slnko. Prve dva dni stipalo a potom zoschlo. Niekedy to aj rok nemam. Neviem cim to je. Ale pobyt na slnku mi na to skor prospieva. Samozrejme nehovorim o detskom ekzeme. Vtedy nepomahalo slnko.
Plne suhlasim s @tova. Maly od 3mesiacov ma atop.ekzem,do 4rokov si z neho robili ozaj kralika 3 kozne lekarky. A teda vo faze vzplanutia ekzemu to bola katastrofa,maly reval jak tur a ja s nim. Potom som zistila,ze ak ho riadne premastim,cista vážená biela vazelina z lekarne a nenecham kozu ani na chvilu byt suchou,ze mu to tak nesvrbi.jasne ze mava flaky - aj svrbia,ale uz ho netrapim-potrieme kortikoidovou mastou od koznej a do 24hod.sa neskriabe. Minuli sme ozaj tisice eur na kadejaky avene,biodermu,aloe,konopne maste,a ine blbosti,a stav nezlepseny,obcas aj horsi. Takto ficime uz rok a pol,a mame pokoj. Jedine co berie je zodac a vo faze vzplanutia fenistil kvapky.
našej sa to praveže v lete zlepšuje ale v zime a na jesen naopak
ja mam ekzem a najprv som si myslela ze je to z jedla, ale rokmi som si vsimla, ze raz mi vadili pomarance inokedy kapusta a inokedy mi zasa nevadilo nic. Ale vsimla som si, ze ked su taketo horucavy tak je to horsie, vadi mi vlastny pot a takisto aj mojmu najmladsiemu synovi. Ja osobne sa natieram modrou infulonou a syna tiez, tesim sa ked bude torska chladnejsie.

Ano nasej sa zhorsuje, hlavne v zahyboch na rukach, ale aj inde, posobenim potu. Nam kazala kozna viac krat za den osprchovat vlaznou vodou a natriet - na leto nam zmenila krem za menej mastny, jemny, plus dokupili sme Excipial vo forme peny. Nestiham ju ale tolko natierat ako by bolo teba. Plus stale sa maca v nejakych bazenikoch a to jej kozu este viac vysusuje tak len natierame a natierame. Ja by som radsej prisla na koren veci, z coho to ma, Dr. tvrdi, ze z nicoho, ze to je geneticky dane ze sa jej nevylucuje dost mazu z koze, ale kazdy doktor povie inak... Ak ma niekto skusenost, co s tym a ako dalej, aj ja by som bola vdacna za kazdu radu.